Las mismas recetas en castellano y otras más de panes en: LAS RECETAS DE GLUTONIANA

viernes, 23 de octubre de 2009

Glaçons de patates braves

.
.
Aquesta recepta que vaig vore al programa de CUINES a TV3, feia molt de temps que volia provar-la. Quan Maragda del blog "LA QUINTA DE LUCULUS", va proposar a "HECHO EN MI COCINA" el tema d'APERITIUS, de seguida vaig saber que les prepararia.
.
No són difíciles de fer, però si entretingudes. Val la pena per això per poder menjar les patates braves d'una manera ben original.
.
Ingredients:
  • 1/2 kg de patates mona lisa
  • 2 tomàquets
  • 1 ceba
  • 3 bitxos
  • oli de gira-sol
  • oli d'oliva
  • sal
  • sucre
  • 50 g de rovell d'ou
  • allioli
  • glaçoneres per fer de motllos

Nota per a celíacs: si no feu la salsa brava a casa ni l'allioli, heu de vigilar que la marca que compreu sigui sense gluten.

Elaboració:
  1. Salsa brava: en una paella amb una mica d'oli d'oliva sofregirem la ceba picada be fineta. Quan estigui daurada, afegirem el tomàquet triturat, el sucre i els bitxos. Ho deixarem coure un ratet. La deixarem refredar i la colarem. Reservar-la.
  2. En una cassola amb abundant oli de gira-sol, fregirem les patates pelades i tallades a trossets. Quan les veiem una mica daurades, les triturarem amb un passapurés o amb una picadora. Les posarem a un bol i les rectificarem de sal, afegirem el rovell d’ou i remenarem tot molt bé.
  3. Anirem posant patata triturada a cadascun dels foradets de la glaçonera, i farem un foradet ajudant-mos amb algun estri, posarem una miqueta de salsa brava, i per últim, posarem més patata triturada.
  4. Ho deixarem refredar al congelador unes 24 hores.
  5. Ho desemmotllarem i les fregirem en abudant oli de gira-sol, a foc no molt fort.
  6. A l’emplatar-les, les podem servir acompanyades d’una mica d’allioli, (jo he fet servir una mica de la salsa brava que va sobrar).

Podeu veure el vídeo la recepta que vos ajudarà molt a entendre com es fa ---> aquí.

Bon profit!

Font recepta: Programa CUINES de TV3. Recepta feta pel restaurant MI TAFANERA (www.mitafanera.com) de Barcelona

.

Esta recepta la presento al "HECHO EN MI COCINA" d'aquest mes.

13 comentarios:

Unknown dijo...

¡ Nena, quina recepta més al.lucinant!, Martin ja m'ha demanat que li faci, segurament demá, m'ha encantat i el títol de la recepta es genial. Bon cap de setmana i molts petons, muackkkk.

Gemma dijo...

És entretingut però segur que el resultat ho compensa de sobres. M'imagino la cara de sorpresa dels convidats en fer la primera mossegada, je je je...

Josepb.Menja de bacallà. dijo...

Bajoqueta; un aperitiu -com dius tú- entretingut, però amb el gust de trobar-te un troçet de patata feta d'aquesta manera, de segur que els convidats -i no convidats- sabràn apreciar aquest resultat. Que vaigi de gust Bajoqueta¡¡. Josepb -menja de bacallà-

Deric dijo...

no ho entenc, la patata quan la congeles no queda malament?
Segur que no la faré, massa feina i crec que prefereixo les tradicionals

OLLES I SOMRIURES dijo...

Que bones, m'encanten les patates braves, i quan més picants millor. Aqueste, amb aquesta presentació, delicioses. Me les quedo. Salut!!!!

ANNAFS dijo...

Les patates braves són molt bones, nosaltres en mengem moltes vegades.Fetes així són molt originals, encara que entretingudes de fer. Segur que l' esforç val la pena..
ptns.

Adi dijo...

Adoro las patatas bravas¡¡¡ y las echo mucho de menos, aquí en Mallorca no las hacen, pero cuando vivía en Madrid y algún domingo íbamos al Rastro, era una de nuestras tapas favoritas.

Te agradezco mucho tu receta, parece una versión deliciosa.

Un abrazo.

May dijo...

Pero que buenas y que originales!!!! Se me hace la boca agua, me encantan las bravas.Buen trabajo!! besitossssss

La cuina vermella dijo...

wooow, ens encanta aquesta recepta tan orginial i boníssima! Ets la millor!

Vanesuky dijo...

Quins glaçons més bons!!!Aquesta recepta me l'apunto perque per picar quedes de bé!!

Petonets maca!

Vanesuky.

Jordicine dijo...

Doncs pinten molt bé. Aviam si em decideixo a fer-les i t'explico. Un petó.

la vella carmanyola dijo...

xulo xulo!!

bajoqueta dijo...

Elvira, espero que a hores d'ara ja li hagis fet, sinó s'haurà de posar ell a la cuina jajaja.

Gemma: entretingudet ho és però valia la pena. En este cas només va haver un convidat (el de sempre, bajoqueto), i per no variar va posar cara de: "Qué bo que està!"

Josep: no cal tenir convidats per fer-les, com que se poden guardar al congelador, pots fregir només unes quantes :)

Deric: no queda malament no :) A vore si te poso una recepta menys laboriosa. Però pensa que si los fas això als teus convidats un dia els deixes bocabadats ;)

Olles: són tan bones les patates, de totes les maneres possibles m'agraden molt (serà perquè no vaig fer la mili jajaja). I amb una salseta picant estan de la mort!

Anna: val la pena l'esforç, t'ho puc assegurar, i tampoc és plan de fer-les cada dia :)

Inma: Que mal los mallorquins! Mira que no hacer patatas bravas! Tendrás que hacerlas tu y ponernos una foto más bonita que la mía tuve problemas y solo me quedó esta para elegir...

Mayka: gracias! espero que las pruebes :)

Vanesuky: espero que els agrade als teus invitats :)

Jordicine: espero que les faigues ;)

La vella carmanyola: Gràcies!