Las mismas recetas en castellano y otras más de panes en: LAS RECETAS DE GLUTONIANA

lunes, 27 de abril de 2009

Guisat de verdures i cigrons

*
En un dels molts blogs de cuina que visito, buscava una recepta de llegums que fos fàcil. I aquí la teniu. L'he tret d'un blog on hi ha receptes bones, fàcils i molt ben explicades: A LA CUINA. No té cap misteri de fer, aquí vos deixo com fer-la.
*
Ingredients:
  • 200 g. de cigrons
  • 200 g. de carbassa o carbassó
  • 200 g. bajoques (mongeta tendra)
  • 2 pastanagues
  • 1 got de brou de pollastre
  • 100 g. de pernil salat
  • 2 alls
  • julivert
  • oli d’oliva
  • sal
  • ou ratllat per decorar (opcional)

Nota per a celíacs: cap ingredient porta gluten. Si algú no té brou de pollastre fet de casa i fa servir de pastilla, anar en compte que sigue sense gluten.


Elaboració:

  1. Traure les cues de les bajoques, rentar-les i tallar-les a trossets petits. Pelar la pastanaga i tallar-la també. Fer el mateix amb la carbassa o carbassó.
  2. Bullir amb aigua i sal totes les verdures i deixeu-les 15 minuts. Passat este temps colar i reservar.
  3. Tallar l’all a trossets molt petitets. Daurar-lo en un cassola amb oli junt amb lo pernil. Afegir les verdures i després els cigrons cuits. Incorporar el brou.
  4. Per finalitzar el plat, tirar per sobre julivert picat. Deixar-ho coure uns 5 minuts a foc lent.
  5. Per decorar, si es vol, es pot afegir una mica d’ou dur ratllat.

Bon profit!


Recepta extreta del blog: A LA CUINA

8 comentarios:

Dolça dijo...

Bo i sa, ja que en ser de verduretes no l'"enriqueix", com acostuma a passar amb la majoria de plats que porten cigrons.
Gràcies
PTNTS
Dolça

Assumpta dijo...

Bajoqueta... me'n dones una mica si us plau? :-)

Eva dijo...

Quina enveja... ja m´agradaria a mi tindre aquesta predisposició per la cuina...
Petons!!!

La cuina vermella dijo...

Hola Bajoqueta, em sembla un plat fantàstic i saborós i saldudable, que més es pot demanar?

ANNAFS dijo...

Llegums i verdures... un plat molt saludable i molt bo .
ptns.

bajoqueta dijo...

Dolça: amb xoriçet, etc. potser si que s'enriqueix massa jajaja. Però així és més llegeuret.

Assumpta: va passa que sempre me vas morta de gana ;)

Eva: quin remei me toca, o cuino o mos morim de gana. Pensa que jo quasi no puc menjar res preparat, així que la meua cuina cada dia és com un restaurant.

Vermellets: no se pot demanar res més :)

Anna: a mi m'encanten les llegums i les verduretes, encara que hi ha gent q no li agraden.

Mercè dijo...

Sí, senyora! Un plat ben sa!!
Per cert, passa't pel meu blog que t'hi espera una sorpreseta! ;)
Petons!

bajoqueta dijo...

Mercè: gràcies pel premi!