Las mismas recetas en castellano y otras más de panes en: LAS RECETAS DE GLUTONIANA
domingo, 28 de diciembre de 2008
Lo meu regal
miércoles, 24 de diciembre de 2008
martes, 23 de diciembre de 2008
Pastanagues saltades - Pastanagues saltades agredolces - Pastanagues saltades amb avellanes
Ingredients (4 persones):
- 500 g. de pastanagues tendres
- 2 cullerades d'oli d'oliva
- 1 culleradeta de julivert picat (opcional)
- sal, pebre
- Pelar les pastanagues amb l'ajuda d'un pela-patates, escaldar-les 5 minuts en aigua bullint, escurrir-les i tallar-les en rodanxes.
- Calentar l'oli en una paella antiadherent gran i saltar les rodanxes a foc mitjà, 10 minuts aproximadament. Salpebrar, espolvorejar amb julivert i servir.
Pastanagues saltades agredolces
Ingredients (4 persones):
- 500 g. de pastanagues tendres
- 2 cullerades d'oli d'oliva
- 1 cullerada abudant de mel
- 1 cullerada de vinagre
Elaboració:
- Pelar les pastanagues amb l'ajuda d'un pela-patates, escaldar-les 5 minuts en aigua bullint, escurrir-les i tallar-les en rodanxes.
- Calentar l'oli en una paella antiadherent gran i saltar les rodanxes a foc mitjà, 10 minuts aproximadament.
- Regar les pastanagues ja daurades amb la cullerada de mel, mesclar, i mantenint el foc viu, regar amb el vinagre.
- Deixar coure 1 minut més, sin deixar de remoure, retirar-les del foc i servir-les molt calentes com a guarnició d'ous o formatge.
Pastanagues saltades amb avellanes
Ingredients (4 persones):
- 500 g. de pastanagues tendres
- 2 cullerades d'oli d'oliva
- un grapat d'avellanes pelades i torrades
- 40 g. de formatge manxec
- sal
Elaboració:
- Pelar les pastanagues amb l'ajuda d'un pela-patates, escaldar-les 5 minuts en aigua bullint, escurrir-les i tallar-les en rodanxes.
- Calentar l'oli en una paella antiadherent gran i saltar les rodanxes a foc mitjà, 10 minuts aproximadament.
- Picar les avellanes. Introduirles en un bol i espolvorejar-les amb un pessic de sal
- Tallar el formatge en virutes fines i reservar.
- Quan les pastanagues estiguen preparades, retirar-les del foc i espolvorejar-les primer amb les avellanes i després amb les virutes del formatge.
- Servir amb carns a la planxa.
Bon profit!
sábado, 20 de diciembre de 2008
Regals culinaris
lunes, 15 de diciembre de 2008
Crepes amb farina de panís
Ingredients (surten 6-7 crepes):
- 100 g. farina de panís (Maizena)
- 2 ous
- 1/4 de litre de llet
- una culleradeta de mantega
Nota per a celíacs: com que la farina és de panís cap problema, ne podeu menjar tranquil·lament.
Elaboració:
- Batre los ous amb la farina i anar afegint la llet mentre es va remenant perquè no queden grumolls.
- Després, deixar reposar la mescla un parell d'hores. Calentar una paella antiadherent untada amb una mica de mantega.
- Tirar una quantitat de pasta suficient per cobrir la paella i distribuir-la de manera uniforme per tot el fons.
- A foc lent, deixar que es vagi fent i després donar-li la volta amb una espàtula.
- Colocar-les, a mesura que es van fent, en una safata i presentar-les empolvorades de sucre fi.
Bon profit!
Recepta extreta del llibre "Come sin gluten y disfruta"
martes, 2 de diciembre de 2008
Hummus
- 200 g. cigrons secs
- 2 grans d'all grans
- 7 cullerades d'oli d'oliva
- 2 i 1/2 cullerades de tahin (pasta de sèsam que podeu trobar als herbolaris)
- 1 cullerada de suc de llimona
- sal, pebre
Per decorar: oli d'oliva, pebrot dolç en pols, coriandre (cilantro), olives negres, julivert, etc.
Opcional: comí mòlt (que s'afegirà quan ho mesclem tot).
Nota per a celíacs: la pasta de sèsa ha de ser d'una marca apta, igual que les espècies com el pebre de les dues maneres i el comí mòlt.
Elaboració:
- Posar los cigrons en un bol gran. Afegir com a mínim el doble del seu volum d'aigua i deixar-los en remull almenys 12 hores, fins que doblin el seu tamany.
- Escurrir els cigrons. Posar-los en una cassola i afegir el doble de volum d'aigua. Portar-ho a ebullició i bullir-los a foc viu durant 10 minuts, retirant les impureses que quedin per la superfície.
- Baixar la temperatura i mantindre el foc suau 1 hora, o fins que els cigrons estiguin tendres, netejant la superfície de l'aigua si fos necessari.
- Mentre, tallar els alls per la mitad, retirar la part central i picar-los no molt fins. Reservar.
- Escurrir els cigrons i reservar 4 cullerades del líquid de cocció.
- Introduir l'oli d'oliva, l'all, el tahin i el suc de llimona en una batidora i batir-ho fins formar una pasta suau.
- Afegir els cigrons i batre tot bé, procurant que el hummus conservi certa textura. Afegir una mica del líquid de cocció si el puré estigués massa espès. Salpebrar al gust.
- Pasar el puré a un bol, cubrir-lo amb un plàstic i deixar-lo a la nevera.
- Per servir-lo, tirar-li una mica d'oli, espolvorejar amb una mica de pebrot dolç i adornar-lo amb el coriandre o les olives.
Bon profit!
Recepta extreta del llibre: "COCINA MEDITERRÁNEA"