Las mismas recetas en castellano y otras más de panes en: LAS RECETAS DE GLUTONIANA

jueves, 19 de febrero de 2009

Dijous gras

Foto que he tret ----> d'aquí
*
Avui és dijous gras.
*
Enguany m'hagués agradat fer un berenar amb truites i d'altres coses típiques, però no podrà ser. Només me queda lo record de quan fa molts anys, i ja de ben menuda, anavem a fer un berenar amb los companys del classe. Al cole mos deixaven sortir i només feiem classe fins al migdia. He anat parlant amb gent després, i no a tot arreu era típic fer això. Ja lo dia abans anavem a comprar-mos lo pa per als bocates, i alguna xuxeria més per dinar. Ja de ben matí, la mare o la iaia mos feia lo bocata de truita, que posavem junt amb una llauna d'algun refresc i la típica bosseta de pataques fregides. Al matí al cole no escoltavem gaire, només pensavem en l'hora de sortida, per poder fugir ben lluny. De més menuts anavem a llocs prop de casa, ja que no teniem ni mitja de transport ni res. Però ja de més grandets, ja mos atreviem a anar més lluny. Jo anava a un cole on portavem uniforme, així que corríem per canviar-mos la roba abans de sortir al món exterior, i poder fer la nostra sortida anual. I era molt bonic, sempre ne passava alguna però normalment estes sortides acabaven bé. Un cop recordo que volent anar al camp a menjar-mos los bocates, una amiga i jo vam acabar al mig d'unes oliveres i garrofers. Molt idílic tot, fins que va venir un pastor amb les ovelles i se mos va acabar la festa :)
I vatros celebraveu este dia de menuts?
*
Vos deixo unes truitetes per a la tarde, un trosset per a cadascú, no vos baralleu!
*

*

11 comentarios:

Ballarinadeplom dijo...

mare meva!! truita de verdures i formatge de cabra? sona a delikatessen!!

felicitats pel blog!

La cuina vermella dijo...

Nosaltres no celebràvem aquest dia, no és costum a Mollet. A casa sí que menjava truita i botifarra d'ous!!

bajoqueta dijo...

Ballarina: totes 3 boníssimes!
gràcies, estàs invitada a menjar un trosset del que vulgues ;)

La cuina vermella: que raros a Mollet que no celebren lo dijous gras ;)

Assumpta dijo...

Al meu cole feiem festa per la tarda :-) Però la feiem allí mateix, i també portàvem els nostres bocates de truita. La meva mare la feia amb botifarra d'ou i era la truita més bona del món :-))

bajoqueta dijo...

Assumpta: home ja suposo que a Barcelona era més difícil deixar als xiquets sols, i tampoc és que haigue molt de camp al mig de Plaça Catalunya :P
Jo la botifarra d'ou la vaig descobrir ja de gran, natros o de pataca o de carxofa normalment.

maragda dijo...

HAHAHAHAHA
Quina pensada! us ha quedat molt "fashion". Besets jarders de l'endemà!

bajoqueta dijo...

La quinta: no és meua la foto eh? jeje que ho he posat a baix. Però quan la vaig trobar la vaig considerant addient per il·lustrar el meu post. És xulíssima!

Marta dijo...

Fa temps que et segueixo i et tinc enllaçada en el meu blog. Cada dijous gras faig una truita que poca gent la coneix. És truita de pomes. Una truita de la època medieval, quan encara no es coneixien les patates. Si la vols provar te la recomano. Vaig posar-hi tres pomes golden per quatre ous.Es couen les pomes amb poquet oli, fins que siguin tovetes, i es fa la truita.
Queda una mica dolceta. Una abraçada.

bajoqueta dijo...

Marta: m'alegro que quan algú passa pel meu blog a menjar en silenci m'ho faigue saber :)
Osti no n'havia sentit a parlar mai d'esta truita jeje. No sé si has vist que per Sant Jordi hi ha UNA PROPOSTA CULINARIA.
Per què no t'ho poses a l'agenda i ens l'envies feta per tu, així vorem com queda? Que te sembla?

Marta dijo...

D'acord. Ja ho faré. Petons

bajoqueta dijo...

Marta: aquí l'esperarem pues :)