Las mismas recetas en castellano y otras más de panes en: LAS RECETAS DE GLUTONIANA

lunes, 2 de febrero de 2009

Moussaka


*

La moussaka és un plat típic de la gastronomia de Grècia. En algunes receptes es fa amb carn de corder i s'afegeix també o puré de pataques o pataques a rodanxes. Esta variació suposo que és una adaptació que va sortir de la recepta original. Se pot presentar en racions individuals, o també en una safata gran i anar afegint capes com si les albergínies fossen plaques de pasta.

*

Ingredients (4 persones):


  • 300 g. de carn picada de ternera
  • 2 albergínies
  • 50 g. de formatge ratllat
  • 100 ml. (1/2 got) de vi blanc
  • salsa de tomata
  • mantega
  • oli
  • sal i pebre
  • salsa beixamel:
  • 1/4 l. de llet
  • 1 cullerada de farina
  • 1 cullerada de mantega
  • 2 rovells d'ou
  • nou moscada
  • sal i pebre

Nota per a celíacs: lo formatge ratllat ha de ser sense gluten, la salsa de tomata també (i sinó podem fer-la a casa). Per fer la beixamel, vigilar amb la farina, hem de posar una farina sense gluten; i també vigilar amb la nou moscada i lo pebre.

Elaboració:

  1. Netejar les albergínies i tallar-les a rodanxes. Salar-les amb abundant sal i deixar-les reposar una hora. Passar-les per agua freda, secar-les i fregir-les en abudant oli fins que estiguen dauradetes.
  2. Preparar una beixamel amb la mantega, la farina i la llet. Salar amb sal, pebre i nou moscada. Afegir-li los rovells d'ou.
  3. Fregir la carn picada en un poc d'oli; quan estigue dauradeta, salpebrar, tirar el vi i coure a foc viu fins que lo vi s'evapore.
  4. Afegir lo sofregit de la tomata i coure 20 minuts.
  5. Posar en una safata que pugue anar al forn, capes alternatives de carn, rodanxes d'albergínia i beixamel. Finalitzar amb una capa de beixamel.
  6. Tirar per sobre la superfície lo formatge ratllat i coure a forn mitjà 30 minuts

Bon profit!


Recepta extreta de la revista LECTURAS

4 comentarios:

La cuina vermella dijo...

Grècia, és el meu destí preferit, tant per la seva gastronomía com per les seves gents. I que dir de la Moussaka, el plat per excels d'aquelles terres i de la nostra taula. enhorabona.

bajoqueta dijo...

La cuina vermella: ai qui pogués anar a Grècia :)
A mi m'encanta la moussaka i les lasanyes... és que se poden fer de tantes coses que mai te canses.

Joan M. Garcia dijo...

Certament un plat deliciós, i amb un ventall de variants tan ample que és difícil aborrir-se

bajoqueta dijo...

Joan M.: mira jo la pròxima vegada la faré com tu.