Las mismas recetas en castellano y otras más de panes en: LAS RECETAS DE GLUTONIANA

miércoles, 25 de marzo de 2009

Crestes de quinoa

Esta recepta és la meua aportació d'este mes a HECHO EN MI PROPIA COCINA



*
Gràcies a la celiaquia, i buscant coses noves per menjar, vaig trobar este cereal que ja me va agradar lo primer dia que ne vaig menjar. La quinoa s'està posant de moda, i crec que d'aquí un temps serà molt normal trobar-lo en moltes receptes del nostre país. He estat buscant una recepta que no fos la típica amb verdures. Les he provat este migdia, i vos puc assegurar que estaven boníssimes! La quinoa li dóna un toc diferent, blanetes i amb un gust peculiar.
*
Ingredients:
  • massa de crestes (podeu comprar-les fetes)
  • quinoa
  • verdures variades: ceba o porro, pebrot, carbassó, pastanagues, etc.
  • panís en gra
  • formatge de cabra
  • oli
  • sal
  • espècies al gust

Nota per a celíacs: la quinoa no té gluten així que cap problema amb ella. La massa de les empanadilles sense gluten la podeu trobar ---> aquí.

Elaboració:

  1. Preparem la massa de les crestes.
  2. Tallem les verdures en trossets molt menuts, i les coem, poc a poc, en una paella amb poquet oli.
  3. Mentre, coem la quinoa segons les instruccions del paquet.
  4. Quan les verdures estiguen cuites, afegim la quinoa i lo panís, i mesclem tot bé. Afegim sal i espècies al gust.
  5. Tallem lo formatge a taquets.
  6. Farcim les crestes amb la mescla, i abans de tancar-les, posem un taquet de formatge.
  7. Les podem fregir, o bé coure al forn pintant-les amb ou batut o llet.

Bon profit!
*
Recepta modificada d'un recepta trobada a Mundorecetas

18 comentarios:

Caminar sin gluten dijo...

Te han quedado estupendas y seguro que con ese relleno exquisitas.

Besotes

Ana y Víctor.

Assumpta dijo...

A les meves, enlloc d'un taquet de formatge, dos. Gràcies :-))

Han d'estar bonísssssssimes!! ;-)

Mercè dijo...

T'han quedat fantàstiques!! Jo encara no l'he provat la quinoa. I veient tots els blogs amb receptes, tinc ganes de provar-la!
Petons!

Eva Flores dijo...

Es veuen molt bones! No hauria pensat mai fer unes crestes de quinoa...

ANNAFS dijo...

No sé quin gust du tenir la quinoa, però aquestes crestes fan una pinta fantàstica. Ara mateix me'n menjaria una.
ptns.

La cuina vermella dijo...

Quin entrant més bo! és molt original!

bajoqueta dijo...

Ana y Víctor: estaban buenas, y mira un relleno diferente de los normales.

Assumpta: la pròxima vegada te porto unes que ne surten moltes, massa jeje. I sí, amb dos taquets no passaria res.

Mercè: jo no sabia ni que existia la quinoa, fa poc que ne menjo. Va ser un dia buscant un substitut del cus-cús que ara no puc menjar. No té lo mateix gust ni molt menys però pot cuinar-se amb receptes semblants.

Eva: jo tampoc ho havia pensat va ser remenant per internet que la vaig trobar i vaig dir: esta!

Anna: encara ne queden 2 ó 3 que ne vaig fer massa jeje. Ara te'n porto una.

La cuina vermella: és diferent, proveu-les que segur que vos agradaran :)

pepa cooks dijo...

Hola bajoqueta, que coincidencia, hemos hecho para el hemec, la misma receta, bueno o parecida, me gustan las tuyas también mucho, un saludo pepa.

bajoqueta dijo...

Hola Pepa! Pues vaya casualidad, se parecen jajaja. Con queso freco también deben estar buenas. Me lo apunto para variar esta que he hecho yo, con la quinoa nos ha gustado mucho :)

Pilar dijo...

Hola Bajoqueta, te quieres creer que nunca he probado la quinoa, la buscaré en el super y probaré tu receta. Un beso

Jordicine dijo...

Doncs ha d'estar molt bo. Petons.

bajoqueta dijo...

Pilar: es poco conocida de momento, no es un saber que te pueda comparar con nada. Mejor la pruebas y nos cuentas. Yo la compro en dietéticas, pero supongo que algún super también debe haber.

Jordi: estava estava ja han volat :)

OLLES I SOMRIURES dijo...

Sorprenent combinació i han quedat estupendes. Salut!!!!

bajoqueta dijo...

Olles: gràcies!

Gemma dijo...

Quina recepta més original... un farcit molt diferent a l'habitual, m'agrada! I per mi... millor l'opció del forn, a casa els fregits no tenen gaire èxit :)

Anónimo dijo...

Eiiii bajoqueta!!!!!!!!!!!!!!!!
Moltes felicitats!!!!!

i que cumplas muchos masssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss

No et diré qui sóc ja que sinó t'enfadaries amb mi pel xivatassu

Marta dijo...

Bajoqueta
tenant una pinta fenomenal, de ben segur que las fare.

petonicos, sempre.

bajoqueta dijo...

Gemma: crec que mos van agradar molt per la textura diferent que li dóna la quinoa, te les recomano. Normalment sempre les faig al forn, m'agraden més.

Anònim: Gràcies! jajaja. No cal que me digues qui ets, amb lo "xivatassu" te delates ;)

Marta: La quinoa és fácil de coure i surt a compte comprar-ne, un paquetet dura un munt jeje. Ja ens contaràs què tal si les fas :)