Las mismas recetas en castellano y otras más de panes en: LAS RECETAS DE GLUTONIANA

domingo, 4 de enero de 2009

Pa sense gluten (panificadora moulinex)




Encara mos queda molt per fer-mos uns experts en pa, però volia posar este que hem fet avui. Potser si fos pa amb farina normal quedaria més torradet, però com és farina diferent costa molt més a torrar. Hem aconseguit que quede molt millor que lo primer, i encara que s'ha de millorar crec que ja és hora d'anar posant receptes per si a algú li interessa. Les aniré posant a l'altre blog ja que pa amb farina amb gluten jo no puc menjar, i menys puc fer servir la màquina per fer-lo, ja que podríem contaminar-la. Així que si algú està interessat en la recepta pot trobar-la aquí:




5 comentarios:

maragda dijo...

Quina pinta que té, i quines ganes que passin els reis per casa nostra ;)

La cuina vermella dijo...

Quines ganes tenim d'aprendre a fer pa! aquest teu, tot i que blanquet té una pinta deliciosa! enhorabona.

bajoqueta dijo...

La quinta: ai jo la vaig tenir dos o tres dies per casa abans de poder obrir-la i me moria de ganes! jajaja. Ja falta menys!

La cuina vermella: abans no se m'hagués acudit fer pa ni molt menys, però la necessitat fa moure montanyes!

Boirina dijo...

No sabia que fossis celíaca.
Jo en canvi em faig el pa sense farina, només amb segó de civada i gluten, però el meu problema no és la proteïna, sinó els sucres, i he de fer una dieta amb aliments de baix índex glicèmic.
El que no sabia és que es pogués contaminar una màquina de fer pa si es fa servir farina normal. Vols dir que rentar-la no basta?

bajoqueta dijo...

Boirina: Jo fins ara tampoc ho he sabut :)
A la vejez que surt tot jeje.
Ara parlant en gent m'adono que tots tenim alguna gaita per desgràcia. Així que a cuidar-mos a i menjar lo que toca.

Lo pitjor de la celiaquia és la contaminació creuada. Jo puc contaminar-me per les molles de pa si algú el talla damunt del meu plat. Fa poc vaig menjar una cosa que no tocava, per desconeixença, i me vaig posar dolenta de cop. Així que més val no fer experiments.
Aconsellen tenir cassoles i estris a banda per evitar això. També s'ha d'anar en compte amb no remenar amb la mateixa cullera les coses que tenen gluten i les que no. Tenir coses d'untar en diferents pots, ja que posar lo gavinyet dins d'una mermelada amb la que abans han untat un pa normal pot contaminar-la, etc. etc.

I molt menys la màquina de fer pa, ja que si poses farina normal i no queda ben neta, jo estaria menjant gluten.