*
La moussaka és un plat típic de la gastronomia de Grècia. En algunes receptes es fa amb carn de corder i s'afegeix també o puré de pataques o pataques a rodanxes. Esta variació suposo que és una adaptació que va sortir de la recepta original. Se pot presentar en racions individuals, o també en una safata gran i anar afegint capes com si les albergínies fossen plaques de pasta.
*
Ingredients (4 persones):
- 300 g. de carn picada de ternera
- 2 albergínies
- 50 g. de formatge ratllat
- 100 ml. (1/2 got) de vi blanc
- salsa de tomata
- mantega
- oli
- sal i pebre
- salsa beixamel:
- 1/4 l. de llet
- 1 cullerada de farina
- 1 cullerada de mantega
- 2 rovells d'ou
- nou moscada
- sal i pebre
Nota per a celíacs: lo formatge ratllat ha de ser sense gluten, la salsa de tomata també (i sinó podem fer-la a casa). Per fer la beixamel, vigilar amb la farina, hem de posar una farina sense gluten; i també vigilar amb la nou moscada i lo pebre.
Elaboració:
- Netejar les albergínies i tallar-les a rodanxes. Salar-les amb abundant sal i deixar-les reposar una hora. Passar-les per agua freda, secar-les i fregir-les en abudant oli fins que estiguen dauradetes.
- Preparar una beixamel amb la mantega, la farina i la llet. Salar amb sal, pebre i nou moscada. Afegir-li los rovells d'ou.
- Fregir la carn picada en un poc d'oli; quan estigue dauradeta, salpebrar, tirar el vi i coure a foc viu fins que lo vi s'evapore.
- Afegir lo sofregit de la tomata i coure 20 minuts.
- Posar en una safata que pugue anar al forn, capes alternatives de carn, rodanxes d'albergínia i beixamel. Finalitzar amb una capa de beixamel.
- Tirar per sobre la superfície lo formatge ratllat i coure a forn mitjà 30 minuts
Bon profit!
Recepta extreta de la revista LECTURAS
4 comentarios:
Grècia, és el meu destí preferit, tant per la seva gastronomía com per les seves gents. I que dir de la Moussaka, el plat per excels d'aquelles terres i de la nostra taula. enhorabona.
La cuina vermella: ai qui pogués anar a Grècia :)
A mi m'encanta la moussaka i les lasanyes... és que se poden fer de tantes coses que mai te canses.
Certament un plat deliciós, i amb un ventall de variants tan ample que és difícil aborrir-se
Joan M.: mira jo la pròxima vegada la faré com tu.
Publicar un comentario