Las mismas recetas en castellano y otras más de panes en: LAS RECETAS DE GLUTONIANA

domingo, 5 de octubre de 2008

Tortitas


No sé quin és l'equivalent de "tortitas" en català. Així perquè mos entenguem li he deixat lo mateix nom que en castellà. La típica "tortita" que surt a les pelis americanes i que avui he fet per esmorzar. Se poden acompañar de mel, crema, mermelada,nata, xocolata, etc. A Amèrica és molt típic acompañarles amb "jarabe de fresa, gerds (frambuesas), groselles o caramel. Se serveixen a la taula amb forquilla i gavinyet.
* * *
Ingredients (6 persones):
  • 250 g. de farina
  • 100 g. de nata líquida
  • 50 g. de mantega fosa
  • 7 cullerades de llet freda
  • 1 cullerada de llevat en pols
  • 2 ous sencers
  • 1 rovell
  • 1 cullerada de sucre
  • 1 culleradeta de sal

Nota per a celíacs: properament "Tortitas" per esmorzar sense gluten.

Elaboració:

  1. Es baten els ous amb la sal, el sucre i el rovell. S'afegeixen la farina, la mantega i la llet. Quan estigui tot ben mesclat, s'afegeix la nata líquida i el llevat. Es remou amb compte perquè el llevat s'incorpore bé a la massa. Es deixa reposar 5 minuts.
  2. S'unta amb mantega una paella baixa i ampla, i es posa a calentar.
  3. Es va volcant la pasta formant cercles. I se'ls va donant la volta.

Nota: Si noteu que la pasta ha quedat massa espessa li poseu una miqueta més de llet.

Recepta extreta de La Biblioteca de Oro de la Cocina

Bon profit!

3 comentarios:

Assumpta dijo...

Si menjo canelons per esmorzar bé puc menjar Tortitas per sopar jeje

Gràcies!!! :-))))

bajoqueta dijo...

Assumpta! si acabo de penjar la recepta i ja estàs aquí menjant jajaja. Què has sentit l'olor?

Assumpta dijo...

Siiiiiiii :-))))
Jajajaja de veritat que m'has fet riure!!!

És que estic esperant un mail d'una amiga per un tema d'uns llibres i vaig venint a actualitzar el correu i de passada actualitzo el blog, i com et tinc als favorits, doncs dec haver mirat just al moment :-))))