Las mismas recetas en castellano y otras más de panes en: LAS RECETAS DE GLUTONIANA

sábado, 17 de mayo de 2008

Crepes: massa


Diuen que los crepes o crêpes, ho he trobat escrit de les dues maneres, venen de França. És un postre molt fàcil de fer i que com se pot farcir del que vulguesseu, pot ajudar per acabar una menjada i sorpendre a tothom. Poden farcir-se de coses dolces o bé de coses salades. Se poden plegar de maneres diferents, depenent del que les farciu. La gràcia és fer-les ben primetes, com una truita però sense plegar i amb la massa suficient per omplir la paella. Aquí vos deixo la recepta. Molt apropiada per fer en xiquets, los encanta.


* * *


Ingredients (surten un 15 aprox.):
  • 250 g. de farina
  • 1/2 litre de llet
  • 4 ous
  • 1 cullerada d'oli
  • 1 pessic de sal
  • 1 copeta de ron o licor (opcional)
  • oli per fregir

Nota per a celíacs: recepta de crepes sense gluten ---> aquí.

Elaboració:

  1. Posar la farina en un bol: formar un volcà; afegir el ous i la sal.
  2. Mesclar-ho tot amb el batidor, afegir la llet a petites quantitats i per últim posar l'oli.
  3. Afegir el licor si decidim posar-ne.
  4. Deixar reposar 2 hores.
  5. Al moment de fregir-les agregar una mica d'agua templada perquè la massa resulte més fluida (jo no sempre ho faig, depenen de la farina).
  6. Pasar unes gotes d'oli a la paella i tirar la massa suficient per cobrir el fons, però sense que sobre.

Nota: poden farcir-se de coses salades com pernil dolç, formatge, xampinyons i beixamel, fer plans com una pizza. També en dolç queden molt bons: nutela, nata amb melmelada i nous, etc.; a gust dels invitats.

1 comentario:

instints dijo...

M'apunto la recepta, jeje merci!!! (l'he vist al xat del cesc)