
No sé quin és l'equivalent de "tortitas" en català. Així perquè mos entenguem li he deixat lo mateix nom que en castellà. La típica "tortita" que surt a les pelis americanes i que avui he fet per esmorzar. Se poden acompañar de mel, crema, mermelada,nata, xocolata, etc. A Amèrica és molt típic acompañarles amb "jarabe de fresa, gerds (frambuesas), groselles o caramel. Se serveixen a la taula amb forquilla i gavinyet.
* * *
Ingredients (6 persones):
- 250 g. de farina
- 100 g. de nata líquida
- 50 g. de mantega fosa
- 7 cullerades de llet freda
- 1 cullerada de llevat en pols
- 2 ous sencers
- 1 rovell
- 1 cullerada de sucre
- 1 culleradeta de sal
Nota per a celíacs: properament "Tortitas" per esmorzar sense gluten.
Elaboració:
- Es baten els ous amb la sal, el sucre i el rovell. S'afegeixen la farina, la mantega i la llet. Quan estigui tot ben mesclat, s'afegeix la nata líquida i el llevat. Es remou amb compte perquè el llevat s'incorpore bé a la massa. Es deixa reposar 5 minuts.
- S'unta amb mantega una paella baixa i ampla, i es posa a calentar.
- Es va volcant la pasta formant cercles. I se'ls va donant la volta.
Nota: Si noteu que la pasta ha quedat massa espessa li poseu una miqueta més de llet.
Recepta extreta de La Biblioteca de Oro de la Cocina
Bon profit!
3 comentarios:
Si menjo canelons per esmorzar bé puc menjar Tortitas per sopar jeje
Gràcies!!! :-))))
Assumpta! si acabo de penjar la recepta i ja estàs aquí menjant jajaja. Què has sentit l'olor?
Siiiiiiii :-))))
Jajajaja de veritat que m'has fet riure!!!
És que estic esperant un mail d'una amiga per un tema d'uns llibres i vaig venint a actualitzar el correu i de passada actualitzo el blog, i com et tinc als favorits, doncs dec haver mirat just al moment :-))))
Publicar un comentario