Las mismas recetas en castellano y otras más de panes en: LAS RECETAS DE GLUTONIANA

martes, 4 de agosto de 2009

Corona d'arròs amb ous

**
Un arrosset que podem fer més fàcil de com posa la recepta i ja tenim un bon plat per dinar :)
*

Ingredients (4 persones):


  • 250 g. d'arròs

  • 1/2 kg. de tomàquets madurs

  • 1 ceba

  • 1 gra d'all

  • farigola

  • 1 fulla de llorer

  • 6 cullerades de formatge gruyére ratllat

  • 8 ous

  • 6 cullerades de mantega

  • 1 rameta de julivert

  • oli

  • sal, pebre mòlt

Nota per a celíacs: el formatge ratllat si no el ratlleu a casa ha de ser sense gluten.


Elaboració:


  1. Pelar la ceba i triturar-la. Convertir en puré els tomàquets. Pelar i triturar el gra d'all.

  2. En una cassola amb aigua i sal, coure l'arròs durant 15 minuts. Escórrer.

  3. En una paella, amb una mica d'oli, sofregir la ceba junt amb el puré de tomàquet i l'all triturat. Espolsar amb farigola en pols i una mica de sal i pebre. Afegir el llorer. Coure a foc molt suau durant 45 minuts. Retirar la fulla de llorer.
  4. Disposar l'arròs ja cuit en un bol i mescar-lo amb el sofregit. Afegir el formatge ratllat i colocar la mescla en un motlle en forma de corona (gran o petit) untat amb mantega. Introduir al forn uns 20 minuts.
  5. Batre els ous, posar-los en un cassó i coure'ls a foc molt lent, removent-los continuament. Espolvorejar amb una mica de sal i pebre. Quan estiguin al seu punt, afegir uns taquets de mantega.
  6. Desmotllar la corona d'arròs, disposar-la en un font de servir rodona, i col·locar al mig els ous remenats.

Bon profit!

*

Recepta extreta de la revista LECTURAS

*

14 comentarios:

Gemma dijo...

Aquest tipus d'amandides d'arròs són perfectes per solucionar un àpat d'estiu, fresquets i fets amb antelació són ideals per quan tornes acalorat i amb gana de dinar...

bajoqueta dijo...

Gemma, jo això ho vaig fer en calent, però suposo que també es podria fer com amanida :)

ANNAFS dijo...

Un arrós molt bo i ben presentat..

Assumpta dijo...

Doncs trobo que deu ser boníssim i la presentació t'ha quedat molt maca :-))

Però a mi aquesta calor em treu la gana i tot... ufff

Deric dijo...

com sempre, em fas venir gana!

bajoqueta dijo...

Anna: i molt senzillet si ho fem de forma ràpida. Jo vos poso la recepta llarga perquè és la que tinc de la revista, però se pot fer tranquil·lament molt més ràpid i bona igual!

Assumpta: Gràcies! Ja m'agradaria que la calor me tragués la gana del tot, aniria bé per a la línea :)

Deric: jajaja. Pos va agafa'n una miqueta ;)

Eva dijo...

Quina bona pinta!!! mmmmm
Salut!!!

Josepb.Menja de bacallà. dijo...

Com diu la Gemma, ideal per solucionar els àpats d'estiu... encara que tu dius que el vas fer en calent, si és deixa refredar, de segur que és igual de bó. Que vaigi de gust Bajoqueta/Oreto. Josepb -menja de bacallà-

OLLES I SOMRIURES dijo...

Aquest tipus d'arròs m'agraden molt. A més aromàtic. Que bo. Salut!!!!!

bajoqueta dijo...

Eva: gràcies!

Josep: Ai a mi és que m'agrada tant l'arròs de totes maneres... Gràcies per passar per aquí.

Olles: pos ja saps a fer-lo que no costa gaire :)

La cuina vermella dijo...

Corona perfecte, ideal per el paladar per la reina de la casa, oi? Em sembla genial, i queda tan bonica!!

bajoqueta dijo...

Vermellets, i per al rei jajaja. Gràcies!

Mercè dijo...

Quina corona més bonica! Aquest és un plat ideal per aquesta temporada de calor. :)
Petons!

bajoqueta dijo...

Gràcies Mercè!