Las mismas recetas en castellano y otras más de panes en: LAS RECETAS DE GLUTONIANA

viernes, 14 de marzo de 2008

Carbassons farcits de cuscús

Esta recepta és molt fàcil i original a la vegada, pot servir d'acompanyament d'algun plat de carn. El cuscús avui dia es pot trobar a moltes botigues. És molt fàcil de fer servir i si vos acostumeu el podeu fer servir per acompanyar verdures, carns, etc. Ne venen que han de coure molta estona, però a molts de supermercats hi ha de cocció ràpida. Els que faig servir jo normalment són de cocció ràpida, es posa a bullir aigua, el doble que la quantitat de cuscús que volem fer servir. Quan l'aigua està bullint se treu del foc i s'afegeix el cuscús. Es deixa reposar una estona, mentre absorveix l'aigua i va augmentant. Es pot posar un altre cop al foc afegint mantega o oli, una miqueta només, i es va remenant amb compte que no se pegue a la cassola, perquè vaigue perdent la mica d'aigua que ha absorbit de més.


* * *


Ingredients:



  • 4 carbassons de tamany mitjà

  • 300 g. de cuscús

  • 50 g. d'avellanes torrades

  • 50 g. d'ameles torrades

  • 1 ceba

  • 3 cullerades de margarina vegetal

  • 1 culleradeta de comí molt

  • pebre i sal

  • també se pot posar pinyons

Nota per a celíacs: recepta totalment prohibida! ja que lo cus-cús és sémola de blat, així que res de res.

Elaboració:

  1. Coure el cuscús segons les indicacions del paquet i reservar-lo.
  2. Netejar los carbassons, sencers i sense pelar-los. Escaldar-los.
  3. Tallar-los en dos mitats, longitudinalment, i amb ajuda d'una cullereta o de l'estri adequat per buidar, traure la polpa. Sempre procurant no trencar lo carbassó ja que l'hem de fer servir de recipient. Anar-los posant en una safata d'anar al forn.
  4. En una paella posar la margarina i quan estigue desfeta, afegir la ceba ben picadeta i deixar que s'enrosseixi una mica. Afegir la polpa dels carbassons tallada a trossets menudets i salpebrar al gust de cadascú.
  5. Afegir los fruits secs tallats a trossets petits, i continuar sofregint 5 minuts a foc lent, mentre se va remenant.
  6. Treure del foc la preparació anterior i afegir lo cuscús. Barrejar-ho tot bé amb una cullera i anar farcint les meitats dels carbassons.
  7. Es pot decorar amb alguna verdura, o amb unes rodanxes de carbassó a la planxa i una mica de blat de moro al vapor.

Recepta extreta del llibre La cuina vegetaria d'Irene Gelpí



Espero que sigue fàcil de fer i que vos quede bo. Bon profit!

3 comentarios:

Jordi Casanovas dijo...

em penso que aquesta la provaré de fer algun dia... i un cop de forn al final també hi aniria bé oi?... amb una mica de formatge ratllat

bajoqueta dijo...

Es pot donar un toc de forn, ja que mentre preparem la resta de coses això ho podem tenir preparat ja. Lo del formatge no ho he provat mai, però segur que queda bo. Igual com també mesclar verduretes amb lo cuscús. Això al gust del consumidor! Espero que la proves i t'agrade.

Josep Maria Yago Suau dijo...

caram! caram! una recepta ben original que, segur, agradarà a les meves filles. Avui hem menjat crema d'un carbassó que devia fer un quilo.