Las mismas recetas en castellano y otras más de panes en: LAS RECETAS DE GLUTONIANA

miércoles, 17 de septiembre de 2008

Pastís ràpid de massana


Un cóc com diem per les nostres terres, que l'he fet un munt de vegades. No queda molt gran, però és just per a berenar una tarde o per pendre amb un te (va per tu Assumpta a vore si lo proves ;) ). La foto ha quedat una mica torta ho sé ho sé, però avui lo fotògraf no estava i jo faig lo que bonament puc. M'hauré d'apuntar a un curs de fotografia i així podré millorar una miqueta les fotos del blog.
* * *
Ingredients:
  • 1 massana grossa o 2 de menudes
  • 100 g. de farina
  • 100 g. de sucre
  • 100 g. de mantega
  • 2 ous
  • 1 culleradeta de llevat en pols
  • sucre per tirar per sobre mesclat amb una mica de canyella
  • 1 cullerada sopera de rom o licor de poma (optatiu)

Nota per a celíacs: properament un "pastís ràpid de massana" sense gluten.

Elaboració:

  1. Foneu la mantega, aboqueu-la en un bol gros i tireu-hi sucre; treballeu-ho bé perquè quedi una pasta ben llisa.
  2. Afegiu-hi la farina, el llevat i els ous sencers, i remeneu-ho tot fins que quedi perfectament barrejat.
  3. Unteu amb mantega un motlle rodó (d'uns 30 cm.) o un de rectangular, i aboqueu-hi la massa.
  4. Peleu la poma i talleu-la a trossets prims i col·loqueu-la per sobre la massa fent un dibuix si és un motlle rodó i sinó com a la foto.
  5. Quan estigui tot preparat, poseu-ho al forn suau. Al cap de 20 minuts aproximadament, punxeu-ho amb una agulla, i si surt neta, traie-ho del forn. Escampeu-hi sucre per sobre i canyella, la cullerada de licor o rom, i ho torneu a enfornar-
  6. Ho tindrem al gratinador 2 o 3 minuts fins que estigui daurat.
  7. Deixeu que es refredi i desmotlleu-lo.

Nota: enlloc de poma poden posar-se nous, ametlles o qualsevol fruita fresca o en almívar.

Recepta extreta del llibre "LA CUINA RÀPIDA DE LA GLÒRIA BALIU"

Que aprofite!

Assumpta: deixa per als altres que ja mos coneixem ;)

3 comentarios:

Assumpta dijo...

Què maca :-))

Ai... mira que avui estic hiper-sensible... i veure aquest troç de pastís i llegir que has pensat en mi quan posaves l'article... ufff... que gràcies de tot cor!!

A veure?

Mmmmmmmmmmm

Deliciós!! Veritablement deliciós :-))

I un petó ben fort!!

Assumpta dijo...

Ostres!! La nota final que en deixès pels altres no l'havia vist al principi!! jajaja

Quan he vist això de "Recepta extreta del llibre..." els meus ulls an anat directes a buscar les opinions... i, incomprensiblement, no he vist que hi havia dues línies més!! :-)

Ara m'has fet riure i tot!!! :-)))

bajoqueta dijo...

:)