Las mismas recetas en castellano y otras más de panes en: LAS RECETAS DE GLUTONIANA

viernes, 7 de agosto de 2009

Salsa de formatge cheddar

.
.
Normalment per acompanyar els "nachos", fem guacamole. Vaig vore esta recepta al blog de Karolina, Fuchicando en mi cocina, i vaig pensar que ja era hora de provar una salsa diferent. Esta boníssima!
.
Aprofito per parlar-vos del formatge Cheddar. És un formatge originari de la població de Cheddar, a Somerset (Anglaterra). A part, s'elabora a Irlanda, Canadà, Estats Units, Nova Zelanda i Austràlia. Té un color taronja característic, que s'aconsegueix afegint un colorant natural que es diu achiote, que s'extrau d'un arbre tropical. Si voleu saber més d'aquest formatge podeu llegir ---> aquí .
.
Ingredients:
  • 150 g. de formatge cheddar
  • 150 ml. de llet evaporada (menys de 1/2 got),
  • 1 culleradeta rasa de mostassa
  • 1 culleradeta rasa de mantega
  • sal
  • julivert picat

(opcional: unes gotetes de tabasc)


Nota per a celíacs: han de ser sense gluten, la llet evaporada i la mostassa. I vigilar sobretot que el que servim per sucar-hi sigui sense gluten també.

Elaboració:

  1. El formatge perquè es desfaci millor, el podem ratllar si el tenim en un tros. Si el tenim en en llesques, les tallem a trossets petitets o també el podem ratllar.
  2. Tirem tots els ingredients en cassó i els posem al foc a temperatura mínima. La salsa estarà feta quan el formatge estigui totalment derretit i quedi una espècie de crema. Hem de remenar-lo continuament perquè no es pegui, en uns 10 minuts estarà llesta.
  3. Quan aconseguim la textura desitjada, ho traiem del foc.

Nota: podem sucar-hi natxos, tortitas, etc.

Bon profit!


Recepta extreta del blog Fuchicando en mi cocina

.

5 comentarios:

Trini González Francisco dijo...

I segur que no engreixa geeeeeeeeeens ni mica ;) Hmmm... per sucar-hi natxos o el que sigui! Segur que també podria servir de salsa per una fondue bourguignon.

Assumpta dijo...

Jejeje que n'arribeu a ser de gourmets! :-))

bajoqueta dijo...

Trini: tot lo que poso al blog no engreixa res de res jajajajaja. Mira, una bona idea això de fer-la servir també per a una fondue...

Assumpta: :)

La cuina vermella dijo...

Ualah! quin gran idea!!

bajoqueta dijo...

No és tant fashion com les vostres receptes vermelletes, però està molt bona per un sopar informal :)