Gràcies a tothom que ha visitat este blog durant tant de temps. Vos espero a:
Las mismas recetas en castellano y otras más de panes en: LAS RECETAS DE GLUTONIANA
jueves, 3 de diciembre de 2009
A LA TAULA I AL LLIT TANCA
Gràcies a tothom que ha visitat este blog durant tant de temps. Vos espero a:
martes, 1 de diciembre de 2009
Filet de porc farcit de truita

- 2 filets
- 1 pebrot vermell rostit (jo la meitat)
- 50 g. de pernil serrà en talls (no massa fi)
- 1 ou
- sal i pebre
- fil de rostir
Acompanyament: ceba picada, pastanagues a rodanxes, tomàquet triturat o tomàquet a trossets. Jo he afegit uns xampinyons que els he fet a part, ja que les verdures després s'han de triturar.
Nota per a celíacs: el pernil ha de ser sense gluten.
Elaboració:
- Obrim els filets en forma de llibre i salpebrem.
- Farciment: tallem els pebrots en daus, el pernil a trossets i fem una truita a la francesa.
- Repartir el farcit pel filet obert, intentant no omplir molt sinó després, en lligar, se'ns sortiria. Amb cura anem tancant i lligant amb corda, sense que ens surti el farciment.
- En una paella amb oli daurem a foc fort els filets, donant-los la volta per que no es cremin. Quan ja estiguin una mica daurats i el farciment s'ha quedat segellat, baixem el foc. Afegim les verdures trossejades i el vi blanc. Deixem coure uns 20 minuts tapat.
- Quan estigui fet, traiem els filets i els deixem refredar. Amb la resta, les verdures, fem una salseta per acompanyar, triturant amb la batedora.
- Un cop els filets freds, els anem tallant a rodanxetes, i els anem posant una safata que pugui anar al forn. Podem posar la salsa per sobre o servir a part per acompanyar.
Bon profit!
Font recepta: WEB COCINA PARA HOMBRES (recepta enviada per Teverde)
jueves, 26 de noviembre de 2009
Pastís de llepolies I

.

Per fer-la necessitarem:
- una base, tallada al gust, rodona, quadrada o rectángular. Millor si és de suro blanc, així les xuxes es podran enclavar millor (el nostre era massa dur i ens vam fer mal als dits).
- escuradents, palets de colors (que venen al Mercadona p.e.): si poden ser escuradents rodons millor.
- i xuxes, piruletes, etc., el que se vos passe pel cap i que pugueu enclavar. Com més diferents siguen millor vos quedarà el resultat. (Jo no vaig posar totes les xuxes sense gluten, ja que no n'havia de menjar. I encara que ho haguessin fos tampoc hauria menjat). Després de fer-la es queda una olor a dolç que se't passen les ganes de menjar-ne jajaja.
Talleu la base al vostre gust, penseu fer-la una mica del tamany més menut del que voleu, ja que entren moltíssimes xuxes i després queda enorme enorme! Forreu la base amb paper d'alumini.
.
Abans d'anar enclavant les xuxes, millor penseu quin disseny fareu, així després ja sabreu on va cada cosa. Comenceu per baix i aneu pujant.
.



martes, 24 de noviembre de 2009
Una amiga gens invisible

Divendres va arribar ---> el meu regal
.(si cliqueu a sobre "el meu regal" podreu vore que em van regalar)
viernes, 20 de noviembre de 2009
Cake de gorgonzola i massana
- 200 g. de farina de blat
- 12 g. de llevat de rebosteria
- 1 pessic de sal
- 1 pessic de sucre
- 2 ous
- 100 ml. d'oli de gira-sol
- 150 ml. llet
- 100 g. de gorgonzola (si pot ser, picant)
- 1 massana (poma)
- mantega per untar el motlle
- En un bol, tamisar la farina i barrejar amb el llevat, el sucre i la sal.
- Afegir els ous, la llet i l'oli. Barrejar tot bé, millor si és amb una batedora elèctrica.
- Afegir el formatge gorgonzola a trossets, i la poma pelada i tallada en làmines finites. Barrejar bé de nou.
- Greixar el motlle amb mantega i abocar la barreja.
- Coure uns 30 minuts al forn preescalfat a 180ºC.
- Apagar el forn i deixar reposar 5 minuts.
- Deixar refredar, desemmotllar i tallar.
.
Bon profit!
lunes, 16 de noviembre de 2009
Borraines (borrajas)
.
Les borraines ( o aborraja, alcohelo, argabazo, borracha, borrachera, borrachuela, borraga, borraja, borraja blanca, borraja común, borraja fina, borrajas, borraxa, buglosa vulgar, burraja, corrago, flores cordiales, forrajas, lengua de buey, pulmunar, árnica), són una planta que s’utilitza per a vàries coses. A les Terres de l’Ebre, ens les menjem arrebossades amb una pasta, i per sobre amb una mica de mel o sucre. Però també hi ha d’altres llocs que es menjen com un plat de verdura; a Mallorca per exemple, les fan servir per aromatitzar bunyols, i hi ha gent que les fa servir per fer infusions.
.
En una cuina austera com la dels nostres avis, era un luxe menjar-ne, encara que sortia bé de preu ja que les podien recollir del camp. Ma mare me contava que ma iaia en feia, les deixava remullades amb la mel, i s’anaven amarant amb la dolçor de la mateixa. Després havien baralles per a vore qui en menjava més.
Fer una mescla amb aigua i farina, fins que quedi una massa per poder arrebossar les borraines. (Ha de quedar una textura com la que es veu a la foto de baix). Rentar les fulles de les borraines, secar-les, i passar-les per la massa preparada. Es fregeixen amb oli de gira-sol (no cal posar-ne molt) i es posen sobre paper absorbent. Es van posant en un bol i s’hi posa per sobre la mel o el sucre. O també es poden servir soles i que cadascú es posi el que vulgui per sobre. Millor menjar-les acabades de fer.
Nota: originalment es feien així. Després la gent va anar afegint l’ou, llet, ratlladura de llimona, llevat, etc. Ma mare les va fer amb 1 ou, aigua mineral, una culleradeta de llevat en pols i farina.
Nota per a celíacs: vam fer servir la farina de Schär, Mix Dolci i van quedar molt bones. (Ma mare ja s’està fent una experta amb les farines sense gluten i li van quedar boníssimes i molt cruixents).
.


Aquesta recepta és la meva aportació al "Hecho en mi cocina" d'aquest mes on haviem d'enviar una recepta relacionada amb "Comida de mi pueblo". Aprofito per felicitar a l'amfitriona que ha proposat aquest tema, Erika del blog "La Ventolera".
viernes, 13 de noviembre de 2009
Bajoqueta ja té dibuix

jueves, 12 de noviembre de 2009
Macarrons amb mandonguilletes

Ingredients (4 persones):
- 250 g. de macarrons, espaguetis o qualsevol altra pasta.
- 400 g. de carn de vedella picada (o també mig i mig amb carn de porc)
- 2 ous sencers
- julivert
- molla de pa remullada en llet
- farina o pa ratllat
- salsa de tomàquet
- sal i pebre
Nota per a celíacs: la pasta ha de ser sense gluten, així com lo pa , i la farina o pa ratllat per arrebossar. Si la salsa de tomàquet no està feta a casa vigilar també la marca.
Preparació:
- En un bol mesclar la carn picada amb els ous, la molla de pa i el julivert. Se salpebra. Amb les mans es preparen unes boletes menudes i es passen per farina.
- Es fregeixen amb oli i es reserven.
- Mentre es cou la pasta en aigua abundant amb sal. S'escurreixen bé, i es passen a un bol.
- Es mesclen amb la salsa de tomàquet i les boletes.
Bon profit!
Esta recepta és la cuarta aportació i la última que faig al blog recopilatori de receptes sense gluten, que aquest mes té com a tema:"Receptes amb carn picada"
sábado, 7 de noviembre de 2009
Pa de pollastre amb carbassons

Ingredients (4 persones):
- 500 g. de pit de pollastre
- ½ tassa de pa ratllat
- 2 carbassons petits
- 300 g. de tomàquets madurs
- ½ got de vi blanc
- 1 ou
- 1 gra d'all
- 1 culleradeta d'orenga
- sucre
- farina
- patates fregides per acompanyar
- oli d'oliva
- sal i pebre
Nota per a celíacs: pa ratllat i farina, sense gluten.
Elaboració:
- Salsa tomàquet: Submergir els tomàquets en una cassola amb aigua bullint i escaldar uns segons. Escórrer, refrescar en un bol amb aigua freda, pelar i picar-los. Escalfar una mica d'oli en una cassola i daurar lleugerament l'all picat. Incorporar els tomàquets, una mica de sal, una altra de sucre i l'orenga. Afegir el vi i deixar coure a foc suau 20 minuts.
- Tallar els pits de pollastre en trossos petits i picar amb la picadora elèctrica. Tallar els carbassons a daus petits. Barrejar la carn de pollastre picada amb els carbassons, part de la salsa de tomàquet preparada (no gaire), l'ou batut i el pa ratllat. Salpebrar i donar-li forma allargada.
- Engrassar lleugerament una font de forn i col·locar a sobre la carn lleugerament enfarinada (jo vaig posar la barreja en un motlle de cake).
- Rostir-lo al forn, preescalfat a 180 º C uns 45 minuts, o fins que quedi la superfície daurada.
- Retirar la carn del forn i deixar-la reposar 25 minuts abans de tallar-la. Després, tallar-la en rodanxes i servir-la acompanyada de la salsa de tomàquet restant i les patates fregides.
Bon profit!
Font recepta: revista LECTURAS ESPECIAL COCINA Nº 47
.
.
Com jo no compro prou trastets de cuina, ma germana m'ajuda a comprar-ne més. I m'havia oblidat d'ell fins a cuinar esta carn. Així que vaig decidir estrenar-lo. Encara he de practicar una mica, però deixa les patates tallades en forma ondulada, i és una manera original de presentar-les, no?

Esta recepta és la tercera aportació que faig al blog recopilatori de receptes sense gluten, que aquest mes té com a tema:"Receptes amb carn picada"
miércoles, 4 de noviembre de 2009
Potatge d'arròs i cigrons
Ingredients (4 persones):
- 250 g. d'arròs
- 250g. de cigrons
- 250 g. de patates
- 1 ceba
- 3 grans d'all
- 3 brins de safrà (opcional)
- oli
- sal i pebre
Nota per a celíacs: tots els ingredients són aptes.
Elaboració:
- Treure els cigrons del remull, rentar-los sota el raig d'aigua.
- Posar l'olla amb aigua i sal al foc, quan bulli afegir els cigrons i deixar-los a foc suau fins que estiguin tendres.
- Peleu les patates i talleu-les a quadradets. Rentar l'arròs, afegir-ho tot a l'olla uns 20 minuts abans que acabi la cocció dels cigrons.
- Posar oli en una paella, sofregir els grans d'all, retirar-los i posar-los en un morter. Sofregir en el mateix oli la ceba ben picada. Picar en el morter els grans d'all, el safrà, afegir-lo a les cebes quan estigui daurades; dissolt amb una mica del brou de la cocció dels cigrons; afegir-lo a l'olla.
- Remoure, salpebreu-ho i acabar la cocció. Ha de quedar més aviat espès.
Bon profit!
Recepta extreta de les fitxes SALVAT
.
lunes, 2 de noviembre de 2009
Filets russos amb pinyons

Una manera diferent de menjar les hamburgueses.
*
Ingredients:
- 400 g. de carn picada
- 100 g. de pinyons
- 1 ou
- 3 cullerades de nata líquida
- 100 g. de mantega
- 1/2 tassa de farina
- 1 tassa de pa ratllat
- 1 llimona tallada en rondanxes (opcional)
- oli d'oliva
- sal i pebre
Elaboració:
- Amassar bé amb les mans la carn picada amb la meitat de la mantega, sal i pebre al gust, i per últim la meitat dels pinyons.
- Formar amb la massa que obtinguem 4 hamburgueses. Passar-les primer per la farina, després per l'ou batut, i finalment arrebossar-les amb el pa ratllat.
- Escalfar oli en una paella i daurar les hamburgueses pels dos costats. Posar-les sobre paper absorbent i tapar-les amb paper d'alumini perquè no es refredin. (També podem fer-les a la planxa).
- Fondre la mantega restant i saltar els pinyons que han sobrat. Afegir la nata líquida i escalfar una mica.
- Cobrir les hamburgueses amb aquesta salsa i adornar amb llimona si volem.
Bon profit!
Recepta extreta de la revista “COMER CADA DÍA”
*
Esta recepta és la segona aportació que faig al blog recopilatori de receptes sense gluten, que aquest mes té com a tema:
"Receptes amb carn picada"
Us animo a participar-hi!
.
viernes, 30 de octubre de 2009
Biscuit de llet condensada

*
- 185 g. de llet condensada
- 100 ml. nata líquida
- el suc d'una taronja
- 60 g. de sucre
- 2 ous
- 100 gr. de farina d'arròs NOMEN
- 50 g. de Maizena
- 1/2 sobre de llevat en pols
Nota per a celíacs: la llet condensada, la nata líquida i el llevat han de ser sense gluten.
Elaboració:
- Batem els ous amb el sucre fins que doblin el volum.
- Mentre, continuem batent, afegim la llet condensada, la nata líquida i el suc de taronja.
- Tirem de cop la mescla de les dues farines amb el llevat. Anem mesclant amb moviments envolvents.
- Posem al forn amb calor només baix, a uns 180ºC uns 30 minuts. Els últims 5 minuts, podem encendre el gratinador perquè es dori per sobre.
Recepta extreta del blog: CAPRICHOS SIN GLUTEN
*
miércoles, 28 de octubre de 2009
Llet condensada

- 200 g. de llet sencera o descremada en pols
- 300 g. de sucre
- 150 ml. d'aigua
Elaboració:
- En un cassó posar l'aigua, el sucre i la llet en pols.
- Anar removent aproximadament uns 10 minuts. No ha de bullir mai! Ha de quedar una textura cremosa i una mica densa. Al refredar-se queda més espesa.
- Posar la llet en pots on la guardarem.
- Si no la consumim en uns dies, podem posar-la al bany Maria com qualsevol altra conserva.
Si teniu Thermomix, estan les instruccions als dos blogs de com fer-ho.
Bon profit! I cuidadín que això engorda que no veas :)
Recepta extreta dels blogs:
.
viernes, 23 de octubre de 2009
Glaçons de patates braves
- 1/2 kg de patates mona lisa
- 2 tomàquets
- 1 ceba
- 3 bitxos
- oli de gira-sol
- oli d'oliva
- sal
- sucre
- 50 g de rovell d'ou
- allioli
- glaçoneres per fer de motllos
Nota per a celíacs: si no feu la salsa brava a casa ni l'allioli, heu de vigilar que la marca que compreu sigui sense gluten.
- Salsa brava: en una paella amb una mica d'oli d'oliva sofregirem la ceba picada be fineta. Quan estigui daurada, afegirem el tomàquet triturat, el sucre i els bitxos. Ho deixarem coure un ratet. La deixarem refredar i la colarem. Reservar-la.
- En una cassola amb abundant oli de gira-sol, fregirem les patates pelades i tallades a trossets. Quan les veiem una mica daurades, les triturarem amb un passapurés o amb una picadora. Les posarem a un bol i les rectificarem de sal, afegirem el rovell d’ou i remenarem tot molt bé.
- Anirem posant patata triturada a cadascun dels foradets de la glaçonera, i farem un foradet ajudant-mos amb algun estri, posarem una miqueta de salsa brava, i per últim, posarem més patata triturada.
- Ho deixarem refredar al congelador unes 24 hores.
- Ho desemmotllarem i les fregirem en abudant oli de gira-sol, a foc no molt fort.
- A l’emplatar-les, les podem servir acompanyades d’una mica d’allioli, (jo he fet servir una mica de la salsa brava que va sobrar).
Podeu veure el vídeo la recepta que vos ajudarà molt a entendre com es fa ---> aquí.
Bon profit!
Font recepta: Programa CUINES de TV3. Recepta feta pel restaurant MI TAFANERA (www.mitafanera.com) de Barcelona
martes, 20 de octubre de 2009
Creps farcides de carn al formatge
Ingredients:
- masa de crepes
- 1/4 kg. de carn de ternera picada, 2 grans d'all i julivert (o salsa bolonyesa a la vostra manera)
- 200 g. de formatge mozzarella
- 100 g. de formatge parmesà ratllat
- oli d'oliva
- sal, pebre
*
Elaboració:
- En una font fonda, mesclar la carn picada amb els alls molt picadets i el julivert, salpebrar.
- Calentar una mica d'oli en una paella i sofregir la carn, donant-li unes voltes amb una forquilla de fusta. Afegir una mica del formatge parmesà per sobre.
- Partir la mozzarella a trossets i reservar.
- Posar una mica de la mescla de la carn i formatge al centre de cada crepe, i enrotllar-los. Posar-los un escuradents al centre i anar col·locant-los al plat de servir. Decorar amb julivert.
Bon profit!
Recepta extreta de la revista LECTURAS ESPECIAL COCINA
*


Esta recepta és una de les aportacions que faré al blog recopilatori de receptes sense gluten, que aquest mes té com a tema:
*
sábado, 17 de octubre de 2009
Quiche de porros
- Podeu buscar la recepta amb farina de blat o bé comprar la massa ja feta (ne venen de la marca Buitoni i d'altres)
Ingredients del farciment:
- 300 g. de porros
- 2 cullerades d'oli d'oliva
- 150 ml. de llet
- 100 g. de nata líquida
- 3 ous
- 50 g. de formatge emmental ratllat
- sal i pebre
Nota: jo vaig afegir 1 carbassó i 1/2 pebrot vermell
Nota per a celíacs: la massa fer-la amb farina sense gluten i vigilar marques de la nata líquida i el formatge ratllat. I sinó teniu la recepta sense gluten ---> aquí.
Elaboració:
- Mesclar la farina amb la mantega, sal i aigua per fer la massa. Si cal, afegir més aigua o farina. Embolicar la massa amb film de cuina i guardar a la nevera durant una hora.
- Preescalfar el forn. Greixar el motlle. Estendre la massa i posar-la al motlle. Formar una vora d'uns 2 centímetres.
- Netejar el porro, rentar-lo bé i tallar-lo a tires d'1 centímetre. Escalfar l'oli en una paella i fregir les tires de porro durant uns 5 minuts. (Tallar el carbassó i el pebrot a taquets i també fer-los uns minuts).
- Batre la llet amb la nata i els ous. Condimentar amb sal i pebre. Afegir les verdures i el formatge. Abocar la barreja sobre la massa.
- Col·locar la quiche al forn i deixar-la durant 30-40 minuts a 200ºC.
- Servir calenta.
Bon profit!
Recepta extreta del llibre "Recetas sabrosas sin gluten"
.
jueves, 15 de octubre de 2009
Canelons de pernil dolç i formatge farcits de bròquil

- 250 gr. de bròquil
- 6 talls de pernil dolç que siguin gruixudetes
- 6 talls de formatge per fondre
- beixamel
- formatge ratllat per gratinar
Nota per a celíacs: vigilar la marca de pernil dolç. la del formatge per fondre i del formatge ratllat.
Elaboració:
- Bullir el bròquil, colar-lo i reservar.
- Estendre els talls de pernil, a sobre de cadascun poseu un tall de formatge. I repartiu el bròquil per sobre.
- Enrotllar els talls de pernil en forma de caneló i anar-los posant a una plàtera que pugi anar al forn.
- Posar-hi beixamel per sobre i una mica de formatge ratllat. Gratinar-ho al forn fins que estigui dauradet.
Bon profit!
Recepta extreta del blog LA CUINA EN BOLQUERS
* *
viernes, 9 de octubre de 2009
Bunyols de plàtan

No sóc gaire de dolç, però amb aquests bunyols me n'hauria atipat fins no poder més. El meu cos demanava plàtan el dia que els vaig fer. I em vaig recordar d'aquesta recepta que vaig vore al blog de Joan M., Avui menjarem. I "ni corta ni perezosa..."
- 3 plàtans
- 1 ou
- farina (la que entri)
- sucre al gust
- 1/2 sobret de llevat en pols
Nota per a celíacs: la farina i el llevat sense gluten.
Elaboració:
2. Quan la massa estigui tèbia, afegim un ou sencer i la farina que entri fins formar una pasta que no ha de ser líquida.
3. Afegim sucre al gust i el llevat. I ho remenem tot bé.
4. Amb l’ajuda de dues culleres, anem fent les boletes que es fregeixen amb oli molt calent.
miércoles, 7 de octubre de 2009
Amanida de pasta I
Ingredients:
- 100 g. de pasta (queda molt bé amb pasta de colors)
- 2 pastanagues
- 25 g. de panses
- 1 alvocat
- 1/4 pebrot vermell
- 1/4 pebrot verd
- mantega
- oli
- vinagre
- orenga
- sal
Nota per a celíacs: la pasta ha de ser sense gluten i també les panses. He fet servir aquesta marca de pasta ---> ORGRAN
Elaboració:
- Posar a bullir la pasta en abundant aigua salada. Escurrir-la i afegir una mica de mantega. Reservar.
- Pelar l'advocat i partir-lo en trossos. Rentar, raspar y ratllar la pastanaga. Tallar el pebrot roig i el verd a trossets. Mesclar aquestes verdures amb la pasta reservada en una enciamera. Afegir les panses.
- Fer una vinagreta amb l'oli, el vinagre, la sal i l'orenga. Regar amb aquesta salsa la pasta i servir-la.
Bon profit!
Recepta extreta de la revista ESPECIAL COCINA DE LECTURAS
.
lunes, 5 de octubre de 2009
Fa un any

.
Aquesta setmana fa un any que la meua vida va donar un gran canvi. Després de molts mesos sense saber què em passava, em van diagnosticar la celiaquia. Ja vos he parlat molts cops en que consisteix esta malaltia. I també heu pogut veure com a partir d’aquell dia, les receptes van començar a portar uns nous comentaris, que són útils per a gent que té el meu mateix problema, i per a aprendre la resta el que podem menjar i el que no.
Recordo com si fos avui el cap de setmana de fa un any. Vaig començar a triar tot el menjar que tenia a casa i a separar-lo pel que jo podia menjar i el que no. Vaig fer 3 munts, en un posava tot lo que si podia, en l’altre el que estava clar que no, i en un altre el que no ho tenia gens clar. I el montonet que no tenia clar era molt gran. Però a mesura que passaven els dies este montonet va anar baixant i sabia exactament on classificar cada cosa. La nostra norma és: “si dubtes no ho menjes”, i és lo que he sigut més al peu de la lletra. Tinc un munt de llibres de cuina, i al principi vaig pensar: “ja els puc tirar quasi tots”. Però també he aprés a adaptar les receptes com heu vist i no he tirat ni un! I de gana no en passem ni molt menys! Només que al sortir de casa hem de planificar molt més on anirem i si ens hem d’emportar menjar, que és la major part de les vegades si vas a casa a d’algú.
Com a persona que li han diagnosticat la malaltia ja de gran, puc dir que és molt dur. Ja he provat el gust de les coses amb gluten, i costa acostumar-se a deixar de menjar certs aliments, com el pa. Però poc a poc t’acostumes, i saps que hi ha això o trobar-se malament. Mai conscientment en un any m’he saltat la dieta, bàsicament perquè una transgressió suposa bastants dies de trobar-se molt i molt malament. A part, que la meua salut ha millorat però no al 100% com per poder dir que ja estic bé. Els meus nivells de gluten son ja negatius, però d’altres coses encara no estan bé i no puc fer vida normal encara. En els nens, és molt més fàcil, ja que porten molt menys temps “enverinant” el seu cos, i noten una milloria molt més ràpida. Però intento no perdre la fe, i espero poder posar-me bé algun dia.
Gràcies a tots per haver-vos quedat encara que les receptes són sense gluten ;)
.
sábado, 26 de septiembre de 2009
Cóc de massana de l'agredolç


Ingredients:
- 4 ous
- 2 mesures d’anís
- 2 mesures d’oli
- 2 mesures de sucre
- 2 papers de graciosa (gasificant)
- farina (la que entre, ha de quedar una textura com la primera foto de les quatre)
- massanes de l’agredolç (no sé on poder-les aconseguir fora del Baix Ebre, podeu substituir-les per massana golden)
Nota: per mesurar gotet de vidre de iogurt casi hasta dalt, a la recepta original gotet de “carajillo”.
Nota per a celíacs: vaig acabar posant uns 200 g. de Mix C-Mix Dolci de Schär
Elaboració:
- Mesclarem els ous, l’anís, l’oli i el sucre i ho remenem bé. Afegint-hi la farina que entri i lo gasificant, pastant-ho fins obtenir una pasta clara.
- La posarem en una plata de forn, folrada amb paper o engrasada amb mantega i espolvorejada amb farina.
- Apart, haurem netejat les massanes, de les que haurem tret el cor, amb l’ajut d’un buidador, i sense pelar les partirem en quatre trossos, que col·locarem per damunt, fins omplir tota la superficie de la pasta. (També poden tallar-se com podeu vore al vídeo de baix).
- Llavors hi tirarem un polset de farina i sucre, i un xorret d’oli per tot ell.
- Ho posarem al forn, prèviament escalfat, a temperatura mitja.
- Quan el cóc estigui daurat, encostrat i les massanes comencin a estar torrades, s’ha de treure i deixar-lo refredar.
Bon profit!
Font recepta: Llibre LA CUINA DE TORTOSA
Vídeo: mare de bajoqueta tallant les massanes tal i com se feia abans.
.
.
I esta és la recepta que presento al recopilatori de "Todos cocinamos sin gluten, postres típicos sin gluten", al qual vos animo a participar i aportar la vostra recepta.
.
La gent que coneixeu a gent de les Terres de l'Ebre i que tenim en comú el riu que travessa (el riu Ebre), sabeu que som una gent que ens estimem la nostra terra, i que encara que alguns hem marxat d'allí, portem la nostra terra a la sang. El nostre parlar ens fa diferents, i és un tret característic que fa que molts cops, fora de casa la gent es gire per dir-mos: "i tu d'on ets?". Sempre que he anat amunt i avall per tota Catalunya no he pogut amagar d'on sóc, el meu parlar em delata. I encara que porto uns quants anys fora de casa, continuo mantentint el meu accent, que és una mena d'homenatge a la meua terra i la meua gent.
.
Aprofito per invitar-vos a visitar les notres terres, on trobareu de tot. Encara que durant molts anys hem estat unes terres olvidades al trobar-mos al sud de Catalunya, cada cop més, molta gent ha descobert tot lo que es pot descobrir a unes terres on també es pot fer turisme. Dir-vos que trobareu mar, montanya, cultura, molta festa major, oci, bons vins i com no, un bon menjar. Però el que per mi és més important és el caracter de la gent, que fa que siguem acollidors i agradables als nou-vinguts, de vegades una mica cridaners i massa xerradors, però bona gent al final.
Així, que si esteu interessats, us deixo unes pàgines on podeu trobar informació turística.
.
.
Baix Ebre, mosaic de contrastos
.
.
miércoles, 23 de septiembre de 2009
Focaccia

.
.
Receptes de focaccia amb farina SENSE GLUTEN:
.
Bon profit!
.
sábado, 19 de septiembre de 2009
Wurstsalat

- 6 salsitxes frankfurt cuites (wienerli, aquí no crec que les trobeu)
- 250 g. de formatge Appenzeller o Gruyére o Emmental
- 6 o 7 cogombres agredolços
- 1 iogurt natural
- 2 cullerades soperes de mostassa
- 1 cullerada sopera de maionesa
- un raig de vinagre (opcional)
- julivert fresc picat
- sal i pebre
Nota per a celíacs: els frankfurts, la mostassa i la maionesa, sense gluten.
Elaboració:
- Tallem les salsitxes i els cogombres en rodanxes, el formatge a bastonets. Barregem tot en un bol.
- En un bol petit, barregem el iogurt amb la mostassa, la maionesa i el julivert picat. Batem amb unes varetes. Provem de sabor i salpebrem, si ens agrada, podem afegir un raig de vinagre o més mostassa.
- Amanim l'amanida amb la salsa i guardem a la nevera fins al moment de servir.
- Servim ben fresqueta.
Bon profit!
Font recepta: Blog LOS CEREZOS EN FLOR
.

miércoles, 16 de septiembre de 2009
Pastís de cireres

- 800 g. de cireres
- 300 g. de farina de blat
- 20 g. de mantega
- 200 g. de sucre
- 4 ous
- 1 culleradeta de llevat en pols
- 1 mica de sal
Nota per a celíacs: la farina podeu fer servir Mix Dolci-Mix C de Schär (i potser amb una mica menys va bé), i el llevat ha de ser sense gluten.
.
Elaboració:
- Es renten, s'assequen i desossen les cireres.
- Es bat la mantega amb el sucre i s'hi afegeixen els ous d'un en un.
- S'incorpora la farina tamisada junt amb el llevat i la sal. Es treballa bé la barreja.
- Es preescalfa el forn a 180 º C uns 10 minuts.
- S'unta un motlle de pastís d'uns 22 cm. de diàmetre. S'aboca la meitat de la massa, es reparteixen totes les cireres en una capa, i es cobreixen amb la resta de la massa.
- S'enforna a 180 º C uns 30 minuts aproximadament (o fins que punxant-los surti sec).
Bon profit!
Recepta extreta del llibre COCINA VEGETARIANA PARA LAS 4 ESTACIONES.

lunes, 14 de septiembre de 2009
Hot dog cake

- 3 ous
- 150 g. farina de blat
- 130 ml. de llet sencera fresca (jo he posat llet semi-descremada)
- 50 ml. d'oli de gira-sol
- 50 ml. d'oli d'oliva
- 1 cullerada de mostassa de Dijon Louit
- 1 paquet de salsitxes de 8 unitats
- 8 g. de llevat
- 100 g. de formatge en pols parmesà (he posat 75 g. de emmental)
- sal i pebre
Nota per a celíacs: la recepta sense gluten la podeu trobar ---> aquí
- Tamisar la farina amb el llevat.
- Templar la llet juntament amb la barreja dels dos olis.
- Barrejar els ous, la mostassa, la farina i el llevat.
- Afegir la llet amb l'oli.
- Afegir el formatge ratllat, la sal i el pebre.
- Passar les salsitxes per farina, sacsejar i reservar.
- Engrasar i enfarinar un motlle de cake. Posar una mica de massa i unes salsitxes, una mica més de massa i més salsitxes. Per finalitzar, afegim la resta de massa. Es pot afegir una saltxitxa per coronar el cake.
- Coure amb el forn preescalfat a 180 º C, durant 40 minuts aproximadament, sempre depenent del forn.
- Servir tallat a rodanxes.
Bon profit!
Recepta extreta del blog ZEROGLUTEN, dins del menú anticrisi.
.