

Esta recepta és la mar de bona i no és molt difícil de fer. Segur que agradarà a molta gent. Pot servir com acompanyament d'una bona amanida, o bé, per un berenar o el que vulgueu. El podeu farcir d'altres coses, pebrot vermell, olives verdes, això a la imaginació de cadascú. El que teniu segur és un plat original, variant del cake dolç que es fa amb panses.
* * *
Ingredients:
- 250 g. de farina
- 150 g. d'olives negres sense pinyol
- 150 g. de pernil cuit
- 100 ml. de vi blanc sec
- 75 g. de mantega
- 80 g. de formatge gruyere ratllat
- 4 ous grans
- 1 sobre de llevadura en pols
- 1/2 cullerada d'herbes provençals seques
- mantega per untar el motlle
- sal i pebre
- pipes pelades i sèsam (opcional)
Nota per a celíacs: cake sense gluten ----> aquí
Elaboració:
- Escorrer les olives i tallar-les a rondanxetes. Tallar el pernil en dauets. Calentar la mantega fins que s'hagi fos i deixar-la que es refredi una mica.
- En un bol, batre els ous junt amb el vi i la mantega fosa. Afegir la farina tamisada amb la llevadura i una mica de sal, i treballar-ho amb les varilles fins obtindre un compós homegeni.
- Incorporar les olives trossejades, els dauets de pernil, el formatge ratllat i les herves, salpebrar i mesclar tot delicadament.
- Posar la preparació dins del motllo, engrassat amb mantega. Pot posar-se a sobre pipes pelades i llavors de sèsam. També queda bo sense res a sobre.
- Posar al forn, prèviament calent, a foc mig uns 20 minuts.
- Passats els 20 minuts baixar la temperatura del forn i continuar la cocció 30 minuts més. Anar-lo punxant per vore si està cuit.
- Deixar refredar i servir en talls gruixuts.
Recepta extreta de la revista LECTURES
Espero que li agrade als vostres invitats. Bon profit!
1 comentario:
Mira, jo el faig dolç, però la idea de fer-lo salat m'agrada. Ho faré aviat, si.
Gràcies per la recepta.
Ah!!! et visitaré molt, molt sovint.
Publicar un comentario