Las mismas recetas en castellano y otras más de panes en: LAS RECETAS DE GLUTONIANA

domingo, 2 de noviembre de 2008

Panellets



Enguany no me venia de gust fer panellets, però l'any passat si que ne vaig fer. Algunes persones m'han demanat la recepta, i arribo tard, espero que per l'any que ve a algú li serveixi per això la poso aquí. Se poden fer de molts sabors, però jo com era la primera vegada vaig preferir fer-los dels normals. Però se poden fer amb cafè, xocolata, etc. Amb los ingredients que poso surten moltíssims. Jo vaig fer la meitat de tot i encara així ne van sortir un munt.
Ingredients:
  • 1 kg. de ametlla marcona mòlta
  • 800 g. de sucre
  • 250 g. de patata bullida
  • 3 o 4 ous
  • 1 potet d'esència de llimona (opcional) o bé la pell d'una llimona ratllada
  • Per decorar: pinyons, coco ratllat i cireres confitades. (però es pot posar també ametlla a trossets, xocolata, etc.)

Nota per a celíacs: ha de ser sense gluten i de marques que no tinguen contaminació creuada, l'ametlla, los pinyons, el coco ratllat i la xocolata si es fa servir.

Elaboració:

  1. Es posa en un recipient ben gran, l'ametlla, el sucre, les patates, els ous i l'essència (si se'n vol posar), o bé la ratlladura de la llimona.
  2. Es mescla tot molt bé i es deixa reposar fins al dia següent, tapat el recipient amb un drap.
  3. Al dia següent es van fent boletes i se'ls pega l'ingredient amb el que volem decorar-los.
  4. Per fer els de coco, es reserva una mica de pasta i s'afegeix una mica de coco a la mateixa, i després es passen rodolant pel coco restant.
  5. Es poden pintar amb ou batut abans de coure'ls.
  6. L'important és la cocció, no han de quedar molt torrats.

Potser algú s'ha quedat en ganes i los prova enguany encara que hagi passat lo dia, sinó per l'any que ve aquí teniu la recepta :)

2 comentarios:

Assumpta dijo...

T'ho prometo que se m'ha fet LITERALMENT la boca aigua!!! Però... ostres!!! deurien estar boníssims!!! :-)))

Finestreta dijo...

Nyam nyam!!! Jo no en faig mai, em fa massa mandra!!! A veure si l'any que ve....