
.
Un bon dia vaig trobar un bloc d'una noia que es diu Elvira, (Los cerezos en flor). Vaig començar a enamorar-me de totes les seves receptes, i de com les explicava i el significat que tenia cadascuna d'elles. El nostre amor va ser mutu, i vam començar a entrar en els nostres blocs respectius. I un bon dia Elvira ve a Catalunya i vam decidir conèixer-nos. I encara que hi ha una família pel mig, i el nostre no pot ser... sempre ens quedaran les receptes que podrem compartir :).
Ara parlant seriosament! Em vaig acabar d'enamorar d'Elvira el dia que ens vam conèixer i que em va treure dos pastissos. Un va ser aquest. Tot i que ella estava de vacances i descansant, va intentar trobar tots els ingredients per poder preparar un berenar i que jo pogués menjar! I preparar aquest pastís és el meu homenatge a aquest dia, ja que com els "sense gluten" sabem, no hi ha moltes persones disposades a cuinar alguna cosa. MOLTES GRÀCIES ELVIRA!
.
Ingredients:
- 1 llauna de pinya en el seu suc d'uns 800 g.
- 8 cullerades de sucre
- 1 sobre de gelatina de llimona
- 4 fulles de gelatina
- 250 ml. de nata líquida per muntar
- caramel líquid (jo no li vaig posar perquè no m'agrada massa)
Nota per a celíacs: han de ser sense gluten, la gelatina de llimona, la gelatina neutra, la nata líquida y el caramel líquid.
Elaboració:
- En un bol posem les rodanxes de pinya, el sucre i 1 / 3 del líquid de conservació de la pinya.
- Triturem tot i afegim la nata líquida. Ho reservem.
- La resta del suc de la pinya la posem en un cassó i ho portem a ebullició. Quan trenqui el bull, retirem del foc i afegim el sobre de la gelatina de llimona, i les fulles de gelatina neutra (que haurem hidratat prèviament en aigua freda). Remenem fins lligar-lo tot molt bé. Deixem templar dos minuts.
- Unim aquest líquid a la barreja de la pinya i barregem bé. Cobrim el fons d'un motlle amb caramel líquid, i ho omplim amb la crema de pinya. Guardem a la nevera com a mínim 4 hores (millor d'un dia per l'altre).
- Servir ben fresquet.
Bon profit!
Recepta extreta del blog LOS CEREZOS EN FLOR
.
11 comentarios:
Magnífic detall d'Elvira i mmmmmm boníssim que deuria ser!!
Jo sempre penso: si els ingredients són bons el resultat és bo!! ;-)) la pinya, la nata, el caramel...
Espectacular!!! i segur que es ben bó!!!
Petonets
mmmmm!! esta boníssim, jo també vaig coneixer l'Elvira, els pans que prepara estan bonissims!!
I aquest pastís de pinya també ens el va preparar, era com retornar a un pastís de la mare que feia com quinze anys que no havia tornat a fer.
Es un pastís fresquíssim i boníssim per a qui agrada la pinya i la llimona.
Mira, gracies a l' Elvira i a tu ja sé què faré demà per postres per uns convidats que venen a sopar.
Assumpta: un detall molt bonic que pensés en mi :)
Estava molt bo la veritat i ha durat uns quants dies amb un sabor que no ha canviat.
Marylou: Quan el desmotlles queda genial :)
Jordi: llavors no cal que t'explique res del gust que té este pastís. Veig que Elvira no va perdre el temps jajaja. Va repartir receptes per allà per on va passar :)
Anna: segur que els encantarà, i està molt bo fresquet :)
Quina salivera! Això ha d'estar requete!
Que rebó i quina presentació més bonica. M'ha agradat. Salut!!!!
Fresquet i ben senzill de fer, aquests pastissos són els que m'agraden a mi :)
Fa poc que he descobert el blog de l'Elvira i també m'agrada molt!
En poca estona fas un pastís boníssim! M'agrada molt, és suau i un gust que m'encanta!
Estarà molt contenta quan vegi l'homenatge que li has fet!
Mai a la meva vida, habien escrit una cosa tant maca referent a la meva persona, " se me pusieron los pelos como escarpias", jaja, la veritat es que em feia tanta il.lusió conèixet a tú i al Jordi, que hauría fet encara més coses pq poguessim sopar junts. Ens ho vam passar realment molt bé,i estic segura que al Nadal ens tornar-em a trobar ( ¡¡¡madre mía cuantas faltas, perdóname Mónika).Petons i més petons per a tú i el Jordi
Trini: mira que jo no sóc gaire de dolç, però d'este pastís ne menjat més d'un trosset :)
Olles: gràcies!
Gemma: Elvira és una gran cuinera, i les fotos que em va ensenyar que té pendents... prepareu-vos!
Margarida: és molt bo i a vatros que vos agraden molt els postres segur que vos encantarà :)
Elvira: llàstima no haver estat més prop, sinó ens quedem a sopar a dormir i a tot jajaja. Encantats de conèixer al teu marit, al teu fillet i la teu encantadora filleta :) I a tu clar que sí!
Publicar un comentario