Las mismas recetas en castellano y otras más de panes en: LAS RECETAS DE GLUTONIANA

martes, 14 de julio de 2009

Amanida de llenties I

*
*
CALOR + MENJAR LLEGUMS UN COP A LA SETMANA = AMANIDA DE LLENTIES
*
Ingredients:

  • 500 g. de llenties
  • 1 fulla de lloré
  • 1 ceba tendra o cogombre
  • 1 pastanaga
  • 1/4 pebrot vermell
  • 1/4 pebrot verd
  • un potet de panís
  • 12 olives sense os o farcides
  • 1 all
  • julivert picat
  • oli
  • vinagre de poma
  • sal
  • 1 tomàquet i/o cogombre per adornar

Nota per a celíacs: les olives han de ser d'una marca apta, al Mercadona ne podeu trobar.

Elaboració:

  1. Coure les llenties amb aigua, sal, lloré i la pastanaga tallada a trossets. Coure uns 20 minuts a foc suau.
  2. Treure, escórrer i refredar amb una mica d'aigua freda. Reservar.
  3. Preparar la vinagreta: en un bol, col·locar la ceba o cogombre tallat a trossets, el pebrots talltats a trossets, les olives tallades a rodanxetes, el panís, i per últim, l'all i el julivert que haurem picat al morter, i al qual afegirem oli i vinagre al gust de cadascú.
  4. Es mescla tot i s'afegeixen les llenties. Mesclar i deixar refredar a la nevera.
  5. Per adonar podem fer-ho amb rodanxes de tomàquet i/o cogombre.

Bon profit!

Recepta extreta del BLOG: LA COCINA CASERA DE IRENE

*

16 comentarios:

Assumpta dijo...

Uaaaaaaaau!! Jo també faig amanides de llegum jeje com que no s'ha de coure res!!

Va, una recepta de l'Assumpta :-)

Per dues persones:
- 200 grams de llenties
- 200 grams de cigrons
- 200 grams de mongetes seques
- un parell de tomàquets a trossets (jo els pelo sempre!)
- una llauna de tonyina.
- un parell de pessics de bacallà esqueixat ben remulladet i dessalat al punt, és clar.
- Olives.

Variant:
Enlloc del bacallà, un ou dur picadet.
(Però llavors ja s'ha de coure l'ou ufff quina mandra!! jajaja)

Assumpta dijo...

Ara m'ha fet gràcia i potser demà en faré un post i tot, apa!! :-)))

Marta dijo...

M'has fet recordar que enguany encara no l'he fet. Aquesta té molt bona "pinta". Bon estiu

Gemma dijo...

Je je je... trobo que l'equació introductòria de la recepta és genial i molt adequada!
Sempre dic que les llenties m'agraden més fredes en amanides que no pas calentes tipus estofades com les fem a l'hivern.

OLLES I SOMRIURES dijo...

Les amanides de llegums són les meves preferides. Quina bona pinta i quanta salut!!!!!!

La cuina vermella dijo...

Només de veure la foto ja et fa sentir saludable, oi?? que bona ha de ser, i fresqueta i acolorida!! genial.

A peu coix. Núria Sagués dijo...

Hola!
Avui he fet la teva amanida, tret del blat de moro que ara no en gasto perquè no en trobo d'ecològic.
Per cert, molt refrescant!!!!

Bloc pa amb oli i xocolata

ANNAFS dijo...

Ara tot va d' amanides oi? Es que és el que ve més de gust, i si a més és de llegums, ja complim amb el propósit de menjar-ne parell de vegades per setmana.

bajoqueta dijo...

Assumpta, Jo de la teua recepta li treuria el bacallà jeje.
Que tens algun trauma amb el foc? jajaja. Jo mira que fa calor però no puc evitar encendre el foc... després me moro perquè clar a la cuina és estar com una sauna :)
A vore si ens poses una recepta al teu blog.

Marta: prova-la que segur que t'agrada, o li pots posar altres ingredients. La setmana que ve us poso una altra diferent.

Gemma: jo era de lletres però bueno :) A mi calentes també m'agraden. I des que tinc anèmia que les llegums és com un medicament.

Olles: amanides fresquetes jo crec que a quasi tothom li agraden :)

Vermellets: però s'ha de menjar que no alimenta la foto jajaja

A peu coix: me n'alegro que estés bona. Segur que hi ha blat de moro ecològic a alguna dietètica, no?

Anna: després passarem als "potajes" de llenties, però de moment coses fresquetes que la calor apreta!

Margarida dijo...

Jo en vaig fer ahir!!! Però m'estimo més les llenties calentes d'hivern, i és que tanta barreja no m'acaba d'agradar. Al Pere i a la Natàlia els va agradar tant que avui han repetit! La Núria i jo hem menjat pasta.
I si el blocaire A PEU COIX llegeix això, que sàpiga que jo compro Maíz Dulce, procedente de la agricultura ecológica (de la marca Carrefour) en aquest centre. I diu el pot que està elaborat a Navarra.

Mercè dijo...

Mònica, les llenties són les meves llegums preferides! I a l'estiu en format amanida, m'encanten!! :) T'ha quedat una presentació ben xula! ;)
Petons!

Deric dijo...

una recepte que m'he fet alguna vegada!!!

MªJose-Dit i Fet dijo...

L´he de fer!! l´he de fer!! no he fet mai llenties amb amanida...i ara mateix amb la calor que fa aquests dies és impossible menjar de cullera...

bajoqueta dijo...

Margarida: jo és que tinc que menjar llegum tant com pugue i mínim una vegada o dos a la setmana. I clar ara en calent com a que no...

Mercè: a mi és que per sort m'agraden totes :) La setmana que ve poso la que vas posar tu que també va quedar boníssima!

Deric: així m'agrada a menjar llegum :)

Maria José: pos mira ja tens una recepta, jo és que va ser vore-la i em va encantar. A part, que si no vols bullir-les sempre pots comprar de les que ja estan cuites :)

Assumpta dijo...

Jajajajaja no, no tinc cap trauma, és pura mandra! :-))

bajoqueta dijo...

Assumpta: jo de vegades tinc mandra quan ho tinc tot per allí escampat, però clar ja falta poc per acabar el plat i ja no el deixaré a mitjes. A mi mandra és lo de rentar els plats ufff. Espero algun dia tindre rentaplats :)