
Lo risotto és una plat típic d'Itàlia, de la zona del Piamonte i Lombardia. Té una cocció diferent de la paella típica d'aquí. Enlloc de tirar tot el caldo de cop, es va tirant a poc a poc, lo que fa que l'arròs vagi agafant més gust. Se pot fer de moltes maneres, jo ahir vaig provar amb formatge i festucs. Un gust boníssim.
* * *
Ingredients:
- oli
- arròs
- caldo (suficient perquè no quede l'arròs sense)
- 1 ceba picada fineta
- 1/2 tassa de vi blanc
- 1/3 tassa de formatge gorgonzola esmicolat
- 1/2 tassa de formatge parmesà rallat
- un bon grapat de festucs
Nota per a celíacs: no he trobat encara cap formatge gorgonzola sense gluten així que continuarem esperant per poder menjar-lo de nou.
Preparació:
- Sofregir la ceba a poc a poc, afegir l'arròs i sofregir-lo un moment, agregar lo vi i portar-ho tot a ebullició. Anar remenant fins que s'haigue evoparat tot el líquid.
- Anar calentant lo caldo i portar-lo a ebullició. Anar afegint caldo a l'arròs de mica en mica, deixant que el vagi absorvint fins afegir més. L'arròs ha de quedar una mica "al dente", però no sucós.
- Incorporar el gorgonzola i remoure, i treure del foc. Afegir el parmesà i uns pocs festucs, removent bé.
- Servir amb els festucs sobrants per si algú vol posar-se més.
Jo ho vaig acompanyar amb uns pinxitos de pollastre arrebossats amb sèsam.
Bon profit!
4 comentarios:
Tot i que tan sols son dos quarts de cinc de la tarda i que apenes fa una hora que hem acabat de dinar, ara mateix ho tastaria :-))
ostres sona molt bé això!! ahir vaig menjar un rissoto i estava boníssim però m'has fet venir ganes d'intentar cuinar-lo jo mateixa amb la teva recepta!!
Ha estat sentir gorgonzola i perdre saliva per la boca. Gorgonzola, paraula màgica.
que bo!!!!!!!!!!!!
Publicar un comentario