
Diuen que los crepes o crêpes, ho he trobat escrit de les dues maneres, venen de França. És un postre molt fàcil de fer i que com se pot farcir del que vulguesseu, pot ajudar per acabar una menjada i sorpendre a tothom. Poden farcir-se de coses dolces o bé de coses salades. Se poden plegar de maneres diferents, depenent del que les farciu. La gràcia és fer-les ben primetes, com una truita però sense plegar i amb la massa suficient per omplir la paella. Aquí vos deixo la recepta. Molt apropiada per fer en xiquets, los encanta.
* * *
Ingredients (surten un 15 aprox.):
- 250 g. de farina
- 1/2 litre de llet
- 4 ous
- 1 cullerada d'oli
- 1 pessic de sal
- 1 copeta de ron o licor (opcional)
- oli per fregir
Nota per a celíacs: recepta de crepes sense gluten ---> aquí.
Elaboració:
- Posar la farina en un bol: formar un volcà; afegir el ous i la sal.
- Mesclar-ho tot amb el batidor, afegir la llet a petites quantitats i per últim posar l'oli.
- Afegir el licor si decidim posar-ne.
- Deixar reposar 2 hores.
- Al moment de fregir-les agregar una mica d'agua templada perquè la massa resulte més fluida (jo no sempre ho faig, depenen de la farina).
- Pasar unes gotes d'oli a la paella i tirar la massa suficient per cobrir el fons, però sense que sobre.
Nota: poden farcir-se de coses salades com pernil dolç, formatge, xampinyons i beixamel, fer plans com una pizza. També en dolç queden molt bons: nutela, nata amb melmelada i nous, etc.; a gust dels invitats.
1 comentario:
M'apunto la recepta, jeje merci!!! (l'he vist al xat del cesc)
Publicar un comentario