Las mismas recetas en castellano y otras más de panes en: LAS RECETAS DE GLUTONIANA

domingo, 30 de marzo de 2008

de l'àmfora a la fiambrera

En el temps dels romans, per poder transportar l'oli, el vi, els cerals, etc., es feien servir les àmfores. Molts cops al mateix lloc on es produïa els diferents aliments que havien de transportar-se, tenien una fàbrica de terrissa on fer estes àmfores. La seua forma es debia a la facilitat per poder-les transportar, per les dues anses del costat, i la part de baix estava fabricada així per poder clavar-les al terra quan éren descarregades dels vaixells. Molts cops éren d'usar i tirar. Un cop arribaven al lloc on s'havia d'emmagatzemar el producte normalment es trencaven. S'han trobat restes a algunes platjes on es produïa el major transport d'oli, vi, etc, montanyes veritables de les àmfores trencades. Després de fer-les arribar a un contenidor gran on s'emmagatzemava el producte, ja no es feien servir. Sortia molt més a compte trencar-les i fer-ne de noves. Així que molt ecologics els romans no éren.



Avui dia hem passat a emmagatzemar productes a granel en pots de diversa tipologia, i si hem de transportar alguna cosa cuinada ho fem en fiambreres. Visualment és més bonica una àmfora, però fa una mica de mal portar. Clar llavors penso que si los romans no tenien fiambreres, tampoc tenien reunions de Tupperware.

2 comentarios:

Tondo Rotondo dijo...

Original post! Si!

Assumpta dijo...

Holaaaaaaaaaa!!!

Vinc de cal Ma-Poc!!

Jejeje quin post!! és boníssim!! :-))