
Un llom farcit més elaborat del normal, però que es pot preparar lo dia abans.
Ingredients (6 persones):
- 1 kg de llom de porc en un tros
- 1 cabeça d'alls
- 1 ceba
- 1 got de vi blanc
- oli d'oliva
- 2 claus d'olor
- pebre negre en gra
- sal
Farcit:
- 100 g. de pernil salat
- 2 ous durs
- 20 ametlles crues
Nota per a celíacs: vigilar amb les espècies que com sempre siguen d'una marca apta, també les ametlles i si voleu estar segurs de que el pernil sigue sense gluten al Mercadona podeu trobar.
Elaboració:
- Tallar los ous durs en rodanxes, lo pernil a tires i picar les ametlles ben fines.
- Obrir lo llom per la meitat a lo llarg i salpebrar. Farcir-lo amb un ou dur tallat en tires, la meitat del pernil i la meitat de les ametlles picades. Posar de nou un altre ou dur i la resta de pernil i ametlles.
- Tancar lo tros de llom i lligar-lo bé, per què no surtigue lo farcit.
- En una cassola, afegir l'oli i quan estigue calent, daurar lo llom. Afegir la ceba, la cabeça d'alls i los claus.
- Ruixar amb lo vi, acabar de cubrir amb aigua (lo més escassa possible), tapar i deixar coure 1 hora aproximadament, o fins que estigue tendre.
- Deixar refredar, col·locant-li un pes a sobre, per a prensar-lo, durant unes 8 hores.
Bon profit!
Recepta extreta de la revista LECTURAS
5 comentarios:
Quan jo cuinava una vegada vaig fer una cosa semblant i va quedar deliciós!! I tenia convidats i tot... mon germà fins i tot preguntava "segur que ho has fet tu?" :-)
Però jo el llom no el vaig partir per la meitat sino que vaig fer que a la carnisseria me'l anessin tallant com qui obre un rotllo, com un pergamí d'aquells antics, de tal manera que el llom va quedar com llarg i plà, vaig posar el farciment, crec que pernil dolç, pernil salat i ou dur, i llavors ho vaig "enrotllar", lligar i rostir :-)
Un cop tallat feia un efecte preciós i ho vaig acompanyar de verduretes :-)
Mmmmm què bó....
Estic aprenent molt...
Una abraçada!!!
Assumpta: joo llàstima que no vas fer foto, però segur que devia quedar genial.
Jo el tema de tallar la carn o la carnisseria o segons lo que bajoqueto, que tallar talla molt bé :)
A mi m'agrada molt fer coses farcides perquè no són tant i tant difíciles, i després queden molt vistoses com tu dius.
Eva: ja fa bastants dies que vaig fer això, lo que tinc receptes en cua... estava molt bo, ja l'he fet vàries vegades esta recepta :)
Saps? Ho vaig fer pel meu tercer aniversari de casament!! Mira si en fa d'anys :-))
La meva mare feia un pollastre desossat i també el farcia, l'embolicava i el rostia... mmmmmm!! Fa anys també que no ho fa.
Què bé que Bajoqueto sàpiga tallar!! És difícil, eh? jo m'ho vaig fer tallar a la carnisseria :-)
Assumpta: pos hauries de repetir i tornar a fer-ho ;)
Uff ma mare també fa coses més difícils, jo encara sóc una aprenenet.
En este cas me'l van tallar a la carniceria.
Publicar un comentario