Las mismas recetas en castellano y otras más de panes en: LAS RECETAS DE GLUTONIANA

viernes, 30 de octubre de 2009

Biscuit de llet condensada

* *
Esta recepta està treta d'un blog amb postres sense gluten, "Caprichos sin gluten". Hi ha moltes mares que quan els diagnostiquen la celiaquia als seus fills, fan tot el possible per poder trobar coses boníssimes per fer-los una vida més fàcil, així que des d'aquí una abraçada a totes elles!
*
Us la poso perquè les dues farines, la d'arròs i la Maizena, se poden trobar fàcilment a molts supermercats, i si coneixeu a algú que no pugue menjar amb gluten ja teniu una recepta.
*
Ingredients:
  • 185 g. de llet condensada
  • 100 ml. nata líquida
  • el suc d'una taronja
  • 60 g. de sucre
  • 2 ous
  • 100 gr. de farina d'arròs NOMEN
  • 50 g. de Maizena
  • 1/2 sobre de llevat en pols

Nota per a celíacs: la llet condensada, la nata líquida i el llevat han de ser sense gluten.

Elaboració:

  1. Batem els ous amb el sucre fins que doblin el volum.
  2. Mentre, continuem batent, afegim la llet condensada, la nata líquida i el suc de taronja.
  3. Tirem de cop la mescla de les dues farines amb el llevat. Anem mesclant amb moviments envolvents.
  4. Posem al forn amb calor només baix, a uns 180ºC uns 30 minuts. Els últims 5 minuts, podem encendre el gratinador perquè es dori per sobre.

Recepta extreta del blog: CAPRICHOS SIN GLUTEN

*

miércoles, 28 de octubre de 2009

Llet condensada

.
*
Havia de fer un postre amb llet condensada, però no estaba segura de quina marca podia pendre. Vaig recordar que havia vist la recepta per algun lloc. Així que vaig decidir-me a fer-la. No és gens difícil, i es fa ràpid. Podeu fer-ne i guardar-la en potets per quan la necessiteu.
.
Als dos blogs on la vaig vore són: "FOOD & COOK" que vos recomano de visitar per les magnífiques receptes i fotos que hi ha, i l'altre "A EL RINCÓN DE COCINAR" on trobareu moltes idees de receptes molt fàcils.
*
Ingredients (surten dos pots com el de la foto, són de Nutella per fer-vos una idea):
  • 200 g. de llet sencera o descremada en pols
  • 300 g. de sucre
  • 150 ml. d'aigua
Nota per a celíacs: la llet en pols de marca apta.

Elaboració:

  1. En un cassó posar l'aigua, el sucre i la llet en pols.
  2. Anar removent aproximadament uns 10 minuts. No ha de bullir mai! Ha de quedar una textura cremosa i una mica densa. Al refredar-se queda més espesa.
  3. Posar la llet en pots on la guardarem.
  4. Si no la consumim en uns dies, podem posar-la al bany Maria com qualsevol altra conserva.

Si teniu Thermomix, estan les instruccions als dos blogs de com fer-ho.

Bon profit! I cuidadín que això engorda que no veas :)

Recepta extreta dels blogs:

.

viernes, 23 de octubre de 2009

Glaçons de patates braves

.
.
Aquesta recepta que vaig vore al programa de CUINES a TV3, feia molt de temps que volia provar-la. Quan Maragda del blog "LA QUINTA DE LUCULUS", va proposar a "HECHO EN MI COCINA" el tema d'APERITIUS, de seguida vaig saber que les prepararia.
.
No són difíciles de fer, però si entretingudes. Val la pena per això per poder menjar les patates braves d'una manera ben original.
.
Ingredients:
  • 1/2 kg de patates mona lisa
  • 2 tomàquets
  • 1 ceba
  • 3 bitxos
  • oli de gira-sol
  • oli d'oliva
  • sal
  • sucre
  • 50 g de rovell d'ou
  • allioli
  • glaçoneres per fer de motllos

Nota per a celíacs: si no feu la salsa brava a casa ni l'allioli, heu de vigilar que la marca que compreu sigui sense gluten.

Elaboració:
  1. Salsa brava: en una paella amb una mica d'oli d'oliva sofregirem la ceba picada be fineta. Quan estigui daurada, afegirem el tomàquet triturat, el sucre i els bitxos. Ho deixarem coure un ratet. La deixarem refredar i la colarem. Reservar-la.
  2. En una cassola amb abundant oli de gira-sol, fregirem les patates pelades i tallades a trossets. Quan les veiem una mica daurades, les triturarem amb un passapurés o amb una picadora. Les posarem a un bol i les rectificarem de sal, afegirem el rovell d’ou i remenarem tot molt bé.
  3. Anirem posant patata triturada a cadascun dels foradets de la glaçonera, i farem un foradet ajudant-mos amb algun estri, posarem una miqueta de salsa brava, i per últim, posarem més patata triturada.
  4. Ho deixarem refredar al congelador unes 24 hores.
  5. Ho desemmotllarem i les fregirem en abudant oli de gira-sol, a foc no molt fort.
  6. A l’emplatar-les, les podem servir acompanyades d’una mica d’allioli, (jo he fet servir una mica de la salsa brava que va sobrar).

Podeu veure el vídeo la recepta que vos ajudarà molt a entendre com es fa ---> aquí.

Bon profit!

Font recepta: Programa CUINES de TV3. Recepta feta pel restaurant MI TAFANERA (www.mitafanera.com) de Barcelona

.

Esta recepta la presento al "HECHO EN MI COCINA" d'aquest mes.

martes, 20 de octubre de 2009

Creps farcides de carn al formatge

*
*
Tenia una salsa bolonyesa que m'havia sobrat d'una lasanya, i a sobre aquell dia havia fet crepes. Me'n vaig recordar d'aquesta recepta on se necessitaven les dues coses.
*
Ingredients:
  • masa de crepes
  • 1/4 kg. de carn de ternera picada, 2 grans d'all i julivert (o salsa bolonyesa a la vostra manera)
  • 200 g. de formatge mozzarella
  • 100 g. de formatge parmesà ratllat
  • oli d'oliva
  • sal, pebre
Nota per a celíacs: la masa de crepes sense gluten evidentment (masa de crepes), i vigilar el formatge parmesà ratllat i el pebre.

*
Elaboració:
  1. En una font fonda, mesclar la carn picada amb els alls molt picadets i el julivert, salpebrar.
  2. Calentar una mica d'oli en una paella i sofregir la carn, donant-li unes voltes amb una forquilla de fusta. Afegir una mica del formatge parmesà per sobre.
  3. Partir la mozzarella a trossets i reservar.
  4. Posar una mica de la mescla de la carn i formatge al centre de cada crepe, i enrotllar-los. Posar-los un escuradents al centre i anar col·locant-los al plat de servir. Decorar amb julivert.
Nota: per acabar de rematar-ho, vaig fer una mica de beixamel, i així quedava com uns canelons. La vaig tirar per sobre amb una mica de formatge ratllat i a gratinar. És una altra opció, sinó també estan bons sols.

Bon profit!

Recepta extreta de la revista LECTURAS ESPECIAL COCINA
* *

Esta recepta és una de les aportacions que faré al blog recopilatori de receptes sense gluten, que aquest mes té com a tema:
Us animo a participar-hi!



*

sábado, 17 de octubre de 2009

Quiche de porros

.
.
Esta quiche la vaig fer amb la massa sense gluten, pero si poseu una base amb farina normal o bé comprada, podeu fer-la perfectament.
.
La quiche és un pastís salat d'origen francès. La base és una barreja de farina i mantega, i després el farciment sol tenir sempre crema de llet, ous i formatge ratllat. A partir d'aquí es pot omplir amb els ingredients preferits per cada un. La recepta que us poso és de porros només, però com que em semblava molt sosa així, he posat més verdures: 1 porro, 1 carbassó i mig pebrot vermell. Amb una bona amanida o per acompanyar algun plat, o de berenar està molt bona. I com pot omplir-se de moltes coses, es pot fer a gust de tothom, com una pizza.
.
Ingredients de la massa (pasta brise):
  • Podeu buscar la recepta amb farina de blat o bé comprar la massa ja feta (ne venen de la marca Buitoni i d'altres)
  • La recepta de la massa sense gluten la podeu trobar aquí o aquí

Ingredients del farciment:

  • 300 g. de porros
  • 2 cullerades d'oli d'oliva
  • 150 ml. de llet
  • 100 g. de nata líquida
  • 3 ous
  • 50 g. de formatge emmental ratllat
  • sal i pebre

Nota: jo vaig afegir 1 carbassó i 1/2 pebrot vermell

Nota per a celíacs: la massa fer-la amb farina sense gluten i vigilar marques de la nata líquida i el formatge ratllat. I sinó teniu la recepta sense gluten ---> aquí.

Elaboració:

  1. Mesclar la farina amb la mantega, sal i aigua per fer la massa. Si cal, afegir més aigua o farina. Embolicar la massa amb film de cuina i guardar a la nevera durant una hora.
  2. Preescalfar el forn. Greixar el motlle. Estendre la massa i posar-la al motlle. Formar una vora d'uns 2 centímetres.
  3. Netejar el porro, rentar-lo bé i tallar-lo a tires d'1 centímetre. Escalfar l'oli en una paella i fregir les tires de porro durant uns 5 minuts. (Tallar el carbassó i el pebrot a taquets i també fer-los uns minuts).
  4. Batre la llet amb la nata i els ous. Condimentar amb sal i pebre. Afegir les verdures i el formatge. Abocar la barreja sobre la massa.
  5. Col·locar la quiche al forn i deixar-la durant 30-40 minuts a 200ºC.
  6. Servir calenta.

Bon profit!

Recepta extreta del llibre "Recetas sabrosas sin gluten"

.

.

jueves, 15 de octubre de 2009

Canelons de pernil dolç i formatge farcits de bròquil

*

*
Aquests canelons els vaig veure al blog de LA CUINA EN BOLQUERS, i els vaig trobar molt bons, per un dia per menjar la verdura de manera diferent.
*

Ingredients:

  • 250 gr. de bròquil
  • 6 talls de pernil dolç que siguin gruixudetes
  • 6 talls de formatge per fondre
  • beixamel
  • formatge ratllat per gratinar

Nota per a celíacs: vigilar la marca de pernil dolç. la del formatge per fondre i del formatge ratllat.


Elaboració:


  1. Bullir el bròquil, colar-lo i reservar.
  2. Estendre els talls de pernil, a sobre de cadascun poseu un tall de formatge. I repartiu el bròquil per sobre.
  3. Enrotllar els talls de pernil en forma de caneló i anar-los posant a una plàtera que pugi anar al forn.
  4. Posar-hi beixamel per sobre i una mica de formatge ratllat. Gratinar-ho al forn fins que estigui dauradet.

Bon profit!


Recepta extreta del blog LA CUINA EN BOLQUERS

* *

viernes, 9 de octubre de 2009

Bunyols de plàtan

* *
No sóc gaire de dolç, però amb aquests bunyols me n'hauria atipat fins no poder més. El meu cos demanava plàtan el dia que els vaig fer. I em vaig recordar d'aquesta recepta que vaig vore al blog de Joan M., Avui menjarem. I "ni corta ni perezosa..."
*
Ingredients:

  • 3 plàtans
  • 1 ou
  • farina (la que entri)
  • sucre al gust
  • 1/2 sobret de llevat en pols

Nota per a celíacs: la farina i el llevat sense gluten.

Elaboració:

1. Trossegem els plàtans i els posem a un cassó amb aigua bullent fins que torni a arrancar el bull. Es colen i s’aixafen amb una forquilla. Els deixem refredar una mica.
2. Quan la massa estigui tèbia, afegim un ou sencer i la farina que entri fins formar una pasta que no ha de ser líquida.
3. Afegim sucre al gust i el llevat. I ho remenem tot bé.
4. Amb l’ajuda de dues culleres, anem fent les boletes que es fregeixen amb oli molt calent.

*
Joan M. ens recomana acompanyar amb mel, sirop de fresa o xocolata. A mi com se m'havia passat per alt això, el que he fet ha sigut, posar menys sucre a la massa, i després els he arrebossat amb sucre. Això al gust del consumidor. Si aneu al blog de Joan M. sabreu d'on és típic aquest postre i com es menja allí.

Bon profit!
Recepta extreta del blog Avui menjarem

miércoles, 7 de octubre de 2009

Amanida de pasta I

. .
Va! Que fa dies que no vos posava cap amanideta :)
.
Ingredients:


  • 100 g. de pasta (queda molt bé amb pasta de colors)
  • 2 pastanagues
  • 25 g. de panses
  • 1 alvocat
  • 1/4 pebrot vermell
  • 1/4 pebrot verd
  • mantega
  • oli
  • vinagre
  • orenga
  • sal

Nota per a celíacs: la pasta ha de ser sense gluten i també les panses. He fet servir aquesta marca de pasta ---> ORGRAN


Elaboració:


  1. Posar a bullir la pasta en abundant aigua salada. Escurrir-la i afegir una mica de mantega. Reservar.
  2. Pelar l'advocat i partir-lo en trossos. Rentar, raspar y ratllar la pastanaga. Tallar el pebrot roig i el verd a trossets. Mesclar aquestes verdures amb la pasta reservada en una enciamera. Afegir les panses.
  3. Fer una vinagreta amb l'oli, el vinagre, la sal i l'orenga. Regar amb aquesta salsa la pasta i servir-la.

Bon profit!

Recepta extreta de la revista ESPECIAL COCINA DE LECTURAS

.

lunes, 5 de octubre de 2009

Fa un any

.



.

Aquesta setmana fa un any que la meua vida va donar un gran canvi. Després de molts mesos sense saber què em passava, em van diagnosticar la celiaquia. Ja vos he parlat molts cops en que consisteix esta malaltia. I també heu pogut veure com a partir d’aquell dia, les receptes van començar a portar uns nous comentaris, que són útils per a gent que té el meu mateix problema, i per a aprendre la resta el que podem menjar i el que no.

Recordo com si fos avui el cap de setmana de fa un any. Vaig començar a triar tot el menjar que tenia a casa i a separar-lo pel que jo podia menjar i el que no. Vaig fer 3 munts, en un posava tot lo que si podia, en l’altre el que estava clar que no, i en un altre el que no ho tenia gens clar. I el montonet que no tenia clar era molt gran. Però a mesura que passaven els dies este montonet va anar baixant i sabia exactament on classificar cada cosa. La nostra norma és: “si dubtes no ho menjes”, i és lo que he sigut més al peu de la lletra. Tinc un munt de llibres de cuina, i al principi vaig pensar: “ja els puc tirar quasi tots”. Però també he aprés a adaptar les receptes com heu vist i no he tirat ni un! I de gana no en passem ni molt menys! Només que al sortir de casa hem de planificar molt més on anirem i si ens hem d’emportar menjar, que és la major part de les vegades si vas a casa a d’algú.

Com a persona que li han diagnosticat la malaltia ja de gran, puc dir que és molt dur. Ja he provat el gust de les coses amb gluten, i costa acostumar-se a deixar de menjar certs aliments, com el pa. Però poc a poc t’acostumes, i saps que hi ha això o trobar-se malament. Mai conscientment en un any m’he saltat la dieta, bàsicament perquè una transgressió suposa bastants dies de trobar-se molt i molt malament. A part, que la meua salut ha millorat però no al 100% com per poder dir que ja estic bé. Els meus nivells de gluten son ja negatius, però d’altres coses encara no estan bé i no puc fer vida normal encara. En els nens, és molt més fàcil, ja que porten molt menys temps “enverinant” el seu cos, i noten una milloria molt més ràpida. Però intento no perdre la fe, i espero poder posar-me bé algun dia.

Gràcies a tots per haver-vos quedat encara que les receptes són sense gluten ;)

.