Las mismas recetas en castellano y otras más de panes en: LAS RECETAS DE GLUTONIANA

viernes, 26 de junio de 2009

"Ensaladilla" de la mama de bajoqueta

*
*
Esta recepta és un homenatge a ma mare. D'ella he heredat esta passió per la cuina. I encara que jo quan ella feia esta "ensaladilla" no ne menjava, ara si que puc dir que l'he provat. Fa temps va fer de cuinera en un bar que tenien, i se li va quedar gravat per sempre a la memòria. De vegades encara hi somia i això vol dir que va ser una bona època, en la que molta gent podia gaudir del que cuinava. No diré el nom del bar per mantenir l'anonimat. Però molta gent de Tortosa i rodalies va poder anar a menjar i provar esta ensaladilla, de la qual se van servir moltes i moltes racions. Baix he posat les fotos amb la presentació que feien al bar amb unes "bandejetes" iguals.
*
També m'agradaria dedicar-la a moltes mares que cada dia se trenquen lo cap per vore què cuinaran. Ja que no és fàcil preparar un menú cada dia. Així que los que teniu la sort de que vos fan lo menjar, valoreu-ho molt!
*
Ingredients (no poso quantitats exactes, feu-ho a ull):


  • pataca (d'una varietat que no es desfaigue al bullir)
  • cogombrets en vinagre (pepinillos)
  • tonyina en llauna
  • ou
  • maionesa
  • ceba tendra (opcional)

Nota per a celíacs: encara que la tonyina i los cogombrets no han de portar gluten ja que són en conserva, vigilar igualment. I la maionesa si no la feu a casa, busqueu una marca sense gluten.


Elaboració:

  1. Bullir la pataca, però sense que quede massa desfeta. I després tallar-la a dauets. O també bullir-la directament tallada a dauets.
  2. Bullir els ous, pelar-los i picar-los a trossets.
  3. Trossejar los cogombrets a trossets ben menudets. Igual que la ceba tendra si ne posem.
  4. Mesclar tots los ingredients en un bol, afegint la maionesa al gust.

Bon profit!

* *

viernes, 19 de junio de 2009

Biscuit de mascarpone i licor

*
*
El món amb gluten y sense gluten es fusionen en este postre. Jo el vaig fer amb farina sense gluten, però després vaig vore que la persona a qui li havia copiat la recepta, l'havia copiat al mateix temps d'un blog amb receptes amb gluten, un lio, no? jajaja.
*
En resum, que encara que jo el vaig fer amb farina sense gluten, podeu provar-lo a fer amb farina normal, o amb la mescla de farines que ens proposa Marisa, sense haver de comprar farina especial "sense gluten".
*
La recepta amb farina normal i amb Thermomix ----> Recetario Canecositas
*
La recepta amb farina sense gluten i amb Thermomix ----> Cocina fácil sin gluten
*
La recepta que jo vaig fer sense gluten -----> Las recetas de glutoniana
*
Animeu-vos a provar-la, ja que queda molt bo amb lo gustet del licor i tobet amb lo formatge i les clares a punt de neu.
*


*

lunes, 15 de junio de 2009

Piccolinis George

*
*
Després de penjar esta recepta igual mos posen una demanda los de Buitoni, però voleu dir que lo Sr. Buitoni deu mirar blogs de menjar fet a casa? :)
*
Bajoqueto entra poc a la cuina, però quan entra, fa coses tant originals com estes. Unes simples pizzetes en forma de cassoleta, que podeu farcir del que vulgueu. Són una imitació dels "Piccolinis" de Buitoni i que com són amb gluten no puc menjar. Si lo senyor Buitoni fa piccolinis amb farina sense gluten jo els hi compro :)
*
*
Ingredients (la base és de pizza, lo farcit al gust del consumidor. Vos poso un exemple):

  • massa de pizza estesa molt fineta
  • xampinyons tallats ben finets
  • bacon a trossets menudets
  • panís
  • olives negres sense ós a trossets
  • nata líquida
  • formatge ratllat

Nota per a celíacs: comprobar que tots los ingredientes que poseu són aptes


*
Elaboració:

  1. Tingueu a punt un bajoqueto perquè faigue la feina i vatros poder anar manant :)
  2. Estendre bé la massa de pizza, molt fineta.
  3. Tallar-la en tallapastes rodó, o un got.
  4. Si no tenim moldes petitets de quiche, podem aixecar les parets de cada pizzeta perquè no surtiguen los ingredients que posarem.
  5. Anar farcint al gust: en este cas, vaig fer una salseta carbonara ràpida i després vam anar posant la resta d'ingredients.
  6. Tirar per últim lo formatge ratllat.
  7. Coure al forn fins que estiguen dauradets.

Bon profit!

*

Este vídeo va dedicat a un xic d'ara d'una xica d'ahir :)

*


sábado, 13 de junio de 2009

Adopciones

*
Hannah en su blog Sin gluten, nos propuso adoptar un blog con recetas sin gluten y hacer una receta de dicho blog adoptado.
*
Soy egoísta y yo no quiero adoptar solo a uno, yo las quiero a todas. Porque cuando empecé a buscar recetas e información sobre la celiaquía todos sus blogs me ayudaron, y me continuan ayudando. Y por que las admiro a todas, sobretodo a las mamás con niños celiacos que no se queden paradas y hacen cosas buenísimas para sus niños.
*
Porque en este blog todo ha cambiado desde hace ya muchos meses, y aquí se come sin gluten. Por eso quería presentaros uns blogs geniales, con unas cocineras que cocinan cosas sencillas y espectaculares que podéis cocinar igualmente con gluten. Tengo algunas recetas de todos los blogs para probar, así que las iré cocinando durante estos meses. Pero antes os dejo la lista de los blogs que demuestran que comer sin gluten no es sinónimo de comer mal ni mucho menos.
*
Gracias a todas! Y a Víctor, del blog Caminar sin gluten (y perdón si he hablado en femenino todo el rato, pero solo conozco mamás cocineras).
*
BLOGS CON RECETAS SIN GLUTEN

*

BLOGS CON INFORMACIÓN SOBRE CELIAQUÍA

*

jueves, 11 de junio de 2009

Galetes dominó

*
Aquesta recepta és la meva aportació al recopilatori d'aquest mes de TODOS COCINAMOS SIN GLUTEN


*
La diferència dels recopilatoris dels altres mesos, és que a part de ser sense gluten, també són sense lactosa. Desconeixia algunes coses, així que he tingut que demanar ajuda per a alguns ingredients. Si voleu saber més coses sobre aquesta intolerància podeu llegir-ho —> aquí .
*
Ja és suficient jaleo haver de buscar productes sense gluten, per a més buscar sense lactosa, la cosa ja es complica més. Tant de bo algun dia els aliments estiguen etiquetats correctament i poder comprar amb total tranquil·litat.
*
Aquestes galetes les vaig vore al blog d'Alegna, LA CASITA VERDE, que és qui ens ha cedit la foto per anunciar este recopilatori. També les vaig vore al blog CANELA Y CHOCOLATE.
*
Dir-vos que lo meu no són les galetes, i no me van quedar tot lo bé que jo volia, hauré de seguir practicant. Però em vaig entestar en fer-les ja que les vaig trobar molt originals i divertides per als xiquets.
*
Si algú vol la recepta amb gluten pot trobar-la als dos blogs d'on l'he tret. I com sempre, si voleu sense gluten i, aquest cop, sense lactosa podeu trobar-la ---> aquí.
*
Bon profit!!
*

domingo, 7 de junio de 2009

Llenties amb hortalisses

*
*
Ja fa caloreta per este plat, però se m'havia quedat perdut entre tanta recepta. I potser algú té fred encara que estem a quasi 30 graus...
*
Ingredients (4 persones):
  • 250 g. de llenties pardines
  • 1 carbassó
  • (1 tall d'api)
  • 2 carlotes (pastanagues)
  • 1 ceba
  • 2 grans d'all
  • 1 culleradeta de pebrot vermell dolç
  • oli d'oliva
  • sal i pebre

Nota per a celíacs: anar en compte amb el pebrot vermell dolç, al Mercadona hi ha sense gluten.

Elaboració:

  1. Rentar les llenties, disposar-les en una cassola i cubrir-les amb aigua abundant. Tapar-les, bullir-les i coure-les a foc molt suau, fins que estiguen tovetes però senceres. Escurrir-les i reservar 2 cullerades del brou de cocció.
  2. Rentar i tallar lo carbassó en rodanxes fines. Tallar la tija del api, retir-li los filaments grossos i tallar-lo a trossets. Pelar i tallar les carlotes en rodanxes.
  3. Picar finament la ceba i los alls, i sofregir-los en una cassola amb un parell de cullerades d'oli calent, fins que comencen a agafar color. Afegir lo pebrot i fregir-lo un moment, removent constantment.
  4. Afegir les hortalisses preparades i un cullerot del brou reservat. Salpebrar i coure 15 minuts, removent de tant en tant.
  5. Incorporar les llenties escorregudes i la resta del brou reservat, rectificar de sal, tapar la cassola i continuar la cocción 10 minuts més. Servir calent.

Bon profit!

Recepta extreta de la revista LECTURAS

*