Esta recepta no sé d'on la vaig treure, però l'he anat provant amb vàries persones i a tothom li agrada. Pot servir d'acompanyament d'algun plat de carn.
Ingredients:
- 300 grs. de xampinyons
- 1 ceba grossa
- 2 cullerades de farina
- un got i mig de llet aproximadament
- 1 sobret de formatge ratllat
- sal
Nota per a celíacs: la farina i el formatge ratllat han de ser sense gluten.
Elaboració:
- Netejar los xampinyons i tallar-los a làmines.
- Tallar la ceba a trossets menuts o a rodanxes.
- Coure a foc molt lent i durant bastanta estona la ceba.
- Afegir els xampinyons i deixar-los coure. Salar.
- Quan estiguen cuits els xampinyons, afegir la farina i anar remenant perquè es cogui una mica.
- Afegir la llet i continuar remenant. Deixar-ho coure fins que es vagi espessint una mica. Comprovar de sal.
- Si voleu que quedi més espés deixar-ho coure més estona fins que s’evapori la llet, si és vol més claret es pot afegir més llet.
- Extendre a una safata per anar al forn, que us quedi ben primet.
- Tirar el formatge ratllat per sobre i gratinar-ho. Ha de quedar ben dauradet.
Bon profit!
8 comentarios:
Ostres!!! quina pinta que te això!!!
Tot el que porta ceba i beixamel (o sigui farina i llet) em torna boja!!
Ai filla meua menos Viena i més cuinar, va anima't! a vore si t'hauré de fer un cursillo jajaja.
Mira, per a fer-ho qualsevol día al vespre, és un primer plat que pot resultar ràpid i bó. Gràcies!
A mi la ceba crua no m'agrada molt, però feta així m'encanta
De res!
molt bona idea, la provaré en el próxim sopar que faci a casa!!!
Ah! I no te tiris a pedràs, no val la pena.
És fàcil i a més tipa jeje.
Que vol dir no te tires a pedràs? jajaja. No ho havia sentit mai.
Quina bona pinta....jo tambe tinc un blog de cuina (http://www.farcitdecuina.blogspot.com)
Et poso un enllaç al meu ......
No ho sabia que també tenies un! Ale més receptes jeje.
Publicar un comentario