Las mismas recetas en castellano y otras más de panes en: LAS RECETAS DE GLUTONIANA

miércoles, 25 de marzo de 2009

Crestes de quinoa

Esta recepta és la meua aportació d'este mes a HECHO EN MI PROPIA COCINA



*
Gràcies a la celiaquia, i buscant coses noves per menjar, vaig trobar este cereal que ja me va agradar lo primer dia que ne vaig menjar. La quinoa s'està posant de moda, i crec que d'aquí un temps serà molt normal trobar-lo en moltes receptes del nostre país. He estat buscant una recepta que no fos la típica amb verdures. Les he provat este migdia, i vos puc assegurar que estaven boníssimes! La quinoa li dóna un toc diferent, blanetes i amb un gust peculiar.
*
Ingredients:
  • massa de crestes (podeu comprar-les fetes)
  • quinoa
  • verdures variades: ceba o porro, pebrot, carbassó, pastanagues, etc.
  • panís en gra
  • formatge de cabra
  • oli
  • sal
  • espècies al gust

Nota per a celíacs: la quinoa no té gluten així que cap problema amb ella. La massa de les empanadilles sense gluten la podeu trobar ---> aquí.

Elaboració:

  1. Preparem la massa de les crestes.
  2. Tallem les verdures en trossets molt menuts, i les coem, poc a poc, en una paella amb poquet oli.
  3. Mentre, coem la quinoa segons les instruccions del paquet.
  4. Quan les verdures estiguen cuites, afegim la quinoa i lo panís, i mesclem tot bé. Afegim sal i espècies al gust.
  5. Tallem lo formatge a taquets.
  6. Farcim les crestes amb la mescla, i abans de tancar-les, posem un taquet de formatge.
  7. Les podem fregir, o bé coure al forn pintant-les amb ou batut o llet.

Bon profit!
*
Recepta modificada d'un recepta trobada a Mundorecetas

viernes, 20 de marzo de 2009

Tigelle (tortitas italianes)


M'encanta provar a cuinar coses noves, i des de que no surto gens a menjar per fora encara més. Les tigelles son com unes tortitas que se preparen a Itàlia i serveixen com anti-pasto. Poden farcir-se de mortadela o salami per exemple, com expliquen ---> aquí.

*

Tenen noms diferents depenent del lloc, i se prepararen en festes i fires per menjar pel carrer suposo. Tampoc he trobat gaire informació, a lo millor algú les coneix millor. Es fan en una aparatet tipus sandvitxera per què tinguen una forma bonica. Podeu vore la foto ----> aquí.
*
Jo les vaig fer sense gluten evidentment, amb la nostra farina. Així que no us puc deixar la recepta, però l'he trobat amb farines de blat per si vos animeu a fer-la.
*
Recepta tigelle ---> aquí o aquí.
*

martes, 17 de marzo de 2009

Truites, truites, truites


*
Després d'un discret èxit amb los POSTRES SENSE GLUTEN, este mes s'ha triat un tema que qualsevol persona segur que tindrà més d'una recepta.
*
Espero rebre'n moltes.
*
Teniu fins al 16 d'abril. Animeu-vos!
*
Les instruccions de com participar ----> aquí
*

miércoles, 11 de marzo de 2009

Tarta de Santiago (sense farina)

*
Esta és la meua aportació a la iniciativa d'enviar una recepta de postres típics sense gluten, al blog TODOS COCINAMOS SIN GLUTEN. Ni sóc de Santiago, ni he estat mai, així que si dic alguna cosa que no és veritat ja m'ho fareu saber. El motiu de fer esta "tarta", és que bajoqueto tenia desig de menjar-ne des de fa molt de temps. I aprofitant que divendres és lo seu aniversari pos li he fet. FELICITATS BAJOQUETO! i gràcies per menjar sense gluten (encara que amb los menjarets que te faig no trobes a faltar la farina normal).
*
Santiago de Compostela és una ciutat situada a Galícia. Als que no hem estat mai, ens sona per ser un lloc de referència als milers de peregrins que cada any fan el "Camino de Santiago" fins arribar a la catedral on es troben les relíquies de l'apostol-martir. Coneguda també per la seua Catedral i per ser Patrimoni Universal de l'Humanitat des de 1.985. Segur que los que han estat podeu parlar molt més que jo de la ciutat.
*
Com a dada curiosa i per comparar-la amb Tarragona, es el que el famòs "Camino de Santiago", també fou creat pels romans, que també van deixar petjada a Tarragona. Aíxí que com diuen sempre: "tots els camíns porten a Roma", i jo afegiria: "tots els camíns porten a Santiago".
*I anem a per la recepta, que al no portar farina en SENSE GLUTEN totalment (només anar en compte amb les ametlles i el sucre glas, que los podem fer a casa tranquil·lament).
*
Ingredients:
  • 200 g. d'ametlles crues
  • 4 ous
  • 170 g. de sucre
  • la ratlladura d'una llimona
  • mantega per untar el motlle
  • sucre glas per espolsar
  • motlle en paper de la creu de Santiago (que la podem treure d'Internet)
Elaboració:
  1. Moldre el sucre per convertir-lo en glas.
  2. Triturar les ameles.
  3. Batre los ous, tirar el sucre i seguir batent tot junt.
  4. Afegir les ameles triturades i la ratlladura de llimona. Mesclar-ho tot fins obtindre una massa homogènia.
  5. Untar un motlle desmontable d'uns 22 centímetres amb mantega i tirar-hi la mescla.
  6. Coure al forn a temperatura mitja, uns 170ºC, 30 minuts aproximadament.
  7. Treure'l i deixar-lo refredar una mica.
  8. Col·locar el motlle de la creu al mig, espolsar amb lo sucre glas i retirar la creu.

Bon profit!


Recepta extreta del foro de celíacs i penjada per amaldonado


Estic molt contenta per què me l'han publicat a Gastronomía & Cía, una web que vos recomano visitar.
*
*

viernes, 6 de marzo de 2009

1 any de receptes

*
Dijous se'm va passar, però este blog va fer un any de vida. Un blog que va començar com un simple entreteniment i que s'ha convertit en la meua taula de salvació en tots los moments durs d'este últim any.
*
Un any en el qual he pogut mostrar a la gent lo que se cuina a casa meua. Sempre intentant trobar receptes senzilles i que se puguen fer per tothom. Un any en el que he tingut que deixar de menjar algunes coses, però que m'he afanyat per trobar substituts i poder fer més o menys vida normal.
*
Un any en que he conegut moltes altres persones que cuinen molt més bé que jo, i a les quals dono les gràcies per mostrar també que se cuina a casa seua, i poder així copiar los seus èxits culinaris. Moltes gràcies a tota la gent que han passat a menjar per aquí i han deixat un missatge. Una abraçada sense gluten per tothom i espero poder posar moltes més receptes en lo proper any.
*

Truita de botifarra d'ou



Lo dia de Dijous "jarder" me vaig quedar sense truita, però al cap d'uns dies me vaig negar a deixar de provar la truita de botifarra d'ou. Mai n'havia menjat i la veritat és que no serà l'última. Hi ha una altra versió que es feta amb fesols blancs, però esta ja la provaré un altre dia.

L'he tret d'un blog que fa poc que he descobert i que sembla molt interessant. "MENJA SA". Recomano donar-li una ullada.

*

Ingredients:


  • 100 gr. de botifarra d’ou
  • 4 ous mitjans
  • 1 cullerada sopera d’oli d’oliva
  • sal

Nota per celíacs: com tot l'embotit, buscar una botifarra que sigue apta. Jo la vaig trobar al Bonpreu de la marca SALGOT.


Elaboració:


  1. Pela la botifarra, i de cada rodanxa fes-ne 4 talls.
  2. En una paella amb l’oli calent salteja-hi els talls de botifarra.
  3. Mentrestant bat els ous amb una mica de sal, i quan ho tinguis aboca-ho a la paella amb la botifarra, i qualla la truita al gust.

Bon profit!


Recepta extreta del blog "MENJA SA"