Las mismas recetas en castellano y otras más de panes en: LAS RECETAS DE GLUTONIANA

martes, 11 de agosto de 2009

Mosset de poma cruixent

.

.
Pocs ingredients i poc temps, però una recepta molt original i bona.
.
A mi m'encanten les pomes verdes i àcides, i la varietat de Granny Smith és de les que més m'agrada. Crec que combina molt bé amb aquesta mescla de formatge Cheddar.
.

Ingredients:

  • 2 pomes Granny Smith
  • 4 llesques de formatge Cheddar (jo el tenia en un tros, i l'he tallat amb la pala talla-formatges que us poso a baix)
  • 1 cogombre
  • 1 llimona
  • sal i pebre
  • llavors de sèsam tostat i negre

Nota per a celíacs: vigilar la marca del formatge i de les llavors de sèsam, han de ser d'una marca apta.

.

.
Elaboració:


  1. Netejar les pomes, secar-les i tallar-les de manera que de cada poma surtin 4 tallades una mica gruixudes. Ruixar-les amb una mica de suc de llimona per què no s'oxiden.
  2. Amb l'ajuda d'una mandolina o una pala per tallar formatges, tallar el cogombre amb pell, molt finet, per què es puguin doblegar sense dificultad. Estendre 8 tallades en un plat i salpebrar-les.
  3. Disposar en un plateret 2 rodanxes de poma, 1 tallada de formatge i 1 ó 2 tallades de cogombre, de manera que quedi com un llaç. Col·locar una broqueta decorativa per a punxar-ho tot.
  4. Tirar per sobre de tot les llavors de sèsam. Servir fred.

Bon profit!

Recepta estreta de la revista LECTURAS Nº 59

.

Aprofito per ensenyar-vos un del munt de trastets de cuina que tinc. És una pala per tallar formatge, és molt útil per tallar segons quin tipus de formatges. L'utilitzo també per al formatge parmesà.

.

.

11 comentarios:

Margarida dijo...

Doncs a mi em passa a l'inrevés: les pomes àcides són les úniques que no em puc menjar. Però al Pere li encanten. I com és el formatger de la família, crec que aquesta és la recepta perfecta per a ell.
I per a mi, per lo ràpida que és de fer!
Una abraçada.

OLLES I SOMRIURES dijo...

Que fàcil, senzill i saludable. Aquestes receptes m'encanten. A pendientes directament. A mi les pomes, m'encanten i el formatge em xifla, per tant aquesta recepta ha donat a la diana. Salut!!!!!

rits dijo...

mmm, me l'apunto! i si poses la poma amb el formatge una micarrona al forn, xq es desfaci?

m'has deixat parada amb lo de vigilar amb la marca de llavors de sésam. Mai m'ho hagués pensat.

per cert, no et vaig comentar, xò em va agradar moltíssim la recepta dels pinguins!!!!!

La cuina vermella dijo...

Ostres quin entrant més saludable, però em passa com a la Margarida, les pomes àcides em fan repelús, ho hauré de tastar amb pomes dolces!! un petó enorme.

bajoqueta dijo...

Margarida: reconec que s'ha de tenir valor per menjar segons quines jeje. Però jo intento quasi tota la fruita buscar-la mig verdeta, m'encanta! Pos ja saps li pots fer a Pere que segur que li agradarà el contrast. I amb una altre tipus de poma segur que també està bo.

Olles i somriures: ale pues no en parlem més, cap a la cuina a fer-la!

Rits: qualsevol cosa amb formatge una mica calentet està boníssima!
Les llavors de sèsam evidentment no porten gluten, igual que moltes coses que poso d'ingredients. El tema és la contamiació creuada, potser on torren les llavors s'ha fet servir per a alguna cosa que si que en portava, i llavors ja hi som! Tot contaminat! També passa amb els fruits secs, etc. Així que hem de mirar tot el que menjem, no només pel gluten sinó pel tema de contaminació. Per sort quasi de tot trobem marques i cap problema.
Me n'alegro que t'agradessen els pingüíns, segur que si els fas a la gent li agradaran :)

Vermellets: jo de vegades quan compro d'estes tant àcides, alguna dona m'ha dit: "ui! com poden agradar-te tant verdes?" jajaja. Això rai que podeu fer-ho amb un altre tipus de massanes o de formatge. Jo vos deixo la idea i després cadascú a fer-ho a la seua manera.

Mercè dijo...

Doncs jo com tu, les àcides les que més m'agraden! :) La recepta, molt original! Tot i que em sembla que hi combinaré algun altre formatge que el cheddar (no m'agrada massa :p)
Petons!

ANNAFS dijo...

A mi també m' agraden molt les pomes ben acides. I aquest mosset tan fàcil i saludable, segur que és molt i molt bo...
ptns.

Trini González Francisco dijo...

Ai quina salivera...! A mi m'agraden molt les pomes àcides! I els cocs amb pomes reinetes? uououoooooo... :)

bajoqueta dijo...

Mercè, ah menys mal que tothom les trobava massa àcides :) Vaja ja no som la parella perfecta que el cheddar no t'agrada jajaja. Com ja he dit, això és la idea, després tot se pot fer al gust del consumidor :)

Anna: pensava que només les comprava jo jajaja. És molt facilet de fer i queda com a original, per canviar de tanta amanida.

Trini: bé, ja som 4 que ens agraden les massanes àcides :)
Ara al setembre posaré una recepta de massanes de l'agre-dolç tant típic de les nostres terres :)

Alicia (canelona) dijo...

Me vas a llamar "paletorra", pero es que me acabo de quedar aluciná....¡¡por fin se como utilizar la pala que tengo en casa, jajajajjaa, que corte!! no entendia para que servía...que fuerteeeeeeee, que fuerteeeeeee, ajajjajajajajjajajaja

bajoqueta dijo...

Alicia: eres la ostia!!! jajajajajaja. Mira que comprar cosas que no saben para que sirven :P
Bueno después están las que como yo compran miles de trastitos y no tienen tiempo de utilizarlo todo :)