Las mismas recetas en castellano y otras más de panes en: LAS RECETAS DE GLUTONIANA

domingo, 25 de enero de 2009

Salsa pita a l'all



L'altra nit, en un sopar informal, vaig preparar un altre cop hummus, i esta salsa per a sucar pa de pita o pa. És molt fàcil de fer i va agradar molt a tothom. La que va sobrar la vaig guardar i per acompanyar carns també està molt bona.

*


Ingredients:


  • 200 g. de iogurt
  • 100 g. d'ametlles en pols
  • 1/2 llimona
  • 3 grans d'all
  • 1 rameta de julivert
  • oli d'oliva
  • pebre de Cayena
  • sal

Nota per a celíacs: buscar marques aptes per a les ametlles en pols, i lo pebre.


Elaboració:



  1. Posar en un bol lo iogurt, junt amb els grans d'all prensats i les ametllen en pols.

  2. Afegir el suc de la llimona, 2 cullerades d'oli d'oliva i 1 cullerada de julivert picat; salar-ho, tirar-hi abundant pebre i mesclar-ho tot bé.

  3. Servir la salsa freda o a temperatura ambient, amb unes rametes de julivert.


Bon profit!



Recepta extreta de la revista LECTURAS

lunes, 19 de enero de 2009

Cigrons amb pollastre i rovellons



Este plat a l'hivern i calentet senta molt bé. Se fa en rovellons. Als Ports de Besseit, als de la neu ;) surt esta varietat de bolet. Ara fa molt de temps que tinc l'oportunitat d'anar a buscar-ne. Això sí, dir-vos que és tota una experiència, al principi costa trobar-los, però un cop trobes un vas trobant-ne més. Este cop ho he fet en rovellons en conserva. No poso quantitats, ja que depen de per quanta gent voleu fer-la, jo normalment faig per dos menjades.



Ingredients:


  • cigrons

  • pits de pollastre tallats a dauets

  • rovellons

  • 1 fulla de lloré

  • ceba

  • tomata

Nota per a celíacs: ingredients tots aptes si els feu servir frescos.


Elaboració:



  1. En una paella, fregir lo pit de pollastre i retirar-lo.

  2. Sofregir la ceba i la tomata.

  3. Afegir los cigrons, lo pollastre, los rovellons, lo llorer i afegir aigua (jo faig servir l'aigua amb que he bullit los cigrons).

  4. Deixar bullir fins que baixe lo brou i los cigrons estiguen al seu punt.

*


Bon profit!

D'altres que també l'han cuinat:

viernes, 9 de enero de 2009

Truita de verdures amb formatge de cabra


Me passaria lo dia menjant truites i evidentment ne provo de moltes maneres. Encara que de vegades me costa fer-la diferent a la truita de patates, com que m'agrada tant :)
Vos deixo una recepta que queda molt bona ja que lo toquet del formatge de cabra li dóna un gust molt bo.
**
Ingredients:
  • 4 ous
  • 2 cullerades de nata per a cuinar
  • 100 g. de formatge de cabra
  • 1 ceba
  • 1 pataca gran
  • 1 pastanaga
  • 1 carbassó
  • 1 gra d'all
  • 1 porro
  • 2 rametes de romer (romaní)
  • oli, sal, pebre

Nota per a celíacs: la nata líquida ha de ser d'una marca apta, lo formatge de cabra jo utilitzo el de "rulo" així no hi ha problema amb la contaminació creuada quan el tallen, i lo pebre mòlt d'una marca apta també.

Elaboració:

  1. Ofegar en una mica d'oli la ceba tallada en arets fins i, quan comenci a fer-se tova, afegir l'all tallat en juliana i la pataca en palets fins. Deixar-ho fer, uns 5 minuts, a foc suau.
  2. Afegir la resta de les verdures en juliana a lo llarg, junt amb el romer, i deixar-les fer 8 minuts més, fins que comencen a daurar-se llegeurament; salpebrar i retirar el romer.
  3. Batre los ous amb la nata i una mica de sal. Afegir lo formatge fet a trossets, i les verdures rehogades. Cuallar la truita, dorant-la per les dues bandes.

Bon profit!

Recepta extreta de la pàgina de Nestlé

lunes, 5 de enero de 2009

Pinxos de fruita amb xocolata


Ja fa dos Nadals que ma mare triomfa amb este postre que no costa molt de preparar, i té uns resultats molt bons entre los invitats. Una manera diferent de menjar fruita.
**
Ingredients:
  • fruita variada: massana, plàtan, pinya, kiwi, taronja o mandarina, fresons, pera, etc. (depenent de la temporada se pot posar una cosa o una altra)
  • xocolata fondant

Nota per a celíacs: la xocolata fondant ha de ser d'una marca apta.

Elaboració:

  1. Rentar la fruita, pelar-la i tallar-la a daudets o rodanxes, depenent de com sigue la fruita.
  2. Posar-la en pinxos de fusta, intercalant-la perquè tingue diferents colors.
  3. Fondre la xocolata al bany Maria o al microondes i posar-la a una salsera.
  4. Posar els pinxos al plat individual i tirar per sobre xocolata al gust.

Bon profit!

domingo, 4 de enero de 2009

Pa sense gluten (panificadora moulinex)




Encara mos queda molt per fer-mos uns experts en pa, però volia posar este que hem fet avui. Potser si fos pa amb farina normal quedaria més torradet, però com és farina diferent costa molt més a torrar. Hem aconseguit que quede molt millor que lo primer, i encara que s'ha de millorar crec que ja és hora d'anar posant receptes per si a algú li interessa. Les aniré posant a l'altre blog ja que pa amb farina amb gluten jo no puc menjar, i menys puc fer servir la màquina per fer-lo, ja que podríem contaminar-la. Així que si algú està interessat en la recepta pot trobar-la aquí: