
Ja fa caloreta per este plat, però se m'havia quedat perdut entre tanta recepta. I potser algú té fred encara que estem a quasi 30 graus...
*Ingredients (4 persones):
- 250 g. de llenties pardines
- 1 carbassó
- (1 tall d'api)
- 2 carlotes (pastanagues)
- 1 ceba
- 2 grans d'all
- 1 culleradeta de pebrot vermell dolç
- oli d'oliva
- sal i pebre
Nota per a celíacs: anar en compte amb el pebrot vermell dolç, al Mercadona hi ha sense gluten.
Elaboració:
- Rentar les llenties, disposar-les en una cassola i cubrir-les amb aigua abundant. Tapar-les, bullir-les i coure-les a foc molt suau, fins que estiguen tovetes però senceres. Escurrir-les i reservar 2 cullerades del brou de cocció.
- Rentar i tallar lo carbassó en rodanxes fines. Tallar la tija del api, retir-li los filaments grossos i tallar-lo a trossets. Pelar i tallar les carlotes en rodanxes.
- Picar finament la ceba i los alls, i sofregir-los en una cassola amb un parell de cullerades d'oli calent, fins que comencen a agafar color. Afegir lo pebrot i fregir-lo un moment, removent constantment.
- Afegir les hortalisses preparades i un cullerot del brou reservat. Salpebrar i coure 15 minuts, removent de tant en tant.
- Incorporar les llenties escorregudes i la resta del brou reservat, rectificar de sal, tapar la cassola i continuar la cocción 10 minuts més. Servir calent.
Bon profit!
Recepta extreta de la revista LECTURAS
*
13 comentarios:
Mira, Bajoqui... jo, fred, el que es diu fred, no és que en tingui, però GANA!!... sempre tinc gana. Així que porta aquestes llentietes que no es facin malbé :-))
Ja has anat a votar? :-)
B & G vol dir Bajoqueta i Glutoniana?... jajaja tens cada cosa!!
A mi em servirà, de llenties en faig un cop a la setmana i miro de fer-les de diferents maneres.
Ja t'ho expliaré
Amb el teu permís, aquesta la guardarem per a la tardor! ;) Ara preferim les amanidetes que així fresquetes vénen més de gust! :)
Petons!
Les llenties em superen! Potser és la cosa de menjar que m'agrada menys. Ja ja ja. Pwetons.
a mi m'agrada menjar llenties tot l'any i així amb verduretes encara més!!!
pt!
Assumpta: les vaig fer la setmana passada que ja feia caloreta... però encara així estaven igual de bones :)
Vaig votar al partit."bajoquetes per a tots" jajajaja
B&G és la nova marca jajajaja. És que sinó tinc que arreglar les fotos dues vegades... i tinc moltíssima feina, així amb una vegada ja faig :)
A peu coix: jo també ne menjo bastantes, bueno llegums en general, que necessito tot lo ferro del món :) Ja ens contaràs alguna recepteta teua.
Mercè: la setmana que ve us poso una amanida de llenties molt bona!
Jordi: a mi no m'entusiasmaven abans, però ara m'encanten cuinades de totes les maneres :) També tinc coses que no m'agraden, al·lucinaries...
Eva: esta recepta si no la menjes totalment calenta a l'estiu jo igual la faig.... estava molt bona :)
Hola!
Mira que jo sóc fredolica de mena i ara torna a fer fesqueta aquí al Berguedà.Així que no m' aniria malament aquest platet de llenties...
ptns.
M'agrada molt B&G!!!
Ara podries posar... B&G&365 ;-))))
Anna: ja sabia jo que algú encara menjaria així calentet :)
Ara m'envies un mail amb la teua adreça que pujo, aquí fa molta calor!
Assumpta: home no, que los 365 no tenen res a vore amb la cuina jajajaja. Ells són un món a banda :)
A mi m'agraden tant les llenties que en menjaria tot l'any. Això sí, a l'estiu les deixaria reposar una mica abans de menjar-me-les perquè no estiguessin tan calentes, però a casa consideren que és un menjar per quan fa fred.
Original la teva recepta. Pebrot dolç és pebre vermell dolç, oi? Suposo que el poses per donar-li una mica de color, perquè veig que no hi poses tomàquet.
Jo sóc avorrida i sempre les faig de la mateixa manera.
Petons.
Ummm a mi m´encanten les llenties, i les preparo molt semblants a tu, així és com m´agraden a mi encara que faci caloreta...petonets
Margarida: si en faig a l'estiu ni molt menys les menjo tant calentes sinó te dóna un patatús jajaja.
Sí, pebrot dolç és vermell dolç. Vaig a canviar-ho, potser s'entendrà millor. El vaig posar perquè ho posava a la recepta jeje.
Pos mira ara pots variar i fer-les diferents.
Maria José: aquí 3 ó 4 que acabarem suant amb tanta llentia calenta :)
Publicar un comentario