Las mismas recetas en castellano y otras más de panes en: LAS RECETAS DE GLUTONIANA

lunes, 3 de noviembre de 2008

Risotto amb xampinyons


Un diumenge típic a casa bajoqueta.

Ingredients (4 persones):
  • 350 g. d'arròs arborio especial risotto NOMEN
  • 1 ceba picada ben fina o 1 porro
  • 1 safata de champinyons
  • 1/2 got de vi blanc
  • 1 litro o més de brou de verdures o de carn
  • mantega
  • formatge Parmesà ratllat
  • oli
  • sal

Nota per a celíacs: lo brou si no està fet a casa ha de ser sense gluten, a l'igual que lo formatge parmesà ratllat.

Elaboració:

  1. Coure la ceba o el porro sense que arribe a dorarse del tot.
  2. A meitat cocció de la ceba, afegir los xampinyons nets i tallats a làmines.
  3. Quan els xampinyons estiguen fets, afegir l'arròs i mescar-lo bé amb la ceba i los xampinyons.
  4. Afegir el vi i deixar que l'arròs l'absorveixi.
  5. Tindrem el brou calent, i l'anirem afegint a l'arròs a cassets, no afegir més brou fins que l'arròs no l'haigue absorvit del tot.
  6. Anar provant la textura de l'arròs, coure entre 15-20 minuts.
  7. Quan estigue fet, treure'l del foc i afegir uns taquets de mantega per damunt.
  8. Servir acompanyat de formatge Parmesà ratllat.

Bon profit!

Pels que penseu que bajoqueta s'emborratxa amb lo vi de la foto, aneu molt equivocats, és lo vi amb que faig el risotto. Malaguanyat vi pensareu, però bajoqueta no beu, així que la beguda amb que cuina és de primera qualitat.

3 comentarios:

Assumpta dijo...

Bajoqueta i Bajoqueto paren una taula molt bonica... hi posen unes espelmetes i mengen el risotto fet amb vi de primera qualitat.

(Avui no el toco, que és per ells)

Anónimo dijo...

molt fàcil i molt bo!!
gracies...

bajoqueta dijo...

Anònim, te'l recomano molt. Està boníssim!