Las mismas recetas en castellano y otras más de panes en: LAS RECETAS DE GLUTONIANA

viernes, 31 de octubre de 2008

Menjar blanc



Lo menjar blanc és un postre que recordo que menjava ja de ben menuda. A Tortosa lo podeu trobar a moltes cartes dels restaurants. Però es troba també a molts llocs d'Europa i Espanya, diuen que prové dels àrabs i la seua variació és amb ametlles triturades. També ne podeu trobar a Reus, Menorca, etc.; de vegades en altres noms com: "manjar blanco". Normalment mos lo feia la iaia quan teniem una mica de mal de panxa, ja que és molt digestiu. Vos deixo la recepta que fem a Tortosa, sense Maizena ni ametlles, però ja vos dic, té vàries maneres de fer-se.
Ingredients:
  • 1 l. de llet
  • 150 g. de farina d'arròs NOMEN
  • 100 g. de sucre
  • 1 rama o canonet de canyella
  • la pell d'una llimona
  • canyella en pols

Nota per a celíacs: vigilar amb la canyella en pols que sigue d'una marca apta.

Elaboració:
  1. Mesclem la llet amb la farina d'arròs i lo sucre, sense que quede cap grumoll. Afegim la rameta de canyella i la pell de la llimona i ho posem al foc, remenant continuament.
  2. Quan comence a bullir, baixem lo foc al mínim i ho deixem uns 5 minuts, procurant que no torne a bullir.
  3. Ho retirem del foc i ho posem en bols individuals, treient la pell de la llimona i la rameta de canyella.
  4. Ho deixem refredar a la nevera, i en el moment de servir li tirem per sobre canyella en pols.

Bon profit!

2 comentarios:

Marc Mauri Alloza dijo...

Gracies bajoqueta, des que ho vaig tastar "allà baix" que anava al darrera de trobar-ne uan recepta amb arròs.

bajoqueta dijo...

Marc, Gràcies a tu! Potser a altres llocs pot semblar un postre estrany, però allà baix tothom el coneix i el tenen de postre a molts restaurants.