Las mismas recetas en castellano y otras más de panes en: LAS RECETAS DE GLUTONIANA

viernes, 31 de julio de 2009

Pastís de formatge i cireres

.


.
Portava molt de temps buscant "l'aparatet per treure el pinyol de les cireres", i després d'una búsqueda infructuosa per totes les ferreteries de la ciutat, lo vaig acabar comprant a “Club cocina”, entre d'altres cosetes. (Dir-vos que no me faig responsable si vos enamoreu d'algo de la pàgina i ho voleu comprar). La comanda va trigar una mica, i entre una cosa i una altra, ja no quedaven cireres tan bones com al principi de la temporada. Després, la nata per a muntar que tenia tampoc era per a muntar, la vaig muntar una mica però al col·locar-la damunt del pastís i se va desmorronà. Encara així va quedar un pastís passable, que espero millorar a la pròxima temporada de cireres.
.
Haureu d'utilitzar la vostra imaginació, imaginant el pastís amb nata muntada per damunt :)
.
Ingredients:

  • 350 g. de cireres
  • 80 g. de mantega
  • 250 g. de galetes
  • 250 g. de formatge fresc per a untar
  • 10 cullerades de sucre + 1 cullerada de sucre glas
  • 3 ous
  • 3 iogurts naturals
  • 4 cullerades de Maizena
  • 1 clara d'ou
  • 1 dl. (1/2 got) de nata per a muntar
  • opcional: 1 rameta de menta i una cullerada de melmelada de cirera

Nota per a celíacs: han de ser sense gluten les galetes, el formatge per a untar, el sucre glas, i la nata per a muntar.


Elaboració:

  1. Picar les galetes i mesclar-les amb la mantega reblanida i la clara d'ou llegeurament batuda. Disposar la mescla al fons d'un motlle desmuntable de 22 cm. de diàmetre, forrat amb paper sulfuritzat. Aplanar-ho bé amb una cullera i coure'l al forn, precalentat a 180ºC, durant 15 minuts.
  2. Batre els ous, amb el formatge, el sucre, els iogurts i la Maizena.
  3. Retirar el motlle del forn, distribuir sobre la base de galetes les cireres rentades i a les que haurem tret el pinyol (millor amb l'aparell que hi ha especial per a això). Reservar-ne 6 per decorar. Cobrir amb la crema de formatge.
  4. Introduir al forn, precalentat a 180ºC, i coure durant 45 minutos, aproximadament. Retirar del forn i deixar que es refredi.
  5. Muntar la nata amb el sucre glas, distribuïr-la sobre la superfície del pastís, decorar amb les cireres senceres i reservades i les fulles de menta; i tirar per sobre un filet de melmelada, derretida al bany Maria.

Bon profit!

Recepta extreta de la revista COCINA FÁCIL

.

.

miércoles, 29 de julio de 2009

Amanida de llenties II

*

*
L'altre dia ja vaig posar-vos una altra amanida de llenties, vos poso aquesta també per si voleu anar variant. Esta recepta la vaig trobar al blog de Mercè, Cuina per llaminers, que cosa rara va posar una amanideta. Sempre dic que sembla que a casa seva només es menjen els magnífics postres que fa. Però no, també menjen amanides fresquetes de tant en tant, la resta de l'any només mengen pastissos i pastissos :)
*
Ingredients (2 persones):


  • 200 g de llenties
  • 1 fulla de llorer
  • 1 ceba
  • 2 alvocats
  • tomàquets cherry o d’amanida
  • tonyina
  • olives negres
  • blat de moro
  • nous de Macadàmia
  • oli d'oliva
  • vinagre de Mòdena
  • sal i pebre
  • 2 ous durs (opcional)

Nota per a celíacs: vigilar la marca de les conserves, de les nous i del vinagre de Mòdena.

Elaboració:

  1. Rentar bé les llenties i posar-les a coure amb aigua, sal, la fulla de llorer i la ceba. (Hi ha algunes llenties que no cal deixar-les en remull el dia abans). Es couen fins que estiguin fetes.
  2. S’escorren i les posem en un bol per servir.
  3. Afegim la resta d’ingredients talladets a trossets menudets.
  4. Ho posem a la nevera perquè estigui ben fresqueta.
  5. Amanim al moment de servir.

Bon profit!

Recepta extreta del blog Cuina per llaminers

*

domingo, 26 de julio de 2009

Pingüíns

.
.
A causa del canvi climàtic, els pingüíns han decidit baixar a Tarragona en busca d'aire fresquet, diuen que els han vist per Port-Aventura. Abans havien estat per casa “LAS RECETAS DE MAMÁ” i al foro de MUNDORECETAS.
.
Ingredients:
  • olives negres sense os
  • rodanxes de pastanaga
  • formatge blanc per a untar
  • escuradents

Nota per a celíacs: el formatge blanc ha de ser d'una marca apta.

Elaboració:

  1. Tallar les pastanagues en rodanxes. Treure un triangulet de cada rodanxa que introduirem en la meitat de les olives fent-lo servir de pic.
  2. Fer una incisió a lo llarg a la resta d'olives, i farcir amb el formatge d'untar.
  3. Montar els pingüíns amb ajuda dels escuradents: la rodanxa de pastanaga seran les potes, damunt posar l'oliva farcida de formatge, que serà el cos. I el cap serà l'oliva amb el pic.

Bon profit!

Recepta extreta del blog “LAS RECETAS DE MAMÁ” y del foro MUNDORECETAS, publicada por Bellablanca
.

viernes, 24 de julio de 2009

Truita de carbassó

**
No invento res posant esta truita aquí, segur que molta gent l'ha fet més d'un cop. Però com me va quedar tant bona i ara ve l'època de carbassons, dic vaig a posar-la que segur que li donaré la idea a algú per fer-la.
*
Ingredients:

  • carbassons
  • ceba (opcional, jo ne vaig posar una miqueta tallada molt petiteta i li va donar molt bon gust)
  • ous
  • oli
  • sal

Nota per a celíacs: si no li poseu res més, tots els ingredients són aptes.

Elaboració:

  1. Renteu i talleu els carbassons a rodanxes, dauets o com vulgueu. (Jo vaig fer servir la mandolina, i me van quedar uns talls molt finets i es van coure abans).
  2. Pelar i picar la ceba a trossets petits o a rodanxes, si és que voleu posar-ne.
  3. Coure primer la ceba fins que quedi ben toveta, i després els carbassons.
  4. Batre suficient ous per poder mesclar amb la verdura. Afegir els carbassons i la ceba.
  5. Fer la truita i a menjar!

Bon profit!

*

Ah! i este trosset li he posat per a la reusenca-pixapins que sempre que poso una truita me diu: "podries posar un trosset de truita tallada". Tota per a tu ;)

* *

domingo, 19 de julio de 2009

Orecchiette

*
*
Bajoqueta no té temor de noves receptes i se llança a provar qualsevol recepta que li posen per davant. Este cop només vos puc ensenyar la recepta que vaig fer sense gluten.
*
*
No van quedar bé al 100% però és que això de fer "orecchiette" té la seua tècnica que jo definiria més com un art. Innocent de mi al vore este vídeo, vaig pensar que no seria tant difícil. I ben equivocada que anava. De gust estaven molt bons, però de forma s'han de millorar.
*
Vos deixo dos enllaços perquè veigueu què són i unes fotos de com se fan: aquí y aquí.
*
Si vos animeu a fer-los ja me contareu. I sinó al mercat hi ha de fets i amb més bona forma :)
*
*

martes, 14 de julio de 2009

Amanida de llenties I

*
*
CALOR + MENJAR LLEGUMS UN COP A LA SETMANA = AMANIDA DE LLENTIES
*
Ingredients:

  • 500 g. de llenties
  • 1 fulla de lloré
  • 1 ceba tendra o cogombre
  • 1 pastanaga
  • 1/4 pebrot vermell
  • 1/4 pebrot verd
  • un potet de panís
  • 12 olives sense os o farcides
  • 1 all
  • julivert picat
  • oli
  • vinagre de poma
  • sal
  • 1 tomàquet i/o cogombre per adornar

Nota per a celíacs: les olives han de ser d'una marca apta, al Mercadona ne podeu trobar.

Elaboració:

  1. Coure les llenties amb aigua, sal, lloré i la pastanaga tallada a trossets. Coure uns 20 minuts a foc suau.
  2. Treure, escórrer i refredar amb una mica d'aigua freda. Reservar.
  3. Preparar la vinagreta: en un bol, col·locar la ceba o cogombre tallat a trossets, el pebrots talltats a trossets, les olives tallades a rodanxetes, el panís, i per últim, l'all i el julivert que haurem picat al morter, i al qual afegirem oli i vinagre al gust de cadascú.
  4. Es mescla tot i s'afegeixen les llenties. Mesclar i deixar refredar a la nevera.
  5. Per adonar podem fer-ho amb rodanxes de tomàquet i/o cogombre.

Bon profit!

Recepta extreta del BLOG: LA COCINA CASERA DE IRENE

*

jueves, 9 de julio de 2009

Amanida xinesa amb salsa blanca agredolça

*



Als restaurants xinesos aquesta és l'amanida que serveixen. Dubto que a la Xina aquesta amanida sigui típica, però com no hi ha proves doncs li diem així. O algú ha anat a la Xina? :)
*
Ingredients:


Nota per a celíacs: el pernil dolç sense gluten.

Elaboració:

  1. Posarem a hidratar en un bol amb una mica d'aigua, l'agar-agar.
  2. Rentem i tallem l'enciam.
  3. Rentem i pelem la pastanaga. I la tallem a tires fines.
  4. Tallem també el pernil dolç en tires.
  5. Anem montant l'amanida: enciam, pastanaga, pernil i l'agar-agar escorregut de l'aigua.
  6. Al moment de menjar, amanim amb la salsa blanca agredolça.

Bon profit!






Esta es la nostra segona aportació a “TODOS COCINAMOS SIN GLUTEN

*

Salsa blanca agredolça

*
*
Amb aquesta salsa que vaig trobar a la magnífica pàgina de GASTRONOMÍA & CÍA podeu amanir moltes amanides. A nosaltres ens van encantar i segur que la tornarem a repetir.
*
Ingredients:
  • 100 g. de vinagre d'arròs
  • 100 g. de sucre (o una mica menys)
  • 20 g. d'oli de girasol aproximadament
  • 1 culleradeta de sal

Nota per a celíacs: el vinagre d'arròs el vaig utilitzar de la marca BLUE DRAGON, que segons la llista de l'empresa es apte.

Elaboració:


  1. Posar a la batidora tots els ingredients.
  2. Batre durant 5 minuts, fins que la salsa es torni blanca i més densa.
  3. Millor preparar-la unes hores abans de fer-la servir per què pugui reposar. Pot perdre una mica el color, però podem tornar-la a batre abans de servir i recuperarà el color.

Bon profit!


Recepta extreta de la web: GASTRONOMÍA & CÍA

*

domingo, 5 de julio de 2009

Lasanya freda de pinya i pernil

*


*



Aquesta recepta és l'aportació de bajoqueto i bajoqueta al recopilatori d'aquest mes de: “TODOS COCINAMOS SIN GLUTEN“ .
La recepta original és amb patata, però vam pensar que només amb el pernil estaria igualment boníssima. És una recepta molt fresqueta que vos recomano totalment. Aprofitem per donar les gràcies al magnífic Hospital Joan XXIII de Tarragona per deixar-mos quedar 5 hores esperant a la seua magnífica sala d'espera. El millor del dia va ser aquesta recepta que vam veure a la tele.

*

Ingredients:


  • 1 pinya

  • talls de pernil curat

  • talls de pernil dolç

  • yogurt

  • cibulet ("cebollino")

  • oli d'oliva

  • pebre blanc mòlt

Nota per a celíacs: els dos tipus de pernil han de ser sense gluten.


Elaboració:

  1. Pelar la pinya i tallar en làmines rectangulars de 1/2 cm. (com a la recepta de Piccolinis, millor tenir a punt un bajoqueto).
  2. Montar la lasanya intercal·lant làmines de pinya, pernil dolç i curat.
  3. Per a la salsa triturarem el yogurt amb una mica d'oli, pebre i el "cebollino".
  4. Salsejar amb la salsa de yogurt i servir fred.

Bon profit!

*

Receta extreta del programa SABER VIVIR (ells la van fer també amb patata)


*



*
Publicada a la pàgina de Gastronomía & Cía
*

sábado, 4 de julio de 2009

Falafel Orgran

*

*
No acostumo a comprar productes preparats, abans potser alguna cosa, però ara amb això del gluten i per intentar menjar més sa i economitzar (ja que moltes coses preparades tenen uns preus abusius...), intento fer-ho tot amb productes naturals a casa. Però de vegades va bé tenir alguna cosa que ja estigue mig feta.
*
Encara que este producte el venen a dietètiques i el trobareu a l'apartat de productes sense gluten, us el recomano. Està molt bo, i és fàcil de preparar. Només s'ha d'afegir aigua, deixar reposar, fregir i ja està! Dir-vos que és sense gluten, sense ou i sense lactosa, i està fet amb productes totalment naturals.
*
Us deixo l'enllaç a l'enllaç del producte per si voleu saber més —-> aquí
*

*

miércoles, 1 de julio de 2009

Pasta de canelons o lasanya

*


*
Ni Ferran Adrià, experimenta tant com los celíacs. Una gran investigadora com és Pikerita, fa tot lo possible per trobar coses boníssimes sense gluten. Me va cridar l'atenció esta pasta, que tant pot servir per fer canelons com pasta per a lasanya. És fàcil de fer, es treballa bé i li dóna un altre gust.
*
Ingredients:


  • 2 ous
  • 1 got de llet
  • 1 got de Maizena
  • 1 cullerada d'oli
  • sal

Elaboració:

  1. Es baten tots los ingredients junts.
  2. Tirem la mescla en una safata del forn, on haurem posat un paper de forn untat amb oli i espolvorejat amb farina (jo ho he posat en dues safates per repartir la massa i que no quede molt gordeta).
  3. Coure al forn 5 minuts a 175ºC, o fins que estigue cuallat.
  4. Es deixa refredar i es talla amb un "talla-pastes".
  5. I ja podeu farcir los canelons o la lasanya al vostre gust.

Bon profit!

*

Recepta extreta del blog: “La cocina de Pikerita”

*