Las mismas recetas en castellano y otras más de panes en: LAS RECETAS DE GLUTONIANA

martes, 21 de abril de 2009

Ous durs farcits

*
Una recepta que me van donar la mama i la iaia de Bajoqueto. Podeu fer-los millor quan sigueu unes quantes persones, ja que los ous tipen molt. Vaig canviar una mica la recepta per a fer-los més ligerets (encara així són pesats si menjes molts). Los vaig fer amb pernil dolç enlloc del salat, i enlloc d'arrebossar-los amb ou i pa ratllat, només ho vaig fer en pa ratllat. Això sí, estaven boníssims!
Ingredients:
  • 6 ous
  • 2 formatgets (quesitos) o culleradetes de formatge per a untar
  • un grapadet de xampinyons
  • una tallada de pernil salat o pernil dolç
  • ou i pa ratllar per arrebossar
  • oli per fregir

Nota per a celíacs: recordar que els "quesitos" s'ha de compravar marques ja que alguns porten gluten, igual que el pernil.

Elaboració:

  1. Bullir los ous i pelar-los.
  2. Partir-los per la meitat i treure los rovells. Xafar-los i mesclar-los amb los formatgets.
  3. Saltejar los xampinyons talladets molt petitets en una paella amb molt poquet oli. Al cap d’un moment, posar lo pernil tallat a trossets menudets. Deixar-ho un ratet més.
  4. Ja fora del foc, mesclar tots los ingredients.
  5. Farcir los ous en esta mescla, no només per dins del forat del rovell, sinó també per fora.
  6. Arrebossar amb ou i pa ratllat.
  7. Fregir amb bastant oli, volta i volta. No cal deixar-los fregint molt de rato ja que lo farcit ja està cuit.

Bon profit!

8 comentarios:

Margarida dijo...

Jo normalment faig els ous farcits amb tonyina, però amb aquests ingredients trobo que també han de ser boníssims.
Haurem de provar aquesta recepta ben aviat.
Un petó

Dolorss dijo...

Probarem aquests ous la pinta es de lleparse els dits!!!

Assumpta dijo...

Apa!!! Mira que bons!! Mmmmm :-))

De totes maneres, la filla d'una amiga meva que és nutricionista diu que per dietes és millor el pernil salat que el dolç. Curiós, eh?

La meva mare els farceix de tonyina i maionesa i el rovell el pica i el posa per dalt, com a decoració, sense arrebossar.

Altres vegades els farceix de carn picada amb tomàquet i el rovell igualment picadet i espolvorejat per sobre...

Però a mi, que m'encanta el formatge, segur que aquests m'agradarien molt!! :-))

Mercè dijo...

Doncs així han de ser molt bons amb el pernilet!!! :) Jo també normalment els faig amb tonyina.
Petons!

ANNAFS dijo...

Que bons.. fins i tot per servir com a entrant. Jo també els faig amb maionesa i tunyina.. tindré de provar aquests...
ptns.

OLLES I SOMRIURES dijo...

uuuummmmmm. Que bons aquests ous farcits. Salut!!!!

Joan M. Garcia dijo...

Fa rato que he sopat i ja m'entra gana de vore el que has penjat...

bajoqueta dijo...

Margarida: pos mira ja tens una altra opció per anar variant :)

Dolors: són pesadets de pair, però molt i molt bons.

Assumpta: Jo vaig posar dolç per què no és tant salat, no sabia jo això... Amb carn picada m'ho ha dit Hannah també. A tu segur que t'agradarien :)

Mercè: tonyina 10 a 1 :)

Anna: com li dic a Margarida, ara tothom podrà variar i canviar els de tonyina :)

Olles: rebons :)

Joan: menys mal que no ne vas menjar a aquelles hores... sinó quin mal de panxa a la nit jajaja