
Una recepta molt senzilla de fer i que queda bona. Dir-vos que quan la traduïa, he descobert que en català no és correcte dir que un menjar està "saltejat". El correcte és dir "saltat". Saltejar significa: Robar un vianant sortint-li al camí. Així que si no m'arribo a fixar este arròs se diria ARRÒS ROBAT.
* * *
Ingredients per a 4 persones:
- 250 g. d'arròs llarg
- 250 g. de bajoques (mongetes verdes)
- 3 carlotes (pastanagues)
- 1 pebrot roig
- 1 pebrot verd
- 1 pebrot groc
- oli d'oliva
- sal i pebre
Nota per a celíacs: cap problema amb los ingredients, tots són aptes.
Elaboració:
- Netejar els pebrots i trossejar-los a tiretes o quadradets; tallar les bajoques; pelar i tallar les carlotes a tiretes o quadradets.
- Colocar un recipient al foc amb un litre i mig d'aigua, afegir sal i una mica d'oli. Quan comenci a bullir, afegir la carlota i l'arròs. Coure fins que estigui al seu punt. Escórrer.
- Colocar una paella gran al foc amb 5-6 cullerades d'oli. Tirar els pebrots i les bajoques i saltar tot junt. Quan comencin a daurar-se afegir l'arròs, remoure bé, rectificar de sal i servir.
Bon profit!
Recepta extreta de la revista LECTURES

No hay comentarios:
Publicar un comentario