.
Ja coneixeu la meua "cakemania", i quan vaig veure aquest cake a Gastronomia & Cia vaig copiar la recepta sense pensar-m'ho. M'encanta el formatge gorgonzola i m'encanten les pomes, així que em vaig imaginar la combinació de sabors i el bo que deuria estar. He canviat alguna coseta, però bàsicament vaig seguir la seva recepta.
.
Ingredients:
- 200 g. de farina de blat
- 12 g. de llevat de rebosteria
- 1 pessic de sal
- 1 pessic de sucre
- 2 ous
- 100 ml. d'oli de gira-sol
- 150 ml. llet
- 100 g. de gorgonzola (si pot ser, picant)
- 1 massana (poma)
- mantega per untar el motlle
.
Nota per a celíacs: la farina vaig utilitzar la Mix Pan de Schär, el llevat sense gluten i he consultat amb gent italiana, i el formatge gorgonzola amb D.O. d'origen està lliure de gluten segons em van dir.
.
Elaboració:
- En un bol, tamisar la farina i barrejar amb el llevat, el sucre i la sal.
- Afegir els ous, la llet i l'oli. Barrejar tot bé, millor si és amb una batedora elèctrica.
- Afegir el formatge gorgonzola a trossets, i la poma pelada i tallada en làmines finites. Barrejar bé de nou.
- Greixar el motlle amb mantega i abocar la barreja.
- Coure uns 30 minuts al forn preescalfat a 180ºC.
- Apagar el forn i deixar reposar 5 minuts.
- Deixar refredar, desemmotllar i tallar.
.
Bon profit!
.
Font recepta: Gastronomia & Cia
.
15 comentarios:
els cakes salats estan de mueeeeeerte!!! quina gana!
Una passada, ja saps que on hi ha gorgonzola, jo ja tinc les dents, i amb poma, el sumun,jaja,boníssim segur. Petons guapa
Què bo!! a mi els pans enriquits m´apassionen, i penso que aquest amp poma (què curiós la massana) i formatge ha de ser boníssim...petonets
Quina combinació més bona, un cake dolç-salat molt orignial... la poma i el gorgonzola lliguen a la perfecció.
Mmmm poma i formatge, una combinació deliciosa.
ptns.
Yo también adoro los cakes, dulces o salados, y realmente es la primera vez que veo uno con queso (el Gorgonzola me priva) y manzana.
Anotada queda y guardadita como oro en paño.
Gracias.
Ni massa dolç ni massa salat. De massana i gorgonzola!
Ben original. Mai he menjat res semblant. I ha de ser ben bo, crec.
Petons
Quan he llegit el títol de l'entrada he fet un "queeeeeee???", però llegida la recepta i vistos els resultats..., això ha de ser una delícia! A mi m'encanta tot el formatge en general, i en particular, els formatges florits.
Que bo!!!!!!!!
que bo!!!!!!
que bo!!!!!!
Vermellets, jo vos invito pues passeu passeu que per casa sempre hi ha algun cake fet jajaja.
Elvira, ai què fariem sense el formatge? :)
M. José, és curiós lo bo que està :)
Gemma, són amics íntims el gorgonzola i la massana :)
Anna, bo bo :)
Inma, no la guardes mucho que vale la pena probarla :)
Margarida, tant de vore'l me va ganes de tornar-ne a menjar jajaja
Trini, jajaja són bons els formatges apestosos :)
Dolors, ale pues a copiar la recepta i fer-lo! :)
Carai, ens sorprens cada dia, Bajoqueta. Un petó.
Bajoqueta; -A la taula i al llit, el primer crit- Jo he provat amanides de formatge i poma que estàn molt bones i veus els productes -encara que els pots confondre-. En canvi aquets dos productes fets amb cake és confonen en el paladar de ben segur... deliciós em sembla¡¡.Que vaigi de gust Bajoqueta¡¡. Josepb.
Done-li molts records al Francesc¡¡.
Jordi, gràcies! Sorpendre't encara més seria enviar-te un trosset a la feina :)
Josep, una deliciosa confusió :)
Quin cake més original i bo!! La poma amb el formatge és boníssima! I tractant-se d'un gorgonzola, sens dubte!
Petons!
Mercè, veig que també t'agrada el formatge :)
Publicar un comentario