Las mismas recetas en castellano y otras más de panes en: LAS RECETAS DE GLUTONIANA

miércoles, 20 de mayo de 2009

Crema de llimona


Este mes, Ajonjoli de La flor del Calabacin es l'amfitriona del HEMC #33. Ha proposat un tema molt interessant "Pensa globalment, menja localment". Consisteix en fer un plat utilitzant productes que tinguem lo més prop possible de casa, però vos aconsello llegir l'explicació d'Ajonjoli que és molt interessant.
Per fer este postre vaig utilitzar unes llimones que me va donar ma padrina. Sempre que vaig a Tortosa, intento emportar-me fruita i verdura d'allí, molt més barata i molt més bona.
*
*
*
Los amants de les llimones i lo seu gust àcid aixequeu la mà... Los que no vos agraden los cítrics espereu una nova recepta.

Una crema per acabar un bon dinar, potent i amb gust àcid. L'he tret del blog de la reina dels postres, Mercè, que té un blog on podeu trobar moltes idees per postres de totes maneres, "Cuina per llaminers".
*
Quan la vaig menjar me va venir al cap fer-la servir per farcir algun pastís. De moment vos deixo la crema sola, més avant ja provarem lo de farcir alguna cosa.
*
Ingredients (8 persones):
  • 4 llimones
  • 4 ous
  • 300 g. de sucre
  • 70 g. de Maizena
  • 1 l. d'aigua mineral

Nota per a celíacs: cap problema amb els ingredients que utilitzem.

Elaboració:

  1. Amb un ratllador, es ratlla la pell de les quatre llimones.
  2. S'escórre el seu suc i es reserva.
  3. En un cassó, s'hi posa l'aigua i es porta a ebullició.
  4. En un pot, es barregen els ous amb el sucre i la Maizena (amb l'ajuda del túrmix). S'hi afegeix la pell ratllada, el suc i l'aigua calenta.
  5. Es torna al foc i es remena fins que bulli i s'espessi. Es cola per eliminar la ratlladura de la llimona i s'aboca en copes o bols. Es reserva a la nevera fins al moment de servir.

Bon profit!

Recepta extreta del blog "Cuina per llaminers"

*

15 comentarios:

Montse dijo...

aixeco la ma, aixeco la ma i aixeco la mà.... ai, no que nomes en tinc dos... XD
aviam si dema la provo pq fa una pinta q mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

Gemma dijo...

Fresqueta de la nevera segur que entra molt bé, amb el gust àcid de la llimona fa passar la calor...
Una aportació molt bona, que fa venir salivera :)

OLLES I SOMRIURES dijo...

Molt facileta i ha de ser riquíssima. Salut!!!

Mercè dijo...

Mònica, me n'alegro que us agradés! :) Jo també l'he repetit perquè ens encanta!! I amb el gust potent de llimona i fresqueta de la nevera, entra divinament amb la calor, oi? :)
I fer-la servir per farcir, també és molt bona idea! Jo vaig fer el milfulls. ;)
Petons!

Assumpta dijo...

Jo he aixecat la maaaaaaa!!! :-))

En vull, en vull!!

Mai dijo...

M´encanta la llimona , be a mi és que tots els cítrics m´agraden a l´hora que sigui i com sigui i la crema de llimona en unes postres és de les que més i si les llimones són de Tortosa doncs millor per la part que em toca!! els avis són de Xerta i d´Alfara de Carles i vulguis que no la terra tira oi?
Un postre ideal, m´hi reafirmo.

Una abraçada ben forta.

Mai

ANNAFS dijo...

Les llimones de la padrina... Donçs deurien ser molt bones.La fruita que ens arriba directament de l' arbre té un altre gust, oi?
I aquesta crema... l' he de fer. Ja la vaig veure en el blog de la Mercè i em va agradar molt.
ptns.

bajoqueta dijo...

Montse: ja ens diràs què tal si la proves. Segur que t'agrada la llimona eh? que té gust potent :P

Gemma: és lo que té la llimona :)

Olles: estava estava... va volar :)


Mercè: ja saps que ens va agradar molt. Gràcies per donar-mos a conèixer la recepta. I ara per l'estiu segur que la repetirem en milfulls o algun altre pastís :)

Assumpta: tu ja tens la millor taula de clienta preferent, pots agafar-ne :)

Mai: és l'aigua de l'Ebre que les fa tant bones, o tant radioactives, segons se mire :)
Que si la terra tira? Molt molt i molt. Alguna llagrimeta se me va escapar l'altre dia amb lo dels paisatges de Catalunya.

Anna: quan li vaig contar que per aquí a les botigues podien estar a quasi un 1€ el kilo, cada cop que vaig m'en dóna :)
Ai és que el blog de la Mercè és molt blog! Prova-la prova-la que és fàcil de fer. Això sí, en surt bastanta :)

Eva dijo...

Jo també aixeco la mà... i espero la propera...
Una abraçada!!!

Margarida dijo...

Jo aixeco la mà,i el braç, si cal!
Sigui en crema, sigui en sorbet, sigui només per donar gust als pastissos, la llimona m'encanta. I que bé que va per fer pair un dinar!
Aquesta crema és pràcticament igual a la que jo faig, per això sé que és boníssima.
Un petó.

bajoqueta dijo...

Eva: ui la propera serà molt i molt facileta :)

Margarida: si ja l'has fet semblant ja saps el gust que té, i lo bona que està :)

pepa cooks dijo...

A mi me encanta todo lo acido y seguro que esta crema esta soberbia, besos pepa.

La RaTeta Miquey dijo...

mmm.... i amb aquesta caloreta... mmm!!!

bajoqueta dijo...

Pepa: está buenísima :)

La rateta: pos si, just ara que comença a fer caloreta ve de gust :)

Noelia dijo...

buenisima esta receta, en verano fui al pueblo de mi madre y alli me la enseñaron,en casa no encanta y sobre todo cuando hace calorcito!!
besos