Las mismas recetas en castellano y otras más de panes en: LAS RECETAS DE GLUTONIANA

domingo, 23 de marzo de 2008

Cake de pernil i olives negres






Esta recepta és la mar de bona i no és molt difícil de fer. Segur que agradarà a molta gent. Pot servir com acompanyament d'una bona amanida, o bé, per un berenar o el que vulgueu. El podeu farcir d'altres coses, pebrot vermell, olives verdes, això a la imaginació de cadascú. El que teniu segur és un plat original, variant del cake dolç que es fa amb panses.
* * *
Ingredients:
  • 250 g. de farina
  • 150 g. d'olives negres sense pinyol
  • 150 g. de pernil cuit
  • 100 ml. de vi blanc sec
  • 75 g. de mantega
  • 80 g. de formatge gruyere ratllat
  • 4 ous grans
  • 1 sobre de llevadura en pols
  • 1/2 cullerada d'herbes provençals seques
  • mantega per untar el motlle
  • sal i pebre
  • pipes pelades i sèsam (opcional)

Nota per a celíacs: cake sense gluten ----> aquí

Elaboració:

  1. Escorrer les olives i tallar-les a rondanxetes. Tallar el pernil en dauets. Calentar la mantega fins que s'hagi fos i deixar-la que es refredi una mica.
  2. En un bol, batre els ous junt amb el vi i la mantega fosa. Afegir la farina tamisada amb la llevadura i una mica de sal, i treballar-ho amb les varilles fins obtindre un compós homegeni.
  3. Incorporar les olives trossejades, els dauets de pernil, el formatge ratllat i les herves, salpebrar i mesclar tot delicadament.
  4. Posar la preparació dins del motllo, engrassat amb mantega. Pot posar-se a sobre pipes pelades i llavors de sèsam. També queda bo sense res a sobre.
  5. Posar al forn, prèviament calent, a foc mig uns 20 minuts.
  6. Passats els 20 minuts baixar la temperatura del forn i continuar la cocció 30 minuts més. Anar-lo punxant per vore si està cuit.
  7. Deixar refredar i servir en talls gruixuts.
Recepta extreta de la revista LECTURES

Espero que li agrade als vostres invitats. Bon profit!

1 comentario:

Dolorss dijo...

Mira, jo el faig dolç, però la idea de fer-lo salat m'agrada. Ho faré aviat, si.
Gràcies per la recepta.
Ah!!! et visitaré molt, molt sovint.