Las mismas recetas en castellano y otras más de panes en: LAS RECETAS DE GLUTONIANA

viernes, 21 de marzo de 2008

Mona de Pasqua tradicional de Catalunya


La recepta de la Mona de Pasqua no és difícil, però tampoc és fàcil d'aconseguir la textura desitjada. Em va costar trobar esta recepta ja que depenen al lloc de Catalunya es fa d'una manera i a d'altres es fa tipus Sara o biscuit amb figuretes i ous de xocolata. La que jo he vist quasi sempre és aquesta, encara que també em regalaven la que portava "pollitos" i ous a sobre. Ahir vaig provar de fer la recepta que vaig trobar a una pàgina de cuina tradicional de Catalunya, on a part d'esta hi ha d'altres molt interessants.
No és fàcil d'aconseguir que quede esponjosa, ja que quan ho tens tot mesclat se t'acaba pegant massa a les mans i acabes posant-hi massa farina. És lo que me va passar per Reis fent lo Roscón de Reyes, que va quedar dur com una mala cosa de tanta farina que vaig acabar posant. La Mona no m'ha quedat perfecta estèticament, ja que era la primera vegada que la feia, però de gust està molt bona. També se poden fer petits bollets farcits de xocolata o sols.




Els ingredients millor al tenir-los tots mesclats, separar-los en dos parts per poder fer dues mones, no surtiran molt grans, però tota la masa per una sola Mona queda massa gruixuda. Poden farcir-se del que vulgueu, xocolata, cabell d'àngel, crema, etc. Al gust del consumidor.


Espero que algú s'anime a fer-la ja que sempre és més bonic regalar una Mona cassolana que una de comprada, no?



Ingredients:

  • 1/2 kg - Farina
  • 100 g. de sucre
  • 50 g - Mantega
  • 3 - Ous
  • 10 gr. - Sal
  • 1 - pell de llimona ratllada
  • 50 g. - Llevat premsat
  • Llet

Nota per a celíacs: properament una mona sense gluten

PER FER EL GUARNIMENT

  • Oli
  • Ous durs
  • Ou batut
  • Sucre

Preparació:

  1. Amasseu la farina amb el sucre, els ous, la sal, el llevat, la mantega i la ratlladura de llimona.
  2. Aneu afegint-hi llet de mica en mica, fins formar una massa homogènia i que es desenganxi de les mans.
  3. Deixeu-la reposar 30 minuts.
  4. Formeu un pa rodó i en el mig feu-hi un forat, i aneu-lo engrandint fins a formar una corona.
  5. Pinteu-lo amb oli i repartiu-hi per sobre, clavant-los, els ous durs amb clova.
  6. Pinteu-ho amb ou batut i empolvoreu-hi sucre per sobre.
  7. Deixeu-ho fermentar uns 20 minuts i poseu-ho al forn a 170º uns 45 minuts.

Recepta extreta de Gastroteca

2 comentarios:

Anónimo dijo...

a la llista d'ingredients cal afegir 100 grams de sucre, q es barreja al principi amb la farina i la resta.

bajoqueta dijo...

Gràcies Anònim! Ara ho he afegit, espero que si algú la prova s'hagi adonat que faltava. Ara ja no me'n recordo... però és que igual no lo vaig posar jajaja. Així de bunyol va quedar :)
Espero que a tu et quede molt millor.