Las mismas recetas en castellano y otras más de panes en: LAS RECETAS DE GLUTONIANA

miércoles, 11 de marzo de 2009

Tarta de Santiago (sense farina)

*
Esta és la meua aportació a la iniciativa d'enviar una recepta de postres típics sense gluten, al blog TODOS COCINAMOS SIN GLUTEN. Ni sóc de Santiago, ni he estat mai, així que si dic alguna cosa que no és veritat ja m'ho fareu saber. El motiu de fer esta "tarta", és que bajoqueto tenia desig de menjar-ne des de fa molt de temps. I aprofitant que divendres és lo seu aniversari pos li he fet. FELICITATS BAJOQUETO! i gràcies per menjar sense gluten (encara que amb los menjarets que te faig no trobes a faltar la farina normal).
*
Santiago de Compostela és una ciutat situada a Galícia. Als que no hem estat mai, ens sona per ser un lloc de referència als milers de peregrins que cada any fan el "Camino de Santiago" fins arribar a la catedral on es troben les relíquies de l'apostol-martir. Coneguda també per la seua Catedral i per ser Patrimoni Universal de l'Humanitat des de 1.985. Segur que los que han estat podeu parlar molt més que jo de la ciutat.
*
Com a dada curiosa i per comparar-la amb Tarragona, es el que el famòs "Camino de Santiago", també fou creat pels romans, que també van deixar petjada a Tarragona. Aíxí que com diuen sempre: "tots els camíns porten a Roma", i jo afegiria: "tots els camíns porten a Santiago".
*I anem a per la recepta, que al no portar farina en SENSE GLUTEN totalment (només anar en compte amb les ametlles i el sucre glas, que los podem fer a casa tranquil·lament).
*
Ingredients:
  • 200 g. d'ametlles crues
  • 4 ous
  • 170 g. de sucre
  • la ratlladura d'una llimona
  • mantega per untar el motlle
  • sucre glas per espolsar
  • motlle en paper de la creu de Santiago (que la podem treure d'Internet)
Elaboració:
  1. Moldre el sucre per convertir-lo en glas.
  2. Triturar les ameles.
  3. Batre los ous, tirar el sucre i seguir batent tot junt.
  4. Afegir les ameles triturades i la ratlladura de llimona. Mesclar-ho tot fins obtindre una massa homogènia.
  5. Untar un motlle desmontable d'uns 22 centímetres amb mantega i tirar-hi la mescla.
  6. Coure al forn a temperatura mitja, uns 170ºC, 30 minuts aproximadament.
  7. Treure'l i deixar-lo refredar una mica.
  8. Col·locar el motlle de la creu al mig, espolsar amb lo sucre glas i retirar la creu.

Bon profit!


Recepta extreta del foro de celíacs i penjada per amaldonado


Estic molt contenta per què me l'han publicat a Gastronomía & Cía, una web que vos recomano visitar.
*
*

7 comentarios:

La cuina vermella dijo...

Doncs, bajoquet per molts anys! petons al dos

Mercè dijo...

Doncs felicitats a Bajoqueto!! ;)
Mira, tant típica i jo encara la tinc pendent de fer per penjar-la!!
Petons!

Assumpta dijo...

FELICITATS BAJOQUETO!!!!

Demana-li a la Bajoqueta que divendres en faci un altre jejeje

(I jo aquí, morta de gana com sempre i mirant les fotos...)

Eva dijo...

Felicitats!!!!
Tenen tan bona pinta.... que es poden menjar amb els ulls...
Una abraçada!!!

bajoqueta dijo...

La cuina vermella: gràcies! Ja el faré passar per aquí perquè rebigue les vostres felicitacions.

Mercè: gràcies, la vull vore com l'has fet jeje.

Assumpta: gràcies! ejem estem a divendres i ja no en queda jajaja. Vine a Tarragona a viure que aquí menjaràs bé ;)

Eva: gràcies! arribeu tard que no ne queda, a la pròxima :)

MªJose-Dit i Fet dijo...

Felicitats Bajoqueto!!! i per tu també que aquesta tarta té un aspecte deliciós...petonets

bajoqueta dijo...

Maria José: gràcies de part seua! M'han felicitat si si jeje. I això que no me vaig matar en fer-la.


Gràcies a tots de part de bajoqueto, ja reclama lo seu proper postre