Las mismas recetas en castellano y otras más de panes en: LAS RECETAS DE GLUTONIANA

viernes, 1 de mayo de 2009

Crema de carbassons

*
En realitat esta crema se diu: "Crema de carbassons de Maite López". No conec a esta bona persona que un dia va posar esta recepta, i que ha passat al meu receptari de receptes molt habituals, però des d'aquí li dono les gràcies per compartir-la. No és una gran recepta, però costa poc de fer i si fem quantitat tenim per a dos sopars o dinars. Jo quan la faig aprofito per posar aigua de sobres, i lo guardo com a caldet per fer una bona sopeta. Aprofiteu que ja ve la caloreta i s'acabarà menjar purés calents.
*
Ingredients:


  • 4 carbassons grans
  • 2 carlotes (pastanagues)
  • 1 ceba o porro
  • 1 pataca
  • 4 "quesitos"
  • 1 pot petitet de nata líquida (jo poso llet descremada)
  • sal i pebre al gust

Nota per a celíacs: los "quesitos" han de ser d'una marca apta a l'igual que la nata líquida.


Elaboració:


  1. Se tallen les verdures a trossets menuts, s'afegeixen a la cassola i es cobreixen d'aigua.
  2. Quan la carlota estigue cuita, es treu tot.
  3. Se bat amb la batedora elèctrica, junt amb els "quesitos" i la nata.
  4. Afegir sal i pebre i servir.

Bon profit!


Recepta extreta de la pàgina Mundo vegetariano

5 comentarios:

Gemma dijo...

La crema de carbassó m'encanta, tot i que jo no hi poso els quesitos. Ja m'havien explicat que queden bé, serà qüestió de provar-ho ;)
I ara que comença a fer calor, és ideal per prendre ben fresqueta...

Assumpta dijo...

Per fi!!!

Aquest blog teu portava molta estona donant-me error!!

A m' m'encanten els pures!! Mmmmm i aquest té un aspecte boníssim!!

Però jo pregunto, per què fas puré si a Bajoqueto no li agrada? :-)

Bajoqueto: li pots agafar el llibre que estigui llegint ara i amagar-li jejeje

ANNAFS dijo...

Jo la faig molt semblant, només que els "quesitos" els faig bullir també i nata no n' hi poso. Amb nata deu quedar més cremos. Ja ho provaré.
ptns.

Margarida dijo...

A mi el puré de carbassó també m'agrada molt, però no poso mai formatgets, perquè penso que es greix innecessari.Sí hi poso un bon rajolí d'oli d'oliva extra verge. La meva sogra sí el fa amb formatgets, i ella diu que és boníssim. N'estic segura.
Una abraçada!

bajoqueta dijo...

Gemma: Jo de vegades tampoc en poso en poso de "quesitos" i està bona igualment.
Ui a mi la crema de segons que gelada no m'agrada gaire.

Assumpta: ai que segur que vas coincidir que estava jo fent algo i tu intentant accedir, poca paciència :P:P
Ni molt menys li obligo a menjar-ne a bajoqueto, que tampoc ho faria jajaja. Odia lo puré... però aquell dia aprofito per fer-li alguna cosa diferent, o si un dia no ve a dinar jo menjo puré, o de vegades també me'l faig per sopar i ell menja alguna altra cosa.
Ui ja sap que los llibres ni tocar-los! jajaja De vegades m'ho fa eh? no cal que li dones idees.

Anna: és anar provant quin gust ens agrada més :)

Margarida: jo no poso sempre tampoc formatgets, que hem de cuidar la línea jeje. Però de vegades per canviar de gust ne poso una miqueta.