Las mismas recetas en castellano y otras más de panes en: LAS RECETAS DE GLUTONIANA

domingo, 5 de julio de 2009

Lasanya freda de pinya i pernil

*


*



Aquesta recepta és l'aportació de bajoqueto i bajoqueta al recopilatori d'aquest mes de: “TODOS COCINAMOS SIN GLUTEN“ .
La recepta original és amb patata, però vam pensar que només amb el pernil estaria igualment boníssima. És una recepta molt fresqueta que vos recomano totalment. Aprofitem per donar les gràcies al magnífic Hospital Joan XXIII de Tarragona per deixar-mos quedar 5 hores esperant a la seua magnífica sala d'espera. El millor del dia va ser aquesta recepta que vam veure a la tele.

*

Ingredients:


  • 1 pinya

  • talls de pernil curat

  • talls de pernil dolç

  • yogurt

  • cibulet ("cebollino")

  • oli d'oliva

  • pebre blanc mòlt

Nota per a celíacs: els dos tipus de pernil han de ser sense gluten.


Elaboració:

  1. Pelar la pinya i tallar en làmines rectangulars de 1/2 cm. (com a la recepta de Piccolinis, millor tenir a punt un bajoqueto).
  2. Montar la lasanya intercal·lant làmines de pinya, pernil dolç i curat.
  3. Per a la salsa triturarem el yogurt amb una mica d'oli, pebre i el "cebollino".
  4. Salsejar amb la salsa de yogurt i servir fred.

Bon profit!

*

Receta extreta del programa SABER VIVIR (ells la van fer també amb patata)


*



*
Publicada a la pàgina de Gastronomía & Cía
*

15 comentarios:

Assumpta dijo...

A veure si ho entenc... A l'Hospital us van tenir CINC HORES ESPERANT i, enlloc d'agafar un atac de nervis, vareu estar mirant la tele com uns bons nens i en vareu treure una recepta!! :-))

Bajoqueta i Bajoqueto... jajaja sou molt divertits! ;-))

i, a l'Hospital jo li clavaria una denúncia!! (i els deixaria sense dinar!!)

ANNAFS dijo...

Donçs ja va bé aprofitar les hores d' espera.. sobretot si és per acabar fent una recepta tan original i bona.
ptns.

Ferran dijo...

Ves per on, m'has fet venir ganes d'anar pitant a la cuina, a fer-me el sopar! No serà una lassanya, que sinó em costarà dormir; a veure quina una m'empesco...

Esperant la pròxima recepta! :)

MaryLou dijo...

Molt original i ben bona!!!!

Petonets

bajoqueta dijo...

Assumpta: vam tenir temps d'agafar atac de nervis, de gana i de tot. I una mica més me desmaio de gana (perquè clar allí no havia res sense gluten), i llavors enlloc d'un pacient haguessen sigut dos :)

A aquell hospital hauré d'anar jo a posar una mica d'ordre, perquè cada cop que vaig allò va pitjor, i jo tinc visita lo mes que ve... a vore si lo meu expedient ha aparegut que l'última vegada lo van perdre, fiesta!

Anna: ai algo bo haviem de treure d'aquell mal son...

Ferran: a mi m'agafa molta gana quan a les tardes me poso a vore blogs de cuina jajaja.

Marylou: gràcies! Estava boníssima! :)

Deric dijo...

ostres, què bona!

Gemma dijo...

Ostres, quin aperitiu més bo, original i ideal per la calor d'aquests dies! M'agrada molt, me l'apunto!

bajoqueta dijo...

Deric: estava de la muerte :)

Gemma: fes-lo que segur que vos agrada. Jo ja vull tornar-lo a repetir jajaja

illetapitita dijo...

Que bonic!
M'agrada molt per fer-lo aquests dies, ben fresquet ve molt de gust!
Una abraçada!

Mercè dijo...

Quina paciencia esperar 5 hores!!! Pero mira, s'ha de mirar pel canto bo! ;) Aquesta recepta la trobo molt original i ben refrescant!!
Petons!

bajoqueta dijo...

Illetapitita: jo estic enamorada de com ens va quedar :) Gràcies! A vore si proves la recepta.

Mercè: quan poso los peus a aquell hospital ja sé que no te deixen anar així com així, però t'agoten totalment! La setmana que ve tornem a tenir hora per una xorradeta de bajoqueto... ja vorem quan fan esperar. I a l'agost estic esperant que me criden a mi per revisió amb la de digestiu... jo estic per portar-me una tenda de campanya allí jajaja.
Fes-la als teus amics segur que els agradarà :)

xocolata dijo...

Bajoqueta!
Ja et tinc a la llista de blogs per visitar.
M'ha agradat molt aquesta lasanya de pinya i pernil. És un manera diferent de presentar la típica Pinya amb pernil!
Ho faré.
Mònica

bajoqueta dijo...

Xocolata: Jo també t'he fixat :)
Segur que si la fas us agradarà molt. A mi em va encantar!

Mayka dijo...

Me colé en tu blog, ya vi tu comentario en el mio "La nevera de Carpanta". Esta ensaladita me la marco un dia de estos, que con el calor que hace....... Te añado a mis favoritos!!! Hasta pronto!

bajoqueta dijo...

Gracias Mayka por pasearte por aquí. Soy pesada con esta recepta pero es buenísima!
Yo también te iré visitando :)