
Enguany no me venia de gust fer panellets, però l'any passat si que ne vaig fer. Algunes persones m'han demanat la recepta, i arribo tard, espero que per l'any que ve a algú li serveixi per això la poso aquí. Se poden fer de molts sabors, però jo com era la primera vegada vaig preferir fer-los dels normals. Però se poden fer amb cafè, xocolata, etc. Amb los ingredients que poso surten moltíssims. Jo vaig fer la meitat de tot i encara així ne van sortir un munt.
Ingredients:
- 1 kg. de ametlla marcona mòlta
- 800 g. de sucre
- 250 g. de patata bullida
- 3 o 4 ous
- 1 potet d'esència de llimona (opcional) o bé la pell d'una llimona ratllada
- Per decorar: pinyons, coco ratllat i cireres confitades. (però es pot posar també ametlla a trossets, xocolata, etc.)
Nota per a celíacs: ha de ser sense gluten i de marques que no tinguen contaminació creuada, l'ametlla, los pinyons, el coco ratllat i la xocolata si es fa servir.
Elaboració:
- Es posa en un recipient ben gran, l'ametlla, el sucre, les patates, els ous i l'essència (si se'n vol posar), o bé la ratlladura de la llimona.
- Es mescla tot molt bé i es deixa reposar fins al dia següent, tapat el recipient amb un drap.
- Al dia següent es van fent boletes i se'ls pega l'ingredient amb el que volem decorar-los.
- Per fer els de coco, es reserva una mica de pasta i s'afegeix una mica de coco a la mateixa, i després es passen rodolant pel coco restant.
- Es poden pintar amb ou batut abans de coure'ls.
- L'important és la cocció, no han de quedar molt torrats.
Potser algú s'ha quedat en ganes i los prova enguany encara que hagi passat lo dia, sinó per l'any que ve aquí teniu la recepta :)
2 comentarios:
T'ho prometo que se m'ha fet LITERALMENT la boca aigua!!! Però... ostres!!! deurien estar boníssims!!! :-)))
Nyam nyam!!! Jo no en faig mai, em fa massa mandra!!! A veure si l'any que ve....
Publicar un comentario