Las mismas recetas en castellano y otras más de panes en: LAS RECETAS DE GLUTONIANA

lunes, 27 de abril de 2009

Guisat de verdures i cigrons

*
En un dels molts blogs de cuina que visito, buscava una recepta de llegums que fos fàcil. I aquí la teniu. L'he tret d'un blog on hi ha receptes bones, fàcils i molt ben explicades: A LA CUINA. No té cap misteri de fer, aquí vos deixo com fer-la.
*
Ingredients:
  • 200 g. de cigrons
  • 200 g. de carbassa o carbassó
  • 200 g. bajoques (mongeta tendra)
  • 2 pastanagues
  • 1 got de brou de pollastre
  • 100 g. de pernil salat
  • 2 alls
  • julivert
  • oli d’oliva
  • sal
  • ou ratllat per decorar (opcional)

Nota per a celíacs: cap ingredient porta gluten. Si algú no té brou de pollastre fet de casa i fa servir de pastilla, anar en compte que sigue sense gluten.


Elaboració:

  1. Traure les cues de les bajoques, rentar-les i tallar-les a trossets petits. Pelar la pastanaga i tallar-la també. Fer el mateix amb la carbassa o carbassó.
  2. Bullir amb aigua i sal totes les verdures i deixeu-les 15 minuts. Passat este temps colar i reservar.
  3. Tallar l’all a trossets molt petitets. Daurar-lo en un cassola amb oli junt amb lo pernil. Afegir les verdures i després els cigrons cuits. Incorporar el brou.
  4. Per finalitzar el plat, tirar per sobre julivert picat. Deixar-ho coure uns 5 minuts a foc lent.
  5. Per decorar, si es vol, es pot afegir una mica d’ou dur ratllat.

Bon profit!


Recepta extreta del blog: A LA CUINA

miércoles, 22 de abril de 2009

Pa de Sant Jordi

Demà tothom sap quin dia és, i pels catalans, encara que no sigue festiu és un dia molt especial. Uns pel significat del que se celebra, d'altres perquè esperen la rosa en candeletes, d'altres lo llibre per llegir, d'altres per tenir un llibre signat a l'estanteria (que los serveix per fer-se los xulos si ve algú a sopar i a sobre los queda molt bé a l'estanteria).
*
Però tothom celebra lo dia més o menys. Ja serà lo segon any que no puc anar a donar una volta per Barcelona, però segur que molta gent si que ho farà. Així que passeu-ho molt bé veient a molts escriptors, moltes roses, i que vos apreten molt fins que no pugueu respirar :)
*
*


Pels d'aquí Catalunya no fa falta que vos conte la llegenda de Sant Jordi, pels que no sou d'aquí, vos deixo estos enllaços per si voleu saber d'on ve la festa.
*
Llegenda de Sant Jordi en català
*
Llegenda de Sant Jordi en castellà
*
I perquè se compren llibres i roses

Me fa molta il·lusió que me regalen la rosa, però molt més comprar-me algun llibre. I des de fa uns anys menjar un trosset de pa de Sant Jordi. Enguany me vaig quedar sense mona, però dic sense pa de Sant Jordi jo no me quedo.
*
Recepta:
L'he fet com no, amb farina sense gluten. Però si busqueu per la xarxa segur que trobareu la recepta amb farina normal. I sinó, sempre podeu agafar una massa de fer pa i separar-la en dos. A una part afegireu: formatge emmental ratllat i nous trossejades. A l'altra part, sobrasada. Mescleu les dues parts per separat. Feu 5 rotllets de la mescla de pa amb formatge i nous. Amb la de sobrasada feu 4 rotllets, i ho aneu montant en una safata que pugue anar al forn. Horizontalment o verticalment, al vostre gust. Lo poseu al forn a la temperatura que coeu normalment el pa i ja està! Boníssim!

Vos deixo la recepta sense gluten ----> aquí



Ah! I felicitats a tots los Jordis i derivats. I sobretot a un Jordi en especial i concret, ell ja sap qui és :)



martes, 21 de abril de 2009

Ous durs farcits

*
Una recepta que me van donar la mama i la iaia de Bajoqueto. Podeu fer-los millor quan sigueu unes quantes persones, ja que los ous tipen molt. Vaig canviar una mica la recepta per a fer-los més ligerets (encara així són pesats si menjes molts). Los vaig fer amb pernil dolç enlloc del salat, i enlloc d'arrebossar-los amb ou i pa ratllat, només ho vaig fer en pa ratllat. Això sí, estaven boníssims!
Ingredients:
  • 6 ous
  • 2 formatgets (quesitos) o culleradetes de formatge per a untar
  • un grapadet de xampinyons
  • una tallada de pernil salat o pernil dolç
  • ou i pa ratllar per arrebossar
  • oli per fregir

Nota per a celíacs: recordar que els "quesitos" s'ha de compravar marques ja que alguns porten gluten, igual que el pernil.

Elaboració:

  1. Bullir los ous i pelar-los.
  2. Partir-los per la meitat i treure los rovells. Xafar-los i mesclar-los amb los formatgets.
  3. Saltejar los xampinyons talladets molt petitets en una paella amb molt poquet oli. Al cap d’un moment, posar lo pernil tallat a trossets menudets. Deixar-ho un ratet més.
  4. Ja fora del foc, mesclar tots los ingredients.
  5. Farcir los ous en esta mescla, no només per dins del forat del rovell, sinó també per fora.
  6. Arrebossar amb ou i pa ratllat.
  7. Fregir amb bastant oli, volta i volta. No cal deixar-los fregint molt de rato ja que lo farcit ja està cuit.

Bon profit!

miércoles, 15 de abril de 2009

Formatge

*
Foto cedida de l'arxiu reusenc de viatges a Holanda,
que s'encarrega de vigilar la nostra Assumpta
*
Després d'un èxit amb les truites que m'han enviat, i que demà penjaré, la pròxima proposta a "Todos cocinamos sin gluten" és:
*
RECEPTES AMB FORMATGE SENSE GLUTEN
*
Hi ha de temps fins al 15 de maig.
*
Les instruccions per poder participar ----> aquí
*
Petit apunt sobre la foto: La foto correspon a uns formatges que es venen durant una fira que es fa a Holanda, concretament a Alkmaar. I l'apunt futbolero (que jo prescindiria d'ell, però m'han amenaçat de mort i ho he de posar), és que l'equip d'AZ Alkmaar és lo que entrena Van Gal i que segons diuen pot arribar a ser campió de la Lliga holandesa. D'això ja ens informarà la persona que me està pressionant ara mateix :)
*

martes, 7 de abril de 2009

Pebrots verds farcits

*
Una altra aportació a Tortillas sin gluten“. Casualment és la recepta que tenia pendent de publicar i que vaig fer ja fa uns quants dies. Ni és una truita pròpiament dita, ni té la forma com estem acostumats a vore-la, però al final té los mateixos ingredientes que una truita de pataca quasi.
*
*
*

Feia molts dies que tenia esta recepta en cua per provar. Lo primer dia que la vaig vore la vaig trobar original, i vaig pensar que estaria boníssim. I així ha estat. Crec que se pot sorpendre fent-la per picar en un sopar, dinar o fins i tot per un berenar al camp. Així que animeu-vos que segur que sorpendreu a la gent, sempre que los agraden los pebrots, clar.
*
De pas, aprofito per donar-vos a conéixer dos blogs on he trobat esta recepta, segur que deuen haver-hi molts més. I donar-los les gràcies a elles per haver-me donat a conéixer esta recepta. Muchas gracias Pikerita!
  • "La maleta de Boston": on hi ha moltes receptes espectaculars i
  • "La cocina de Pikerita": un blog dels que freqüento, on a part de receptes sense gluten, podreu trobar moltes més receptes explicades amb molt de detall.
Ingredients:
  • pataques
  • ceba (opcional, jo no n'he posat)
  • pebrots verds, varietat italiana
  • ous
  • oli d'oliva
  • sal

Nota per a celíacs: tots els ingredients són aptes.

Elaboració:

  1. Rentar i pelar les pataques, tallar-les a dauets menuts. Tallar la ceba igual que les pataques.
  2. Netejar los pebrots verds, vigilant que no queden llavoretes.
  3. Fregir les pataques i la ceba, com si anessim a fer una truita. Reservar.
  4. En un bol batre los ous i afegir la patata i la ceba que teníem reservades.
  5. Farcir los pebrots amb la mescla anterior, ajudant-mos d'una cullereta.
  6. Fregir a foc suau en oli abundant fins que estiguen blanets.
  7. Posar sobre paper absorvent i deixar refredar.
  8. Tallar a rodanxes de 1,5 a 2 centímetres.

Bon profit!

Recepta extreta del blog "La maleta de Boston" i "La cocina de Pikerita".

jueves, 2 de abril de 2009

Truita d'alls silvestres i pinyons

*
Esta truita es la primera que aporto a la recopilació de Tortillas sin gluten“, aviam si em dóna temps i puc fer algunes més abans del dia 15. L'he tret de la pàgina DIRECTO AL PALADAR. Estaba molt bona, i los pinyons li donaven un toc cruixentet.
*
*
Ingredients:
  • 8 ous

  • 1 manat d'alls silvestres (20 aprox.)

  • 1 grapadet de pinyons

  • oli d'oliva

  • sal

(Esta és la recepta original, jo la vaig fer nómés per a dos, amb 2 ous, 4 allets i uns poquets pinyons).

Nota per a celíacs: vigilar amb la marca dels pinyons, ha de ser apta.


Elaboració:

  1. Netejem i trossejem los alls.

  2. Els coem a foc lent en una paella amb un poquet d'oli i sal.

  3. Los anem donant voltes perquè no es cremen, i afegim los pinyons.

  4. Batem los ous amb un polsim de sal.

  5. Afegim a la mescla dels ous, los alls i los pinyons, i tirem a la paella.

  6. Fem la truita per una part i després per l'altra.


Bon profit!



Recepta extreta de la pàgina: DIRECTO AL PALADAR