
Lo menjar blanc és un postre que recordo que menjava ja de ben menuda. A Tortosa lo podeu trobar a moltes cartes dels restaurants. Però es troba també a molts llocs d'Europa i Espanya, diuen que prové dels àrabs i la seua variació és amb ametlles triturades. També ne podeu trobar a Reus, Menorca, etc.; de vegades en altres noms com: "manjar blanco". Normalment mos lo feia la iaia quan teniem una mica de mal de panxa, ja que és molt digestiu. Vos deixo la recepta que fem a Tortosa, sense Maizena ni ametlles, però ja vos dic, té vàries maneres de fer-se.
Ingredients:
- 1 l. de llet
- 150 g. de farina d'arròs NOMEN
- 100 g. de sucre
- 1 rama o canonet de canyella
- la pell d'una llimona
- canyella en pols
Nota per a celíacs: vigilar amb la canyella en pols que sigue d'una marca apta.
Elaboració:
- Mesclem la llet amb la farina d'arròs i lo sucre, sense que quede cap grumoll. Afegim la rameta de canyella i la pell de la llimona i ho posem al foc, remenant continuament.
- Quan comence a bullir, baixem lo foc al mínim i ho deixem uns 5 minuts, procurant que no torne a bullir.
- Ho retirem del foc i ho posem en bols individuals, treient la pell de la llimona i la rameta de canyella.
- Ho deixem refredar a la nevera, i en el moment de servir li tirem per sobre canyella en pols.
Bon profit!
2 comentarios:
Gracies bajoqueta, des que ho vaig tastar "allà baix" que anava al darrera de trobar-ne uan recepta amb arròs.
Marc, Gràcies a tu! Potser a altres llocs pot semblar un postre estrany, però allà baix tothom el coneix i el tenen de postre a molts restaurants.
Publicar un comentario